Ik hoor van alle kanten dat het in deze corona-tijden nog veel moeilijker is om op gewicht te blijven. En eerlijk gezegd, ik merk het ook zelf al twee jaar. Je snoept, eet of drinkt al eens wat vaker uit verveling, uit eenzaamheid, om troost te zoeken, uit frustratie, om het leven te vieren. En met al dat telewerken ben je ook vaker geneigd om te zondigen. De snoepkast is immers vlakbij.
En toch. Je kunt het roer omgooien. Je kunt natuurlijk evengoed de voordelen van het telewerken zien. Ga daarom niet op dieet, maar verander gewoon je levensstijl een beetje. Het is makkelijker dan je denkt. Ik geef je 5 tips om daarin te slagen.
Dat is sowieso een tip die ik altijd geef. Maar thuis is dat duizend keer makkelijker dan op je werk. Een voordeel van telewerken. Je kunt je fles water toch overal meesleuren in huis, ze lekker vaak bijvullen, en het toilet is vlakbij. Geen enkele collega zal raar opkijken dat je nu alweer naar het WC moet. Dus: water drinken.
In de stress van het dagelijkse werkritme is gezond koken voor veel mensen gewoon onmogelijk. Maar nu met al dat telewerken kan dat wel. Maak er een uitdaging van om gezonde recepten te vinden. Op deze blog ja, maar ook elders. Het internet staat er vol van. Haal gezonde ingrediënten in huis en experimenteer er op los.
Tussendoortjes mogen natuurlijk. Maar thuis is het zoveel makkelijker om verse en gezonde knabbeltjes in huis te hebben. Op kantoor constant worteltjes of bloemkoolroosjes knabbelen is misschien wat raar, maar thuis kan dat. Fruit, groentjes, wat niet gezouten nootjes. Het mag!!
Al de tijd die je normaal verliest met pendelen of in de file staan kun je nu gebruiken om te wandelen of te gaan fitnessen. Wanneer je naar kantoor moet verlies je die tijd elke dag weer. Overigens kun je ook meetings al wandelend doen. Ik doe dat nu al twee jaar en het is zalig.
We zitten hopelijk in de laatste rechte lijn. Covid is zelfs volgens de experts beetje bij beetje een griep aan het worden. Steeds mensen zijn besmet maar ook steeds meer mensen zijn aan het herstellen. Dus wellicht komt er een zalige lente aan. Voor je het weet kun je weer alles doen wat je een paar jaar geleden hebt gedaan. Dus werk nu even aan jezelf. Straks wil je weer terrasjes doen, over een paar maand liggen we aan zwembaden en op het strand. Laat dat een extra motivatie zijn.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer