Antwerpen: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Antwerpen: de hotspots volgens local foodies

Antwerpen is zalig om te shoppen en cultuur op te snuiven maar al even interessant als het op culinair vlak aankomt. Zak je binnenkort af naar ‘t Stad, dan serveren we bij Would Be Chef graag enkele hotspots waar de local foodies reserveren. Maak kennis met Bieke Verheye, Patricia Goijens & Tanguy Ottomer.

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

Bieke Verheye

Antwerpen: de hotspots volgens local foodies

Globetrotter, foodie lover & granola addict Bieke Verheye is afkomstig uit West-Vlaanderen maar woont al geruime tijd in Antwerpen. Bieke is het creatieve brein achter La Favo, het Belgische merk dat garant staat voor héérlijke ontbijtgranen met het glutenvrije superfood quinoa als basisingrediënt. Bieke haar favoriete restaurant in Antwerpen is Little Bún. Voor haar dé plek als je verknocht bent aan Asian streetfood.

“Eigenlijk kan ik niet kiezen, want ik ben zo’n grote fan van de Vietnamese keuken dat alles me werkelijk smaakt! Maar met de pho bo aka de beef noodle soup kan je sowieso niet missen”, verklaart Bieke. Je eet er aan de bar of aan een tafeltje. Opgelet, het restaurant is vrij klein, maar dat levert je dan weer die cosy en huiselijke sfeer. Hier kan je terecht voor lunch, diner of om lekkere gerechten af te halen. Bieke kan je er meestal op een dinsdag- of donderdagavond vinden. Al durft ze ook wel op de andere dagen afhalen.

Huibrecht Berends & Hoa Truong, de eigenaars van Little Bún openden bovendien onlangs een nieuw restaurant in de Volksstraat genaamd Bún. Hier schuif je aan tafel voor Asian fine dining en sharing. Hoa Truong is de zus van Quyen van het bekende Vietnamese restaurant Little Asia in Brussel.

Little Bún
Sint-Jorispoort 22
2000 Antwerpen
03/234.04.16
www.bunantwerp.be

Tanguy Ottomer

https://www.instagram.com/p/BjcwUHEgLXL/?utm_source=ig_web_copy_link

Als er één iemand Antwerpen uit z’n broekzak kent, dan is het BeroepsAntwerpenaar (en ondertussen zelfs BeroepsBelg) Tanguy Ottomer. Alom gekend om z’n excentrieke snor én om z’n deskundige uitleg als Antwerps stadsgids. Tanguy kleint de kleinst verborgen plekjes van ‘t Stad en neemt ons met plezier mee naar z’n favoriet restaurant: Ciro’s.

“Ciro’s bereidt de beste steak van’t stad. Bovendien heeft het restaurant een zeer authentieke sfeer van weleer en krijg je hier een übergezellige en warme bediening”, vertelt Tanguy. Ciro’s is sinds generaties namelijk een begrip in Antwerpen. Het is het meest Antwerpse restaurant van Antwerpen en serveert een smakelijke brasseriekeuken met o.a. een toast champignon, een garnalencocktail, gravad lax en vol-au-vent, de lekkerste stukken vlees en klassiekers als zeetong en paling in’t groen. Tanguy spot je er meestal op vrijdag- of zaterdagavond. Reserveren is wel nodig!

Ciro’s
Amerikalei 6
2000 Antwerpen
03/238.11.47
www.ciros.be

Patricia Goijens

https://www.instagram.com/p/BnWlUy5g1_i/?utm_source=ig_web_copy_link

Interieurstyliste & -fotografe Patricia Goijens is oorspronkelijk uit Leuven maar mag al meer dan 7 jaar Antwerpen haar thuis noemen. Ze woont er samen met haar man architect Dieter Vander Velpen én hun Britse korthaar George. Haar favoriete restaurant is Lokal. Hier kies je uit tal van Frans-Belgische klassiekers als steak tartare, stoofvlees, vol-au-vent en slibtong meunière. De kaart verandert er regelmatig maar Patricia is er nu vooral verzot op de cannelloni van roggevleugel met spinazie, pompoenpapier en gekonfijte zoete aardappel.

Je kan er terecht voor een lunch, diner of gewoon om gezellig je krant te lezen bij een héérlijke kop koffie. Voor Patricia redenen genoeg om af te zakken naar Lokal, ze prijst vooral de vlekkeloze service en de verrassende combinaties in het bord, tegen democratische prijzen. Bovendien is Patricia lactose-intolerant en haar man gluten-intolerant. Bij Lokal houden ze hier bijzonder goed rekening mee.

Het restaurant ligt in de wijk waar Patricia & Dieter wonen. Daardoor kan je hen er regelmatig spotten; wanneer ze iets te vieren hebben, wanneer een slechte dag een goed einde nodig heeft of wanneer ze op date night gaan! Ze hebben er zelfs gelunched na hun burgerlijk huwelijk.

Lokal
Jan Van Rijswijcklaan 1
2018 Antwerpen
03/430.53.15
www.restaurantlokal.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer