Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan. Jarenlang vragen mensen me al via sociale media wat mijn favoriete restaurants in de stad van mijn dromen zijn, waar je kunt gaan wandelen in mijn tweede thuisstad, en waar je zeker wel en zeker niet langs moet gaan. Er wordt door Vlamingen zeer vaak gereisd naar deze stad, en iedereen wil de platgetreden paden verlaten en heeft wat inspiratie nodig. Op deze blog probeer ik al heel wat informatie over Barcelona te delen, maar dit is en blijft een foodplatform, en de hoofdstad van Catalonië is wel meer dan een zalige restaurantstad.
Daarom werd het echt wel tijd om alles eens in een handige en toegankelijke maar vooral persoonlijke gids te verzamelen. Met heel veel nuttige adresjes en tips, maar helemaal anders dan alle bestaande gidsen. Het boek waar ik mee bezig ben zal duizend procent subjectief geschreven zijn. Over sommige bekende restaurants of bezienswaardigheden zul je weinig of niets lezen in dit boek. Omdat ze mij gewoon minder aanspreken, of omdat ik ze zelf nog niet ontdekt heb. Ik schrijf enkel over mijn eigen ervaringen, mijn smaak, mijn lievelingsplekjes, mijn favoriete restaurants en wandelingen. Maar daardoor wordt het ook een oprecht boek, en ik denk dat je er echt super veel zult aan hebben als je de stad zelf wilt bezoeken.
Toch ben ik ook tips aan het vragen aan verschillende vrienden en kennissen die, net als ik, in Barcelona hun hart hebben verloren, of er zelfs al hun hele leven wonen. Zij brengen straks net weer andere plekjes naar voren. Dat is goed. Want er is een Barcelona voor ieders smaak. Ik ben volop aan het schrijven. We zijn alle informatie aan het verzamelen. Over enkele weken plannen we een fotoshoot in de stad. En tegen de feestdagen van mei, en zeker tegen de zomer, zal het boek beschikbaar zijn. De uiteindelijke naam van de gids, en hoe dik die precies zal zijn en hoe die er zal uitzien hoop ik over een aantal weken te kunnen aankondigen hier. Mijn Barcelona boek zal net zoals “Mijn Mama’s Kookboek” en mijn ultieme wandelgids “Waarom Wandelen” (waarvan ook de tweede druk nu bijna uitverkocht is) enkel online te koop zijn op www.silenro.be
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer