Ik hoor van alle kanten dat het in deze corona-tijden nog veel moeilijker is om op gewicht te blijven. En eerlijk gezegd, ik merk het ook zelf al twee jaar. Je snoept, eet of drinkt al eens wat vaker uit verveling, uit eenzaamheid, om troost te zoeken, uit frustratie, om het leven te vieren. En met al dat telewerken ben je ook vaker geneigd om te zondigen. De snoepkast is immers vlakbij.
En toch. Je kunt het roer omgooien. Je kunt natuurlijk evengoed de voordelen van het telewerken zien. Ga daarom niet op dieet, maar verander gewoon je levensstijl een beetje. Het is makkelijker dan je denkt. Ik geef je 5 tips om daarin te slagen.
Dat is sowieso een tip die ik altijd geef. Maar thuis is dat duizend keer makkelijker dan op je werk. Een voordeel van telewerken. Je kunt je fles water toch overal meesleuren in huis, ze lekker vaak bijvullen, en het toilet is vlakbij. Geen enkele collega zal raar opkijken dat je nu alweer naar het WC moet. Dus: water drinken.
In de stress van het dagelijkse werkritme is gezond koken voor veel mensen gewoon onmogelijk. Maar nu met al dat telewerken kan dat wel. Maak er een uitdaging van om gezonde recepten te vinden. Op deze blog ja, maar ook elders. Het internet staat er vol van. Haal gezonde ingrediënten in huis en experimenteer er op los.
Tussendoortjes mogen natuurlijk. Maar thuis is het zoveel makkelijker om verse en gezonde knabbeltjes in huis te hebben. Op kantoor constant worteltjes of bloemkoolroosjes knabbelen is misschien wat raar, maar thuis kan dat. Fruit, groentjes, wat niet gezouten nootjes. Het mag!!
Al de tijd die je normaal verliest met pendelen of in de file staan kun je nu gebruiken om te wandelen of te gaan fitnessen. Wanneer je naar kantoor moet verlies je die tijd elke dag weer. Overigens kun je ook meetings al wandelend doen. Ik doe dat nu al twee jaar en het is zalig.
We zitten hopelijk in de laatste rechte lijn. Covid is zelfs volgens de experts beetje bij beetje een griep aan het worden. Steeds mensen zijn besmet maar ook steeds meer mensen zijn aan het herstellen. Dus wellicht komt er een zalige lente aan. Voor je het weet kun je weer alles doen wat je een paar jaar geleden hebt gedaan. Dus werk nu even aan jezelf. Straks wil je weer terrasjes doen, over een paar maand liggen we aan zwembaden en op het strand. Laat dat een extra motivatie zijn.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer