Welkom in Barcelona!
Nieuws

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan. Jarenlang vragen mensen me al via sociale media wat mijn favoriete restaurants in de stad van mijn dromen zijn, waar je kunt gaan wandelen in mijn tweede thuisstad, en waar je zeker wel en zeker niet langs moet gaan. Er wordt door Vlamingen zeer vaak gereisd naar deze stad, en iedereen wil de platgetreden paden verlaten en heeft wat inspiratie nodig. Op deze blog probeer ik al heel wat informatie over Barcelona te delen, maar dit is en blijft een foodplatform, en de hoofdstad van Catalonië is wel meer dan een zalige restaurantstad.

Daarom werd het echt wel tijd om alles eens in een handige en toegankelijke maar vooral persoonlijke gids te verzamelen. Met heel veel nuttige adresjes en tips, maar helemaal anders dan alle bestaande gidsen. Het boek waar ik mee bezig ben zal  duizend procent subjectief geschreven zijn. Over sommige bekende restaurants of bezienswaardigheden zul je weinig of niets lezen in dit boek. Omdat ze mij gewoon minder aanspreken, of omdat ik ze zelf nog niet ontdekt heb. Ik schrijf enkel over mijn eigen ervaringen, mijn smaak, mijn lievelingsplekjes, mijn favoriete restaurants en wandelingen. Maar daardoor wordt het ook een oprecht boek, en ik denk dat je er echt super veel zult aan hebben als je de stad zelf wilt bezoeken.

Toch ben ik ook tips aan het vragen aan verschillende vrienden en kennissen die, net als ik, in Barcelona hun hart hebben verloren, of er zelfs al hun hele leven wonen. Zij brengen straks net weer andere plekjes naar voren. Dat is goed. Want er is een Barcelona voor ieders smaak. Ik ben volop aan het schrijven. We zijn alle informatie aan het verzamelen. Over enkele weken plannen we een fotoshoot in de stad. En tegen de feestdagen van mei, en zeker tegen de zomer, zal het boek beschikbaar zijn. De uiteindelijke naam van de gids, en hoe dik die precies zal zijn en hoe die er zal uitzien hoop ik over een aantal weken te kunnen aankondigen hier. Mijn Barcelona boek zal net zoals “Mijn Mama’s Kookboek” en mijn ultieme wandelgids “Waarom Wandelen” (waarvan ook de tweede druk nu bijna uitverkocht is) enkel online te koop zijn op www.silenro.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer