Alweer een sterrenrestaurant dat definitief de deuren sluit

Het is altijd een beetje jammer wanneer sterrenrestaurants de deuren dicht doen. Soms heeft het met de leeftijd of de ambities van de chef te maken, soms met de economische realiteit. Je kunt naar het schijnt veel meer centen verdienen met minder gastronomische restaurants, en de druk is ook een heel pak minder. Toch is het jammer wanneer goede chefs hun hoogste culinaire ambities inperken en er de brui aangeven op topniveau.

Nu is het Ter Leepe uit Zedelgem dat sluit, na meer dan 40 jaar. Dat heeft chef Kristof Marannes aangekondigd, volgens verschillende media. Over een goede negen maanden, op 30 oktober is het culinaire avontuur van Marannes en z’n team afgelopen. Kristof Marannes (38) nam de zaak over van zijn vader in 2005 en vier jaar later kreeg hij een Michelinster. “Als ik nog iets anders wil doen met m’n leven dan is het nu het juiste moment” zei hij aan de collega’s van HLN.

Wie zin heeft om dit jaar nog eens te gaan proeven van de sterrenkeuken van Marannes kan reserveren via de site van Ter Leepe.