Het is paasvakantie. In principe zou ik twee weekjes in Barcelona zijn voor een lekkere deugddoende vakantie. Maar om één of andere reden is dat nu even geen optie (ik wil het c*r*n*woord even niet meer schrijven sorry). Ik zit ook vast in mijn kot, net zoals iedereen.
Ik heb dan ook beslist om geen paasvakantie te nemen dit jaar en radio te blijven maken. Er staat nu toch een radiostudio in onze living, en ik ben toch een vroege vogel. Dus ik blijf lekker verder werken. De komende twee weken ga ik jullie daarom elke dag tussen zeven en tien op Joe blijven wakker maken met goede muziek en actuababbels.
Voor Anke ligt dat allemaal net iets anders. Zij heeft twee kindjes. Een zoontje van een goed half jaar oud en een dochter van vijf. Fulltime mama spelen combineren met een ochtendshow is gewoon heel zwaar en Anke heeft met spijt in het hart beslist om haar vakantie niet in te trekken en er nu even te zijn voor haar gezin. Groot gelijk heeft ze.
Maar vanaf vandaag sta je dus alleen met mij op. Maar ik heb wel een verrassing voor jullie die ik bekend ga maken. Het heeft iets met lekker eten en met topchefs te maken. Jawel!
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer