Op 20 maart begint de astronomische lente. Er breekt een geweldige tijd aan. De dagen worden nu echt langer, en het weer zal alleen maar beter worden. Een zalige tijd om te genieten van de tuin die steeds mooier zal worden, of van lange wandelingen in de natuur.
Maar super veel mensen lopen op dit moment jammer genoeg ook voortdurend te niezen, en te snotteren. Dat heeft met de typische allergieën te maken die komen met de bloesems. Er bestaan allerlei medicijnen die de klachten wat kunnen minderen, maar die medicijnen maken veel mensen behoorlijk moe en loom, en zijn dus ook niet ideaal.
Ik vroeg me af of je met aangepaste voeding die vervelende klachten een klein beetje zou kunnen minderen, en ja, er zijn wel wat mogelijkheden. Wondermiddelen bestaan natuurlijk niet, maar deze vijf antwoorden komen zo’n beetje overal terug, dus ze zijn volgens mij minstens het proberen waard.
Groene thee bevat natuurlijke antihistamine, en daarvan is het bewezen dat het flink verzacht.
Van zeer gekruid of pikant eten krijg je klachten die lijken op een allergie. Wat rode ogen, wat irritatie rond je neus en keel. Dat kun je dus beter nietcombineren met de klachten die je sowieso hebt van de allergie
Het zuivere van dit dieet met veel fruit, groenten, vis en olijfolie is volgens wetenschappers ideaal om je allergieën wat te verzachten.
Mensen met overgewicht zouden meer last hebben van allergiën, dus gezond eten en wat afvallen is een goed idee!
Wie minder zout eet zou zijn longen minder belasten. Het is dus slim om teveel zout te vermijden.
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer
Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer
8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer
Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer
Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer
Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer