Het is paasvakantie. In principe zou ik twee weekjes in Barcelona zijn voor een lekkere deugddoende vakantie. Maar om één of andere reden is dat nu even geen optie (ik wil het c*r*n*woord even niet meer schrijven sorry). Ik zit ook vast in mijn kot, net zoals iedereen.
Ik heb dan ook beslist om geen paasvakantie te nemen dit jaar en radio te blijven maken. Er staat nu toch een radiostudio in onze living, en ik ben toch een vroege vogel. Dus ik blijf lekker verder werken. De komende twee weken ga ik jullie daarom elke dag tussen zeven en tien op Joe blijven wakker maken met goede muziek en actuababbels.
Voor Anke ligt dat allemaal net iets anders. Zij heeft twee kindjes. Een zoontje van een goed half jaar oud en een dochter van vijf. Fulltime mama spelen combineren met een ochtendshow is gewoon heel zwaar en Anke heeft met spijt in het hart beslist om haar vakantie niet in te trekken en er nu even te zijn voor haar gezin. Groot gelijk heeft ze.
Maar vanaf vandaag sta je dus alleen met mij op. Maar ik heb wel een verrassing voor jullie die ik bekend ga maken. Het heeft iets met lekker eten en met topchefs te maken. Jawel!
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer