Bakker weigert nog “grote taarten” te bakken wegens corona!

Ik schrok een beetje van het bericht van Bakker Gerry gisteren. Ik ken Gerry uit het Oost-Vlaamse Eksaarde al lang. Hij is een supergoede bakker, en een topmens. Altijd funny, bezorgd over andere mensen, en een trouwe kerel. Toen ik nog een ochtendshow op Q-music deed, lieten we Gerry elke week een taart leveren bij een bekende mens die die week iets speciaals beleefde. Dat was heerlijke radio.

Gerry is ook zeer actief op social media, op Facebook, Instagram en Twitter. En gisteren heeft hij een bijzondere boodschap gepost: hij liet weten dat hij voortaan geen grote taarten meer wil bakken… Hij plaatste dit bericht op Twitter

“Wie taarten bestelt groter dan 6 personen zal ik resoluut weigeren te maken! #samentegencorona”

Ik vroeg Gerry meteen of hij misschien wou dat iedereen op dieet ging in deze moeilijke tijden. En iemand anders vroeg of hij dan geen taarten meer wou maken voor samengestelde gezinnen. Want dan is zo’n taart voor zes personen natuurlijk rap opgepeuzeld.

Maar Gerry bedoelde het allemaal super positief. Hij wou ook gewoon duidelijk maken dat hij absoluut geen feestjes meer wou ondersteunen. Het mengen van generaties is, dat is nu wel duidelijk gemaakt door de overheid, ook geen slim idee. Dus met de hele familie, oma en opa, kinderen en kleinkinderen samen een lekkere grote taart opeten dat moeten we nu even niet doen.

Dus ja, je kunt natuurlijk een beetje lacherig doen over de tweet van bakker Gerry, maar dikke pluim voor z’n engagement, en de bedoeling van z’n boodschap. Intussen, bakker, blijven bakken he, een taartje kunnen we wel eens waarderen in deze barre tijden. En dan kan een tweede stukje bij de koffie wel lekker zijn.