Op 20 maart begint de astronomische lente. Er breekt een geweldige tijd aan. De dagen worden nu echt langer, en het weer zal alleen maar beter worden. Een zalige tijd om te genieten van de tuin die steeds mooier zal worden, of van lange wandelingen in de natuur.
Maar super veel mensen lopen op dit moment jammer genoeg ook voortdurend te niezen, en te snotteren. Dat heeft met de typische allergieën te maken die komen met de bloesems. Er bestaan allerlei medicijnen die de klachten wat kunnen minderen, maar die medicijnen maken veel mensen behoorlijk moe en loom, en zijn dus ook niet ideaal.
Ik vroeg me af of je met aangepaste voeding die vervelende klachten een klein beetje zou kunnen minderen, en ja, er zijn wel wat mogelijkheden. Wondermiddelen bestaan natuurlijk niet, maar deze vijf antwoorden komen zo’n beetje overal terug, dus ze zijn volgens mij minstens het proberen waard.
Groene thee bevat natuurlijke antihistamine, en daarvan is het bewezen dat het flink verzacht.
Van zeer gekruid of pikant eten krijg je klachten die lijken op een allergie. Wat rode ogen, wat irritatie rond je neus en keel. Dat kun je dus beter nietcombineren met de klachten die je sowieso hebt van de allergie
Het zuivere van dit dieet met veel fruit, groenten, vis en olijfolie is volgens wetenschappers ideaal om je allergieën wat te verzachten.
Mensen met overgewicht zouden meer last hebben van allergiën, dus gezond eten en wat afvallen is een goed idee!
Wie minder zout eet zou zijn longen minder belasten. Het is dus slim om teveel zout te vermijden.
Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer
Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer
Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer
Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer
Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer