Opvallende maatregel in de strijd tegen het corona-virus: de Amerikaanse president heeft gisteren alle vluchten van Europa naar Amerika voor 1 maand verboden. Hij verwijt de Europese autoriteiten dat ze veel te laks zijn geweest in de strijd tegen het virus en wil niet dat er nog meer toeristen de ziekte binnenbrengen in de Verenigde Staten. Opmerkelijk: toeristen uit het verenigd Koninkrijk zijn wel nog welkom…
Los van het nu en de wenselijkheid van deze draconische maatregel, is dit natuurlijk een gigantische streep door de rekening van vele toeristen. Ik ken zelf zeker een viertal mensen die in de paasvakantie een reis naar Amerika gepland hebben. Die zien hun welverdiende vakantie nu volledig in het water vallen. Geen New York voor hen. De hotels die ze geboekt hebben kunnen ze cancelen, de restaurants die ze wilden bezoeken kunnen ze nu op hun buik schrijven.
We zitten volgens mij trouwens nog niet eens midden in de tunnel, en het einde is nog lang niet in zicht. Reizen naar Italië is sowieso niet aan de orde, reizen naar Madrid en Baskenland wordt ten strengste afgeraden. Mensen die Israël binnenkomen moeten een week verplicht in quarantaine. Ik vraag me af of er überhaupt nog wel gereisd zal worden binnen enkele weken in de paasvakantie.
Ik ken vrienden die een rondreis zouden maken met de kinderen in Zuid-Afrika. Die vragen zich luidop af of dat nu nog wel zal kunnen. Als dat niet lukt zijn ze massa’s geld kwijt, dit is een vakantie waar ze lang voor gespaard hebben. Ik denk trouwens dat wij zelf ook niet zullen kunnen afzakken naar Barcelona binnen drie weken.
In Italië zijn overigens sinds gisteren alle winkels, behalve supermarkten, maar ook alle pubs, cafeetjes en restaurants verplicht gesloten. Ik hoor van mensen in de horeca overal in Europa dat de omzet dramatisch aan het terugvallen is en dat veel restaurants deze situatie niet lang meer financieel zullen kunnen overleven. Ik leef mee met de vele chefs en hun personeel die nu kreunen onder het virus.
Hotels wereldwijd krijgen de laatste weken ook enkel nog afzeggingen. En er wordt nu zelfs gevreesd dat de zomervakantie in het gedrang komt. De gevolgen voor de toeristische sector lijken wereldwijd nauwelijks nog te overzien. Laat ons hopen dat wetenschappers snel met een medicijn komen, want de wereld snakt figuurlijk, en ook letterlijk naar adem.
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer