Antwerpen is zalig om te shoppen en cultuur op te snuiven maar al even interessant als het op culinair vlak aankomt. Zak je binnenkort af naar ’t Stad, dan serveren we bij Would Be Chef graag enkele hotspots waar de local foodies reserveren. Maak kennis met Bieke Verheye, Patricia Goijens & Tanguy Ottomer.
Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!
Globetrotter, foodie lover & granola addict Bieke Verheye is afkomstig uit West-Vlaanderen maar woont al geruime tijd in Antwerpen. Bieke is het creatieve brein achter La Favo, het Belgische merk dat garant staat voor héérlijke ontbijtgranen met het glutenvrije superfood quinoa als basisingrediënt. Bieke haar favoriete restaurant in Antwerpen is Little Bún. Voor haar dé plek als je verknocht bent aan Asian streetfood.
“Eigenlijk kan ik niet kiezen, want ik ben zo’n grote fan van de Vietnamese keuken dat alles me werkelijk smaakt! Maar met de pho bo aka de beef noodle soup kan je sowieso niet missen”, verklaart Bieke. Je eet er aan de bar of aan een tafeltje. Opgelet, het restaurant is vrij klein, maar dat levert je dan weer die cosy en huiselijke sfeer. Hier kan je terecht voor lunch, diner of om lekkere gerechten af te halen. Bieke kan je er meestal op een dinsdag- of donderdagavond vinden. Al durft ze ook wel op de andere dagen afhalen.
Huibrecht Berends & Hoa Truong, de eigenaars van Little Bún openden bovendien onlangs een nieuw restaurant in de Volksstraat genaamd Bún. Hier schuif je aan tafel voor Asian fine dining en sharing. Hoa Truong is de zus van Quyen van het bekende Vietnamese restaurant Little Asia in Brussel.
Little Bún
Sint-Jorispoort 22
2000 Antwerpen
03/234.04.16
www.bunantwerp.be
https://www.instagram.com/p/BjcwUHEgLXL/?utm_source=ig_web_copy_link
Als er één iemand Antwerpen uit z’n broekzak kent, dan is het BeroepsAntwerpenaar (en ondertussen zelfs BeroepsBelg) Tanguy Ottomer. Alom gekend om z’n excentrieke snor én om z’n deskundige uitleg als Antwerps stadsgids. Tanguy kleint de kleinst verborgen plekjes van ’t Stad en neemt ons met plezier mee naar z’n favoriet restaurant: Ciro’s.
“Ciro’s bereidt de beste steak van’t stad. Bovendien heeft het restaurant een zeer authentieke sfeer van weleer en krijg je hier een übergezellige en warme bediening”, vertelt Tanguy. Ciro’s is sinds generaties namelijk een begrip in Antwerpen. Het is het meest Antwerpse restaurant van Antwerpen en serveert een smakelijke brasseriekeuken met o.a. een toast champignon, een garnalencocktail, gravad lax en vol-au-vent, de lekkerste stukken vlees en klassiekers als zeetong en paling in’t groen. Tanguy spot je er meestal op vrijdag- of zaterdagavond. Reserveren is wel nodig!
Ciro’s
Amerikalei 6
2000 Antwerpen
03/238.11.47
www.ciros.be
https://www.instagram.com/p/BnWlUy5g1_i/?utm_source=ig_web_copy_link
Interieurstyliste & -fotografe Patricia Goijens is oorspronkelijk uit Leuven maar mag al meer dan 7 jaar Antwerpen haar thuis noemen. Ze woont er samen met haar man architect Dieter Vander Velpen én hun Britse korthaar George. Haar favoriete restaurant is Lokal. Hier kies je uit tal van Frans-Belgische klassiekers als steak tartare, stoofvlees, vol-au-vent en slibtong meunière. De kaart verandert er regelmatig maar Patricia is er nu vooral verzot op de cannelloni van roggevleugel met spinazie, pompoenpapier en gekonfijte zoete aardappel.
Je kan er terecht voor een lunch, diner of gewoon om gezellig je krant te lezen bij een héérlijke kop koffie. Voor Patricia redenen genoeg om af te zakken naar Lokal, ze prijst vooral de vlekkeloze service en de verrassende combinaties in het bord, tegen democratische prijzen. Bovendien is Patricia lactose-intolerant en haar man gluten-intolerant. Bij Lokal houden ze hier bijzonder goed rekening mee.
Het restaurant ligt in de wijk waar Patricia & Dieter wonen. Daardoor kan je hen er regelmatig spotten; wanneer ze iets te vieren hebben, wanneer een slechte dag een goed einde nodig heeft of wanneer ze op date night gaan! Ze hebben er zelfs gelunched na hun burgerlijk huwelijk.
Lokal
Jan Van Rijswijcklaan 1
2018 Antwerpen
03/430.53.15
www.restaurantlokal.be
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer