Bakker weigert nog "grote taarten" te bakken wegens corona!
Nieuws

Bakker weigert nog “grote taarten” te bakken wegens corona!

Ik schrok een beetje van het bericht van Bakker Gerry gisteren. Ik ken Gerry uit het Oost-Vlaamse Eksaarde al lang. Hij is een supergoede bakker, en een topmens. Altijd funny, bezorgd over andere mensen, en een trouwe kerel. Toen ik nog een ochtendshow op Q-music deed, lieten we Gerry elke week een taart leveren bij een bekende mens die die week iets speciaals beleefde. Dat was heerlijke radio.

Gerry is ook zeer actief op social media, op Facebook, Instagram en Twitter. En gisteren heeft hij een bijzondere boodschap gepost: hij liet weten dat hij voortaan geen grote taarten meer wil bakken… Hij plaatste dit bericht op Twitter

“Wie taarten bestelt groter dan 6 personen zal ik resoluut weigeren te maken! #samentegencorona”

Ik vroeg Gerry meteen of hij misschien wou dat iedereen op dieet ging in deze moeilijke tijden. En iemand anders vroeg of hij dan geen taarten meer wou maken voor samengestelde gezinnen. Want dan is zo’n taart voor zes personen natuurlijk rap opgepeuzeld.

Maar Gerry bedoelde het allemaal super positief. Hij wou ook gewoon duidelijk maken dat hij absoluut geen feestjes meer wou ondersteunen. Het mengen van generaties is, dat is nu wel duidelijk gemaakt door de overheid, ook geen slim idee. Dus met de hele familie, oma en opa, kinderen en kleinkinderen samen een lekkere grote taart opeten dat moeten we nu even niet doen.

Dus ja, je kunt natuurlijk een beetje lacherig doen over de tweet van bakker Gerry, maar dikke pluim voor z’n engagement, en de bedoeling van z’n boodschap. Intussen, bakker, blijven bakken he, een taartje kunnen we wel eens waarderen in deze barre tijden. En dan kan een tweede stukje bij de koffie wel lekker zijn.

Bakker weigert nog "grote taarten" te bakken wegens corona!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer