Onbegrijpelijk: dit kreeg je bij je aperitief in de seventies!

Ongelofelijk maar waar. Ik ben de voorbije dagen een beetje aan het researchen geweest. Vandaag start immers de TOP700 van de Seventies, en ik ben eerlijk gezegd een grote fan van de muziek die in die periode gemaakt is. Maar ik wou ook heel graag eens weten wat die periode ons culinair heeft bijgebracht.

De komende dagen ga ik jullie echt nog veel toffe weetjes proberen te serveren plus een paar nostalgische recepten. Want dat is de vraag die me op deze blog echt wel bezighoudt: wat aten we eigenlijk in de jaren 70?

Ik ben zelf geboren in 1973, dus mijn eigen peuter- en kleutertijd was dus in de jaren 70! Al mijn herinneringen aan die zalige oranje periode van olifantenpijpen en co zijn dus kinderlijk.

Eén ding wil ik nu al delen met jullie omdat het eigenlijk niet te geloven is. Maar blijkbaar stond in Vlaanderen en Nederland in de jaren 70 tussen de aperitiefhapjes standaard een kommetje met sigaretten. Kijk maar eens naar deze fijne blog.

Je serveerde dus kaasjes met een druifje op, met een tandenstokertje, toastjes met préparé en een zilveruitje op, en daarbij: een sigaretje voor de liefhebbers. Niet te geloven!!!!

Ik kan me dat echt nauwelijks herinneren (wellicht omdat mijn ouders nooit hebben gerookt), maar toen ik de voorbije dagen even rondvroeg bij iets oudere vrienden van me, moesten die stuk voor stuk toegeven dat het er (zeker op feestjes) zo aan toeging. Kijk: dat mis ik nu eens niet zeg! Bah! Blij dat we van die trend toch af zijn geraakt.