Ik hoor van alle kanten dat het in deze corona-tijden nog veel moeilijker is om op gewicht te blijven. En eerlijk gezegd, ik merk het ook zelf al twee jaar. Je snoept, eet of drinkt al eens wat vaker uit verveling, uit eenzaamheid, om troost te zoeken, uit frustratie, om het leven te vieren. En met al dat telewerken ben je ook vaker geneigd om te zondigen. De snoepkast is immers vlakbij.
En toch. Je kunt het roer omgooien. Je kunt natuurlijk evengoed de voordelen van het telewerken zien. Ga daarom niet op dieet, maar verander gewoon je levensstijl een beetje. Het is makkelijker dan je denkt. Ik geef je 5 tips om daarin te slagen.
Dat is sowieso een tip die ik altijd geef. Maar thuis is dat duizend keer makkelijker dan op je werk. Een voordeel van telewerken. Je kunt je fles water toch overal meesleuren in huis, ze lekker vaak bijvullen, en het toilet is vlakbij. Geen enkele collega zal raar opkijken dat je nu alweer naar het WC moet. Dus: water drinken.
In de stress van het dagelijkse werkritme is gezond koken voor veel mensen gewoon onmogelijk. Maar nu met al dat telewerken kan dat wel. Maak er een uitdaging van om gezonde recepten te vinden. Op deze blog ja, maar ook elders. Het internet staat er vol van. Haal gezonde ingrediënten in huis en experimenteer er op los.
Tussendoortjes mogen natuurlijk. Maar thuis is het zoveel makkelijker om verse en gezonde knabbeltjes in huis te hebben. Op kantoor constant worteltjes of bloemkoolroosjes knabbelen is misschien wat raar, maar thuis kan dat. Fruit, groentjes, wat niet gezouten nootjes. Het mag!!
Al de tijd die je normaal verliest met pendelen of in de file staan kun je nu gebruiken om te wandelen of te gaan fitnessen. Wanneer je naar kantoor moet verlies je die tijd elke dag weer. Overigens kun je ook meetings al wandelend doen. Ik doe dat nu al twee jaar en het is zalig.
We zitten hopelijk in de laatste rechte lijn. Covid is zelfs volgens de experts beetje bij beetje een griep aan het worden. Steeds mensen zijn besmet maar ook steeds meer mensen zijn aan het herstellen. Dus wellicht komt er een zalige lente aan. Voor je het weet kun je weer alles doen wat je een paar jaar geleden hebt gedaan. Dus werk nu even aan jezelf. Straks wil je weer terrasjes doen, over een paar maand liggen we aan zwembaden en op het strand. Laat dat een extra motivatie zijn.
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer