Ik hoor van alle kanten dat het in deze corona-tijden nog veel moeilijker is om op gewicht te blijven. En eerlijk gezegd, ik merk het ook zelf al twee jaar. Je snoept, eet of drinkt al eens wat vaker uit verveling, uit eenzaamheid, om troost te zoeken, uit frustratie, om het leven te vieren. En met al dat telewerken ben je ook vaker geneigd om te zondigen. De snoepkast is immers vlakbij.
En toch. Je kunt het roer omgooien. Je kunt natuurlijk evengoed de voordelen van het telewerken zien. Ga daarom niet op dieet, maar verander gewoon je levensstijl een beetje. Het is makkelijker dan je denkt. Ik geef je 5 tips om daarin te slagen.
Dat is sowieso een tip die ik altijd geef. Maar thuis is dat duizend keer makkelijker dan op je werk. Een voordeel van telewerken. Je kunt je fles water toch overal meesleuren in huis, ze lekker vaak bijvullen, en het toilet is vlakbij. Geen enkele collega zal raar opkijken dat je nu alweer naar het WC moet. Dus: water drinken.
In de stress van het dagelijkse werkritme is gezond koken voor veel mensen gewoon onmogelijk. Maar nu met al dat telewerken kan dat wel. Maak er een uitdaging van om gezonde recepten te vinden. Op deze blog ja, maar ook elders. Het internet staat er vol van. Haal gezonde ingrediënten in huis en experimenteer er op los.
Tussendoortjes mogen natuurlijk. Maar thuis is het zoveel makkelijker om verse en gezonde knabbeltjes in huis te hebben. Op kantoor constant worteltjes of bloemkoolroosjes knabbelen is misschien wat raar, maar thuis kan dat. Fruit, groentjes, wat niet gezouten nootjes. Het mag!!
Al de tijd die je normaal verliest met pendelen of in de file staan kun je nu gebruiken om te wandelen of te gaan fitnessen. Wanneer je naar kantoor moet verlies je die tijd elke dag weer. Overigens kun je ook meetings al wandelend doen. Ik doe dat nu al twee jaar en het is zalig.
We zitten hopelijk in de laatste rechte lijn. Covid is zelfs volgens de experts beetje bij beetje een griep aan het worden. Steeds mensen zijn besmet maar ook steeds meer mensen zijn aan het herstellen. Dus wellicht komt er een zalige lente aan. Voor je het weet kun je weer alles doen wat je een paar jaar geleden hebt gedaan. Dus werk nu even aan jezelf. Straks wil je weer terrasjes doen, over een paar maand liggen we aan zwembaden en op het strand. Laat dat een extra motivatie zijn.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer