Anders eten in tijden van corona?
Nieuws

Anders eten in tijden van corona?

Italië is in lockdown gegaan. Volledig. Enkel mensen die echt naar hun werk moeten en niet van thuis uit kunnen werken mogen zich nog verplaatsen. Alle andere mensen wordt gevraagd om thuis te blijven. Alle scholen zijn dicht, alle cinema’s, alle theaters, alle pubs. Mensen gaan massaal hamsteren en in Rome zijn de voorbije nacht blijkbaar enkele nachtwinkels bestormd omdat mensen bang zijn dat er de komende weken schaarste komt.

De restaurants waren de voorbije dagen nog open in Italië, maar ook daar was de sfeer “speciaal” en ook daar waren bizarre taferelen op te merken. Als je op restaurant ging moet je op minstens een meter van elkaar gaan zitten. Zelfs als je samen met je partner arriveerde, de partner met wie je samen in de auto zit, en slaapt, moet je schuin naast elkaar aan tafeltjes gaan zitten. Gezellig is anders. Er komen berichten uit Italië dat ook de horeca plat gaat.

Gaat het bij ons ook zo’n vaart lopen? Laat ons hopen van niet, maar iedereen houdt zijn hart vast vandaag. Je weet natuurlijk nooit hoe de situatie de komende maanden gaat evolueren. Gisteren ging ik zelf op restaurant. Bij de Italiaan. Bij het binnenkomen kreeg je al een licht gênante situatie. Normaal kust de gastvrouw Antonella de gasten enthousiast. Dat was nu wel even anders. Zij wou wel. Maar wij stonden zo’n beetje te twijfelen. En maakten het grapje: zullen we dan maar voetje tik doen? Maar nadien bij het naar buiten gaan, een paar glazen later, werd er wel weer gezoend. Om maar te zeggen: het is nog een beetje zoeken voor iedereen. Het restaurant zat overigens vol. En iedereen zat dicht bij elkaar. Paniek is er bij ons nog niet. Maar je voelt het wel evolueren.

Intussen beginnen ook Belgen een beetje te hamsteren, las ik vanochtend in de krant. Met name rijst en pasta zouden nu veel meer gekocht worden, voor het geval dat de situatie zou verergeren. Het is goed om altijd een voorraadje eten dat niet bederft in huis te hebben. Wat eten in blik. Wat pasta. Wat voorraad in de diepvries. Maar ik zou daar toch ook niet mee overdrijven. In Italië waar de volledige lockdown nu echt een feit is, blijven de winkels wel open. Je moet een meter afstand van andere mensen bewaren, maar de bevoorrading komt er niet in het gedrang. Om maar te zeggen: goed uitkijken is belangrijk, je handen veel wassen ook, zeker als je kookt voor gasten, maar de kalmte bewaren is ook geen slecht idee.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer