Geen druppel alcohol meer voor de prins?

Het was gisteren één van mijn tien geboden om af te vallen: Opgelet met alcohol!  Ik schreef letterlijk dit: “Niet makkelijk de komende maanden, maar het maakt een groot verschil. Je hebt bij de feesten wellicht meer gedronken dan je gewoon bent, maar nu komen de korte donkere koude dagen van januari en februari er aan. Zo’n avonden dat je na een zware werkdag en file je jezelf een glaasje chardonnay gunt bij en voor het eten. Wil je je gewicht onder controle, dan moet je nu echt wat minder drinken. Een goed idee is om te zeggen: door de week niks. Of: om de dag een glas. Maak een plan en hou je eraan…”

Alcohol is natuurlijk een bron van (veel) calorieën. Dus je moet er uiteraard wel een beetje mee uitkijken. Geen idee of dat haar enige motivatie is, misschien gaat het gewoon over zijn gezondheid, maar Meghan Markle zou haar nog altijd (kers)verse echtgenoot prins Harry verboden hebben om nog alcohol te drinken. Ook koffie zou (volgens de Britse pers) voortaan verboden zijn. Uit solidariteit met zijn zwangere echtgenote.

Mooi hoor… Maar toch vind ik het allemaal wel een beetje dubbel. Meghan Markle is nu een prinses, maar ze blijft natuurlijk ook wel de voormalige actrice die, volgens nogal wat bronnen, soft drugs uitdeelde op haar vorige huwelijksfeest. Niet haar huwelijk met Harry, maar wel haar eerste huwelijk met acteur en producer Trever Engelson… Ze heeft dus zelf wel een pittig verleden als het op ongezonde gewoontes, of noem het anders ‘kleine zondes” aankomt.

Mensen kunnen uiteraard veranderen, en het is inderdaad goed om wat gezonder te gaan leven.  En ja, alcohol is altijd een risico. Gezond is het niet. Maar ik geloof zelf nu ook niet dat alcohol compleet afzweren de oplossing is, en al zeker niet onder druk van je partner. Redelijkheid is wel altijd een goed idee. En peroonlijk vind ik: een goed glas wijn op zijn tijd is ook een genot, en ik zou het eerlijk gezegd niet compleet kunnen missen. Het hoort bij de gezelligheid van tafelen. En als mijn partner zo’n dingen zou gaan eisen, zo kort na het huwelijk, zou ik me toch wel wat vragen stellen.

Doe maar normaal denk ik dan. Overdrijf met niks. Niet met te veel. En ook niet met te weining. En dat wens ik prins Harry ook toe. Maar zoals ons meme altijd zei: “ne mens moet zich niet bemoeien met een ander z’n huishouden…” Hou het prinnselijk hoofd maar nuchter, Harry, wij klinken wel op een gezond huwelijk een een gezonde baby daar in Londen binnenkort. Cheers!