Zoals ik hier eerder deze week al vol trots kon melden, heb ik vorige vrijdag de Award voor Beste Newcomer gekregen op de allereerste editie van de Belgian Food Blog Awards. Uit meer dan 90 ingeschreven blogs werd een shortlist samengesteld door een professionele food jury, bestaande uit journalisten Céline Pécheux (Elle) en Eva Kestemont (Weekend Knack), de foodfotograaf Luk Thijs en chef Jeroen De Pauw. Deze jury besliste ook samen met het grote publiek (50/50) wie uiteindelijk per categorie de felbegeerde award binnenhaalde. Grote merci dus aan alle stemmers, en aan de jury voor jullie appreciatie voor m’n blogwerk. Het is heerlijk om zo’n blog te maken, maar je doet het om mensen te inspireren, en als dat werk gewaardeerd wordt, dan doet je heel veel deugd.
Ik wil toch even alle andere genomineerden en bij uitstek ook de winnaars in de andere categorieën feliciteren want daar zitten absolute pareltjes bij. Blogs waar ik eerlijk gezegd als beginnende blogger nog ontzettend veel van kan leren. Als je houdt van toffe foodblogs, dan moet je deze award-winnende collega’s dus zeker ook in de gaten houden!
Best Food Photography: Koken op hakken – Stephanie Bex
Best Drinks: Bible of Drinks – Jonathan Scheerlinck
Best Overall blog: As cooked by Ginger – Laurence Bemelmans
Best Healthy and The People’s Choice Award (meeste stemmen van het publiek behaald van alle genomineerden): Karola’s Kitchen – Karolien Olaerts
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer