Onbegrijpelijk: dit kreeg je bij je aperitief in de seventies!
Nieuws

Onbegrijpelijk: dit kreeg je bij je aperitief in de seventies!

Ongelofelijk maar waar. Ik ben de voorbije dagen een beetje aan het researchen geweest. Vandaag start immers de TOP700 van de Seventies, en ik ben eerlijk gezegd een grote fan van de muziek die in die periode gemaakt is. Maar ik wou ook heel graag eens weten wat die periode ons culinair heeft bijgebracht.

De komende dagen ga ik jullie echt nog veel toffe weetjes proberen te serveren plus een paar nostalgische recepten. Want dat is de vraag die me op deze blog echt wel bezighoudt: wat aten we eigenlijk in de jaren 70?

Ik ben zelf geboren in 1973, dus mijn eigen peuter- en kleutertijd was dus in de jaren 70! Al mijn herinneringen aan die zalige oranje periode van olifantenpijpen en co zijn dus kinderlijk.

Eén ding wil ik nu al delen met jullie omdat het eigenlijk niet te geloven is. Maar blijkbaar stond in Vlaanderen en Nederland in de jaren 70 tussen de aperitiefhapjes standaard een kommetje met sigaretten. Kijk maar eens naar deze fijne blog.

Je serveerde dus kaasjes met een druifje op, met een tandenstokertje, toastjes met préparé en een zilveruitje op, en daarbij: een sigaretje voor de liefhebbers. Niet te geloven!!!!

Onbegrijpelijk: dit kreeg je bij je aperitief in de seventies!

Ik kan me dat echt nauwelijks herinneren (wellicht omdat mijn ouders nooit hebben gerookt), maar toen ik de voorbije dagen even rondvroeg bij iets oudere vrienden van me, moesten die stuk voor stuk toegeven dat het er (zeker op feestjes) zo aan toeging. Kijk: dat mis ik nu eens niet zeg! Bah! Blij dat we van die trend toch af zijn geraakt.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer