Dit was mijn aller mooiste avond van 2021!

23 november 2021. Een dag die ik nooit meer zal vergeten al word ik 100. De allermooiste avond in een rare periode in ons leven. Na een jaar lang voorbereiden mocht ik eindelijk uitpakken met groot en zeer plezant nieuws. Ik begon met een eigen wijnbedrijf. Eentje dat mijn naam zou dragen: Wijn Ornelis.

Vrienden en kennissen wisten al langer dat wijn een grote passie van me is. Al dertig jaar lang ga ik op zoek naar lekkere wijnen die ook nog eens betaalbaar zijn. Wijnen ook die passen bij de gerechten die ik zelf graag maak. Ik vind het zalig om hen te verwennen met een mooi glas, en vaak zeiden ze dan: “da’s nu eens een typische Ornelis wijn.”

Voor Wijn Ornelis heb ik het voorbije jaar honderden wijnen geproefd en er vervolgens die flessen uitgekozen die prijs/kwaliteit top waren. Met zeven verschillende producenten heb ik zelfs mijn eigen wijnen gemaakt. Die dragen mijn eigen naam en label omdat ze helemaal zijn zoals ik ze graag wil: lekker, goed gemaakt, niet te duur.

En die wijnen heb ik dus voorgesteld in Lochristi op 23 november, vlakbij ons huis, in het prachtige wijndomein Nobel waarmee ik ook een mooie Petit Chablis-achtige chardonnay heb gemaakt. Wijnmakers Joris en Laurence zijn vrienden van ons, en het was een eer om tussen hun zalige wijngaarden onze lancering te kunnen organiseren.

(Lees verder onder het sfeerverslag)

 

 

Eerst zou de proeverij trouwens binnen plaats vinden, maar gezien de stijgende covid-besmettingen hebben we last minute beslist om geen enkel risico te nemen en gewoon buiten voor veel sfeer, vuurkorven en gezellig licht te zorgen. De sfeer van een kerstmarkt bijna, maar dan zonder glühwein, maar met de Wijnen Ornelis. Het werd een zalige avond.

In het filmpje en op de foto’s zul je vrienden en familie van me zien, en ook verschillende gelukkige winnaars van een wedstrijd, hier op op Would Be Chef. Het was een gezellige groep levensgenieters, die allemaal mee kwamen klinken op dit nieuwe verhaal. Hun support was ronduit fantastisch. Daar klonken we op. En daar blijven we hopelijk nog lang op klinken.

Merci aan iedereen die de moeite nam om langs te komen, en vooral ook aan de vele volgers van Would Be Chef die mijn wijnen nu aan het uitproberen zijn via www.wijnornelis.be