Bakker weigert nog "grote taarten" te bakken wegens corona!
Nieuws

Bakker weigert nog “grote taarten” te bakken wegens corona!

Ik schrok een beetje van het bericht van Bakker Gerry gisteren. Ik ken Gerry uit het Oost-Vlaamse Eksaarde al lang. Hij is een supergoede bakker, en een topmens. Altijd funny, bezorgd over andere mensen, en een trouwe kerel. Toen ik nog een ochtendshow op Q-music deed, lieten we Gerry elke week een taart leveren bij een bekende mens die die week iets speciaals beleefde. Dat was heerlijke radio.

Gerry is ook zeer actief op social media, op Facebook, Instagram en Twitter. En gisteren heeft hij een bijzondere boodschap gepost: hij liet weten dat hij voortaan geen grote taarten meer wil bakken… Hij plaatste dit bericht op Twitter

“Wie taarten bestelt groter dan 6 personen zal ik resoluut weigeren te maken! #samentegencorona”

Ik vroeg Gerry meteen of hij misschien wou dat iedereen op dieet ging in deze moeilijke tijden. En iemand anders vroeg of hij dan geen taarten meer wou maken voor samengestelde gezinnen. Want dan is zo’n taart voor zes personen natuurlijk rap opgepeuzeld.

Maar Gerry bedoelde het allemaal super positief. Hij wou ook gewoon duidelijk maken dat hij absoluut geen feestjes meer wou ondersteunen. Het mengen van generaties is, dat is nu wel duidelijk gemaakt door de overheid, ook geen slim idee. Dus met de hele familie, oma en opa, kinderen en kleinkinderen samen een lekkere grote taart opeten dat moeten we nu even niet doen.

Dus ja, je kunt natuurlijk een beetje lacherig doen over de tweet van bakker Gerry, maar dikke pluim voor z’n engagement, en de bedoeling van z’n boodschap. Intussen, bakker, blijven bakken he, een taartje kunnen we wel eens waarderen in deze barre tijden. En dan kan een tweede stukje bij de koffie wel lekker zijn.

Bakker weigert nog "grote taarten" te bakken wegens corona!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer