Alstublieft, stop onmiddellijk met homeparty's en etentjes
Nieuws

Alstublieft, stop onmiddellijk met homeparty’s en etentjes

Wij Vlamingen zijn gezelligheidsdieren. Wij houden van sociaal contact. We gaan graag op restaurant. Drinken graag een pintje. Maar dat kan door de lockdown nu allemaal niet meer. Dat is jammer, mar daar is niks aan te doen. We moeten al minstens tot 3 april aanvaarden dat de horeca dicht is. En geloof me, de kans is groot dat dat nog veel langer zal duren.

Nu, veel mensen zijn op dit moment creatief en gebruiken hun vrije tijd om nu gezellige feestjes thuis te organiseren. Op Instastories zie ik op dit moment meer zulke homeparty’s dan normaal. Dat lijkt een slim alternatief. Maar lieve lieve volgers, ik smeek jullie: doe dat gewoon niet meer. Stop ermee.

De restaurants zijn vandaag dicht omdat het geen goed idee is om met veel mensen dicht bij elkaar te zitten. Maar of dat nu in het openbaar is, of bij je vrienden of familie thuis, het risico blijft even groot. Gezellig dicht bij elkaar aan tafel gaan zitten met verschillende vrienden, soms mensen van verschillende generaties is even gevaarlijk om het virus door te geven.

Blijf thuis met je gezin. Met je partner. Of alleen. Zelf heb ik voor de komende maanden elk contact geschrapt. Dat is niet leuk, want ik doe niks liever dan dat: vrienden uitnodigen en ze uitgebreid verwennen met lekker eten en goede wijn, maar nu is de gezondheid van iedereen die ik graag zie gewoon belangrijker. We cancelen alles. Wanneer deze ellende voorbij is zullen we nog uitgebreid klinken op het leven. Maar nu even geen sociaal contact.

En ook aan de chefs die nu aan home cooking voor groepen gaan doen: stop er mee. Het is onverantwoord. Ik weet dat jullie economisch schade ondervinden, dat jullie bloeden. Maar beter dan aan huis voor groepen te gaan koken kun je gerechten in je eigen keuken maken en bezorgen bij mensen thuis. Laat ze online betalen of het geld voor de deur leggen, en zet je heerlijke gerechten bij  hen op de stoep. Alstublieft! Doe het! Wees slim. Blijf thuis.

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer