Alcoholvrije wijn: valt dat te zuipen of niet?

Gisteren was het groot nieuws: alcoholvrij bier en zelfs alcoholvrije wijn zitten ongelofelijk in de lift. Logisch: rijden onder invloed is werkelijk not done. En dronken worden is ook niet echt iets wat we moeten nastreven (al is een beetje in de wind zijn soms wel gezellig).

Ik geef toe: als alcoholvrije wijn echt lekker zou zijn, zou ik er toch ook wel geregeld voor opteren, maar ik heb gewoon enorme twijfels. Bij bier kan ik er me nog wel iets bij voorstellen, zeker bij pils. Bij wijn denk ik niet dat je zomaar zonder alcohol kunt werken om een topproduct te maken.

Maar we gaan het gewoon even uittesten. Vanochtend is wijnjournalist en -kenner Alain Bloeykens te gast bij ons in de studio bij Joe. En hij heeft beloofd om enkele flessen mee te brengen en ons te laten proeven. De beste witte wijn en rode wijn, en de beste bubbels zonder alcohol gaan vandaag geopend en geproefd worden.

Eerlijk: ik ben super benieuwd of ze ook echt lekker gaan zijn… of toch nog probeersels zullen zijn waar ik koud noch warm van krijg. Luister deze ochtend naar Joe, naar Kürt Rogiers en mezelf en ontdek het mee. Santé…