Alstublieft, stop onmiddellijk met homeparty's en etentjes
Nieuws

Alstublieft, stop onmiddellijk met homeparty’s en etentjes

Wij Vlamingen zijn gezelligheidsdieren. Wij houden van sociaal contact. We gaan graag op restaurant. Drinken graag een pintje. Maar dat kan door de lockdown nu allemaal niet meer. Dat is jammer, mar daar is niks aan te doen. We moeten al minstens tot 3 april aanvaarden dat de horeca dicht is. En geloof me, de kans is groot dat dat nog veel langer zal duren.

Nu, veel mensen zijn op dit moment creatief en gebruiken hun vrije tijd om nu gezellige feestjes thuis te organiseren. Op Instastories zie ik op dit moment meer zulke homeparty’s dan normaal. Dat lijkt een slim alternatief. Maar lieve lieve volgers, ik smeek jullie: doe dat gewoon niet meer. Stop ermee.

De restaurants zijn vandaag dicht omdat het geen goed idee is om met veel mensen dicht bij elkaar te zitten. Maar of dat nu in het openbaar is, of bij je vrienden of familie thuis, het risico blijft even groot. Gezellig dicht bij elkaar aan tafel gaan zitten met verschillende vrienden, soms mensen van verschillende generaties is even gevaarlijk om het virus door te geven.

Blijf thuis met je gezin. Met je partner. Of alleen. Zelf heb ik voor de komende maanden elk contact geschrapt. Dat is niet leuk, want ik doe niks liever dan dat: vrienden uitnodigen en ze uitgebreid verwennen met lekker eten en goede wijn, maar nu is de gezondheid van iedereen die ik graag zie gewoon belangrijker. We cancelen alles. Wanneer deze ellende voorbij is zullen we nog uitgebreid klinken op het leven. Maar nu even geen sociaal contact.

En ook aan de chefs die nu aan home cooking voor groepen gaan doen: stop er mee. Het is onverantwoord. Ik weet dat jullie economisch schade ondervinden, dat jullie bloeden. Maar beter dan aan huis voor groepen te gaan koken kun je gerechten in je eigen keuken maken en bezorgen bij mensen thuis. Laat ze online betalen of het geld voor de deur leggen, en zet je heerlijke gerechten bij  hen op de stoep. Alstublieft! Doe het! Wees slim. Blijf thuis.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer