Bah... Het soort gaste dat ik echt niet kan verdragen op restaurant...
Nieuws

Bah… Het soort gaste dat ik echt niet kan verdragen op restaurant…

Gisterenavond, bij een lekkere Italiaan in Barcelona, gebeurde het opnieuw. Ik maak het niet zo ontzettend vaak mee, maar één keer om de zoveel tijd is het prijs, en dan irriteert het mij mateloos. We hadden net ons eerste glas wijn geproefd en ons voorgerecht was ook net op tafel gebracht… En toen kwam ze binnen gewandeld. Een prachtige vrouw. In het gezelschap van een hele stijlvolle man. Beiden waren heel mooi gekleed en hadden veel stijl en elegantie. Ik zag meer dan één gast naar hen omkijken… de dames was dan ook prachtig. Een fotomodel van rond de veertig. Groot en slank en gracieus. En het koppel (ze kwamen uit Frankrijk, zo bleek later) kwam onze richting uit gewandeld.

En toen meneer en mevrouw op drie meter genaderd waren wist ik al: dit wordt een vervelend avondje. Want wat bleek: de prachtige vrouw, die een soort van avondkleed droeg, en mooie juwelen, had ook een parfumpje opgedaan. En niet zomaar een parfum, maar een heel intense overweldigende zware geur, die in andere omstandigheden mensen misschien in bekoring en vervoering kan brengen, maar die in de verste verte niet aangenaam was wanneer je net aan je vitello tonato wilt beginnen. En mevrouw had geen beetje parfum aangebracht, maar duidelijk een halve familieverpakking. Het hele restaurant raakte geparfumeerd, en waar kwam de wandelende geurboom met haar gezelschap precies zitten? Juist, het tafeltje naast ons!

Meestal gaat zo’n geur na een tijdje wel liggen, of mengt zich met de andere aroma’s in het restaurant, en dan waait de ellende vanzelf wel weer over. Maar deze dame had daarvoor veel te hard haar best gedaan. Ik snapte niet goed waarom. Ze had alle schoonheid en charme, en die hele parfumwinkel had ze echt niet over zich heen moeten gieten. De hele maaltijd lang, van de hapjes tot aan het dessert, werd door deze dame haar dure zwoele geur geparfumeerd. Ik vind dat dus, op z’n zachtst gezegd, niet zo aangenaam.

Mensen met een lijfgeur wil je uiteraard ook liever niet aan een tafeltje naast je hebben zitten op restaurant. Maar geloof mij: zo’n extreem zwaar geparfumeerde vrouw (of man) naast je kan van je etentje plotseling ook een hele andere ervaring maken. Ik snap niet waarom mensen dat doen? Parfums kunnen zo intens ruiken dat het je eigen eet-ervaring, maar ook die van andere gasten, danig beïnvloeden kan. Nu goed, het eten bleef lekker, mijn eigen gezelschap was prima, en de atmosfeer was voor de rest aangenaam. Maar er zat dus een ongetwijfeld goed bedoeld, maar wel zwaar overdreven geurtje aan.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer