Dit moet je eten om je allergie in de lente te milderen
Nieuws

Dit moet je eten om je allergie in de lente te milderen

Op 20 maart begint de astronomische lente. Er breekt een geweldige tijd aan. De dagen worden nu echt langer, en het weer zal alleen maar beter worden. Een zalige tijd om te genieten van de tuin die steeds mooier zal worden, of van lange wandelingen in de natuur.

Maar super veel mensen lopen op dit moment jammer genoeg ook voortdurend te niezen, en te snotteren. Dat heeft met de typische allergieën te maken die komen met de bloesems. Er bestaan allerlei medicijnen die de klachten wat kunnen minderen, maar die medicijnen maken veel mensen behoorlijk moe en loom, en zijn dus ook niet ideaal.

Ik vroeg me af of je met aangepaste voeding die vervelende klachten een klein beetje zou kunnen minderen, en ja, er zijn wel wat mogelijkheden. Wondermiddelen bestaan natuurlijk niet, maar deze vijf antwoorden komen zo’n beetje overal terug, dus ze zijn volgens mij minstens het proberen waard.

DRINK ELKE OCHTEND GROENE THEE

Groene thee bevat natuurlijke antihistamine, en daarvan is het bewezen dat het flink verzacht.

EET GEEN SPICY ETEN TIJDENS HET POLLENSEIZOEN

Van zeer gekruid of pikant eten krijg je klachten die lijken op een allergie. Wat rode ogen, wat irritatie rond je neus en keel. Dat kun je dus beter nietcombineren met de klachten die je sowieso hebt van de allergie

GA VOOR EEN MEDITERRAAN DIEET

Het zuivere van dit dieet met veel fruit, groenten, vis en olijfolie is volgens wetenschappers ideaal om je allergieën wat te verzachten.

EET EVENWICHTIGER

Mensen met overgewicht zouden meer last hebben van allergiën, dus gezond eten en wat afvallen is een goed idee!

GEBRUIK MINDER ZOUT

Wie minder zout eet zou zijn longen minder belasten. Het is dus slim om teveel zout te vermijden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer