Dit moet je eten om je allergie in de lente te milderen

Op 20 maart begint de astronomische lente. Er breekt een geweldige tijd aan. De dagen worden nu echt langer, en het weer zal alleen maar beter worden. Een zalige tijd om te genieten van de tuin die steeds mooier zal worden, of van lange wandelingen in de natuur.

Maar super veel mensen lopen op dit moment jammer genoeg ook voortdurend te niezen, en te snotteren. Dat heeft met de typische allergieën te maken die komen met de bloesems. Er bestaan allerlei medicijnen die de klachten wat kunnen minderen, maar die medicijnen maken veel mensen behoorlijk moe en loom, en zijn dus ook niet ideaal.

Ik vroeg me af of je met aangepaste voeding die vervelende klachten een klein beetje zou kunnen minderen, en ja, er zijn wel wat mogelijkheden. Wondermiddelen bestaan natuurlijk niet, maar deze vijf antwoorden komen zo’n beetje overal terug, dus ze zijn volgens mij minstens het proberen waard.

DRINK ELKE OCHTEND GROENE THEE

Groene thee bevat natuurlijke antihistamine, en daarvan is het bewezen dat het flink verzacht.

EET GEEN SPICY ETEN TIJDENS HET POLLENSEIZOEN

Van zeer gekruid of pikant eten krijg je klachten die lijken op een allergie. Wat rode ogen, wat irritatie rond je neus en keel. Dat kun je dus beter nietcombineren met de klachten die je sowieso hebt van de allergie

GA VOOR EEN MEDITERRAAN DIEET

Het zuivere van dit dieet met veel fruit, groenten, vis en olijfolie is volgens wetenschappers ideaal om je allergieën wat te verzachten.

EET EVENWICHTIGER

Mensen met overgewicht zouden meer last hebben van allergiën, dus gezond eten en wat afvallen is een goed idee!

GEBRUIK MINDER ZOUT

Wie minder zout eet zou zijn longen minder belasten. Het is dus slim om teveel zout te vermijden.