Je kunt makkelijk afvallen dankzij telewerken

Ik hoor van alle kanten dat het in deze corona-tijden nog veel moeilijker is om op gewicht te blijven. En eerlijk gezegd, ik merk het ook zelf al twee jaar. Je snoept, eet of drinkt al eens wat vaker uit verveling, uit eenzaamheid, om troost te zoeken, uit frustratie, om het leven te vieren. En met al dat telewerken ben je ook vaker geneigd om te zondigen. De snoepkast is immers vlakbij.

En toch. Je kunt het roer omgooien. Je kunt natuurlijk evengoed de voordelen van het telewerken zien. Ga daarom niet op dieet, maar verander gewoon je levensstijl een beetje. Het is makkelijker dan je denkt. Ik geef je 5 tips om daarin te slagen.

DRINK CONSTANT WATER

Dat is sowieso een tip die ik altijd geef. Maar thuis is dat duizend keer makkelijker dan op je werk. Een voordeel van telewerken. Je kunt je fles water toch overal meesleuren in huis, ze lekker vaak bijvullen, en het toilet is vlakbij. Geen enkele collega zal raar opkijken dat je nu alweer naar het WC moet. Dus: water drinken.

KOOK LICHT EN GEZOND

In de stress van het dagelijkse werkritme is gezond koken voor veel mensen gewoon onmogelijk. Maar nu met al dat telewerken kan dat wel. Maak er een uitdaging van om gezonde recepten te vinden. Op deze blog ja, maar ook elders. Het internet staat er vol van. Haal gezonde ingrediënten in huis en experimenteer er op los.

SNOEP GEZOND

Tussendoortjes mogen natuurlijk. Maar thuis is het zoveel makkelijker om verse en gezonde knabbeltjes in huis te hebben. Op kantoor constant worteltjes of bloemkoolroosjes knabbelen is misschien wat raar, maar thuis kan dat. Fruit, groentjes, wat niet gezouten nootjes. Het mag!!

WANDEL

Al de tijd die je normaal verliest met pendelen of in de file staan kun je nu gebruiken om te wandelen of te gaan fitnessen. Wanneer je naar kantoor moet verlies je die tijd elke dag weer. Overigens kun je ook meetings al wandelend doen. Ik doe dat nu al twee jaar en het is zalig.

DENK POSITIEF

We zitten hopelijk in de laatste rechte lijn. Covid is zelfs volgens de experts beetje bij beetje een griep aan het worden. Steeds mensen zijn besmet maar ook steeds meer mensen zijn aan het herstellen. Dus wellicht komt er een zalige lente aan. Voor je het weet kun je weer alles doen wat je een paar jaar geleden hebt gedaan. Dus werk nu even aan jezelf. Straks wil je weer terrasjes doen, over een paar maand liggen we aan zwembaden en op het strand. Laat dat een extra motivatie zijn.