Het was gisteren één van mijn tien geboden om af te vallen: Opgelet met alcohol! Ik schreef letterlijk dit: “Niet makkelijk de komende maanden, maar het maakt een groot verschil. Je hebt bij de feesten wellicht meer gedronken dan je gewoon bent, maar nu komen de korte donkere koude dagen van januari en februari er aan. Zo’n avonden dat je na een zware werkdag en file je jezelf een glaasje chardonnay gunt bij en voor het eten. Wil je je gewicht onder controle, dan moet je nu echt wat minder drinken. Een goed idee is om te zeggen: door de week niks. Of: om de dag een glas. Maak een plan en hou je eraan…”
Alcohol is natuurlijk een bron van (veel) calorieën. Dus je moet er uiteraard wel een beetje mee uitkijken. Geen idee of dat haar enige motivatie is, misschien gaat het gewoon over zijn gezondheid, maar Meghan Markle zou haar nog altijd (kers)verse echtgenoot prins Harry verboden hebben om nog alcohol te drinken. Ook koffie zou (volgens de Britse pers) voortaan verboden zijn. Uit solidariteit met zijn zwangere echtgenote.
Mooi hoor… Maar toch vind ik het allemaal wel een beetje dubbel. Meghan Markle is nu een prinses, maar ze blijft natuurlijk ook wel de voormalige actrice die, volgens nogal wat bronnen, soft drugs uitdeelde op haar vorige huwelijksfeest. Niet haar huwelijk met Harry, maar wel haar eerste huwelijk met acteur en producer Trever Engelson… Ze heeft dus zelf wel een pittig verleden als het op ongezonde gewoontes, of noem het anders ‘kleine zondes” aankomt.
Mensen kunnen uiteraard veranderen, en het is inderdaad goed om wat gezonder te gaan leven. En ja, alcohol is altijd een risico. Gezond is het niet. Maar ik geloof zelf nu ook niet dat alcohol compleet afzweren de oplossing is, en al zeker niet onder druk van je partner. Redelijkheid is wel altijd een goed idee. En peroonlijk vind ik: een goed glas wijn op zijn tijd is ook een genot, en ik zou het eerlijk gezegd niet compleet kunnen missen. Het hoort bij de gezelligheid van tafelen. En als mijn partner zo’n dingen zou gaan eisen, zo kort na het huwelijk, zou ik me toch wel wat vragen stellen.
Doe maar normaal denk ik dan. Overdrijf met niks. Niet met te veel. En ook niet met te weining. En dat wens ik prins Harry ook toe. Maar zoals ons meme altijd zei: “ne mens moet zich niet bemoeien met een ander z’n huishouden…” Hou het prinnselijk hoofd maar nuchter, Harry, wij klinken wel op een gezond huwelijk een een gezonde baby daar in Londen binnenkort. Cheers!
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer