Zoals ik hier eerder deze week al vol trots kon melden, heb ik vorige vrijdag de Award voor Beste Newcomer gekregen op de allereerste editie van de Belgian Food Blog Awards. Uit meer dan 90 ingeschreven blogs werd een shortlist samengesteld door een professionele food jury, bestaande uit journalisten Céline Pécheux (Elle) en Eva Kestemont (Weekend Knack), de foodfotograaf Luk Thijs en chef Jeroen De Pauw. Deze jury besliste ook samen met het grote publiek (50/50) wie uiteindelijk per categorie de felbegeerde award binnenhaalde. Grote merci dus aan alle stemmers, en aan de jury voor jullie appreciatie voor m’n blogwerk. Het is heerlijk om zo’n blog te maken, maar je doet het om mensen te inspireren, en als dat werk gewaardeerd wordt, dan doet je heel veel deugd.
Ik wil toch even alle andere genomineerden en bij uitstek ook de winnaars in de andere categorieën feliciteren want daar zitten absolute pareltjes bij. Blogs waar ik eerlijk gezegd als beginnende blogger nog ontzettend veel van kan leren. Als je houdt van toffe foodblogs, dan moet je deze award-winnende collega’s dus zeker ook in de gaten houden!
Best Food Photography: Koken op hakken – Stephanie Bex
Best Drinks: Bible of Drinks – Jonathan Scheerlinck
Best Overall blog: As cooked by Ginger – Laurence Bemelmans
Best Healthy and The People’s Choice Award (meeste stemmen van het publiek behaald van alle genomineerden): Karola’s Kitchen – Karolien Olaerts
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer