Gisteren was het groot nieuws: alcoholvrij bier en zelfs alcoholvrije wijn zitten ongelofelijk in de lift. Logisch: rijden onder invloed is werkelijk not done. En dronken worden is ook niet echt iets wat we moeten nastreven (al is een beetje in de wind zijn soms wel gezellig).
Ik geef toe: als alcoholvrije wijn echt lekker zou zijn, zou ik er toch ook wel geregeld voor opteren, maar ik heb gewoon enorme twijfels. Bij bier kan ik er me nog wel iets bij voorstellen, zeker bij pils. Bij wijn denk ik niet dat je zomaar zonder alcohol kunt werken om een topproduct te maken.
Maar we gaan het gewoon even uittesten. Vanochtend is wijnjournalist en -kenner Alain Bloeykens te gast bij ons in de studio bij Joe. En hij heeft beloofd om enkele flessen mee te brengen en ons te laten proeven. De beste witte wijn en rode wijn, en de beste bubbels zonder alcohol gaan vandaag geopend en geproefd worden.
Eerlijk: ik ben super benieuwd of ze ook echt lekker gaan zijn… of toch nog probeersels zullen zijn waar ik koud noch warm van krijg. Luister deze ochtend naar Joe, naar Kürt Rogiers en mezelf en ontdek het mee. Santé…
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer