Het is altijd een beetje jammer wanneer sterrenrestaurants de deuren dicht doen. Soms heeft het met de leeftijd of de ambities van de chef te maken, soms met de economische realiteit. Je kunt naar het schijnt veel meer centen verdienen met minder gastronomische restaurants, en de druk is ook een heel pak minder. Toch is het jammer wanneer goede chefs hun hoogste culinaire ambities inperken en er de brui aangeven op topniveau.
Nu is het Ter Leepe uit Zedelgem dat sluit, na meer dan 40 jaar. Dat heeft chef Kristof Marannes aangekondigd, volgens verschillende media. Over een goede negen maanden, op 30 oktober is het culinaire avontuur van Marannes en z’n team afgelopen. Kristof Marannes (38) nam de zaak over van zijn vader in 2005 en vier jaar later kreeg hij een Michelinster. “Als ik nog iets anders wil doen met m’n leven dan is het nu het juiste moment” zei hij aan de collega’s van HLN.
Wie zin heeft om dit jaar nog eens te gaan proeven van de sterrenkeuken van Marannes kan reserveren via de site van Ter Leepe.
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer