Alle reizen naar Amerika vanaf morgen verboden!
Nieuws

Alle reizen naar Amerika vanaf morgen verboden!

Opvallende maatregel in de strijd tegen het corona-virus: de Amerikaanse president heeft gisteren alle vluchten van Europa naar Amerika voor 1 maand verboden. Hij verwijt de Europese autoriteiten dat ze veel te laks zijn geweest in de strijd tegen het virus en wil niet dat er nog meer toeristen de ziekte binnenbrengen in de Verenigde Staten. Opmerkelijk: toeristen uit het verenigd Koninkrijk zijn wel nog welkom…

Los van het nu en de wenselijkheid van deze draconische maatregel, is dit natuurlijk een gigantische streep door de rekening van vele toeristen. Ik ken zelf zeker een viertal mensen die in de paasvakantie een reis naar Amerika gepland hebben. Die zien hun welverdiende vakantie nu volledig in het water vallen. Geen New York voor hen. De hotels die ze geboekt hebben kunnen ze cancelen, de restaurants die ze wilden bezoeken kunnen ze nu op hun buik schrijven.

We zitten volgens mij trouwens nog niet eens midden in de tunnel, en het einde is nog lang niet in zicht. Reizen naar Italië is sowieso niet aan de orde, reizen naar Madrid en Baskenland wordt ten strengste afgeraden. Mensen die Israël binnenkomen moeten een week verplicht in quarantaine. Ik vraag me af of er überhaupt nog wel gereisd zal worden binnen enkele weken in de paasvakantie.

Ik ken vrienden die een rondreis zouden maken met de kinderen in Zuid-Afrika. Die vragen zich luidop af of dat nu nog wel zal kunnen. Als dat niet lukt zijn ze massa’s geld kwijt, dit is een vakantie waar ze lang voor gespaard hebben. Ik denk trouwens dat wij zelf ook niet zullen kunnen afzakken naar Barcelona binnen drie weken.

In Italië zijn overigens sinds gisteren alle winkels, behalve supermarkten, maar ook alle pubs, cafeetjes en restaurants verplicht gesloten. Ik hoor van mensen in de horeca overal in Europa dat de omzet dramatisch aan het terugvallen is en dat veel restaurants deze situatie niet lang meer financieel zullen kunnen overleven. Ik leef mee met de vele chefs en hun personeel die nu kreunen onder het virus.

Hotels wereldwijd krijgen de laatste weken ook enkel nog afzeggingen. En er wordt nu zelfs gevreesd dat de zomervakantie in het gedrang komt. De gevolgen voor de toeristische sector lijken wereldwijd nauwelijks nog te overzien. Laat ons hopen dat wetenschappers snel met een medicijn komen, want de wereld snakt figuurlijk, en ook letterlijk naar adem.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer