De groenteboer zei het zaterdag: de aardbeien zijn heerlijk op dit moment. Dus ik heb meteen een bakje meegenomen, want een goed zoet aardbeitje doet zo dromen van zomer. De lekkerste waren volgens hem de kleintjes, dus daar ging ik voor. Alleen, de steeltjes van kleine aardbeitjes plukken is een heel gedoe. Als je niet uitkijkt plet je de helft van het aardbeivlees weg wanneer je de steeltjes er af probeert te trekken.
Nu had ik ooit gehoord dat je de steeltjes van aardbeien gerust kunt opeten. Ik heb dat eigenlijk nooit gedaan, maar ik wou het wel eens uitproberen. En eigenlijk, zeker bij de kleinste aardbeitjes, is dat nog zo geen slecht idee. Je hebt geen verlies, en die steeltjes smaken nog niet eens zo slecht. De smaak zou volgens kenners een beetje doen denken aan spinazie, een beetje pittig, en volgens een onderzoek van enkele jaren geleden zou het pijn in de gewrichten kunnen verlichten en ook goed zijn voor maag, darmen en spijsvertering.
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer
Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer
Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer