Dit moet je eten om je allergie in de lente te milderen
Nieuws

Dit moet je eten om je allergie in de lente te milderen

Op 20 maart begint de astronomische lente. Er breekt een geweldige tijd aan. De dagen worden nu echt langer, en het weer zal alleen maar beter worden. Een zalige tijd om te genieten van de tuin die steeds mooier zal worden, of van lange wandelingen in de natuur.

Maar super veel mensen lopen op dit moment jammer genoeg ook voortdurend te niezen, en te snotteren. Dat heeft met de typische allergieën te maken die komen met de bloesems. Er bestaan allerlei medicijnen die de klachten wat kunnen minderen, maar die medicijnen maken veel mensen behoorlijk moe en loom, en zijn dus ook niet ideaal.

Ik vroeg me af of je met aangepaste voeding die vervelende klachten een klein beetje zou kunnen minderen, en ja, er zijn wel wat mogelijkheden. Wondermiddelen bestaan natuurlijk niet, maar deze vijf antwoorden komen zo’n beetje overal terug, dus ze zijn volgens mij minstens het proberen waard.

DRINK ELKE OCHTEND GROENE THEE

Groene thee bevat natuurlijke antihistamine, en daarvan is het bewezen dat het flink verzacht.

EET GEEN SPICY ETEN TIJDENS HET POLLENSEIZOEN

Van zeer gekruid of pikant eten krijg je klachten die lijken op een allergie. Wat rode ogen, wat irritatie rond je neus en keel. Dat kun je dus beter nietcombineren met de klachten die je sowieso hebt van de allergie

GA VOOR EEN MEDITERRAAN DIEET

Het zuivere van dit dieet met veel fruit, groenten, vis en olijfolie is volgens wetenschappers ideaal om je allergieën wat te verzachten.

EET EVENWICHTIGER

Mensen met overgewicht zouden meer last hebben van allergiën, dus gezond eten en wat afvallen is een goed idee!

GEBRUIK MINDER ZOUT

Wie minder zout eet zou zijn longen minder belasten. Het is dus slim om teveel zout te vermijden.

Gerelateerde nieuwsberichten

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer

Hier eet je volgens mij de allerbeste Crêpe Suzette

Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer