Op zich een grappige foto wel, op de Instagram-pagina van de Antwerpse burgemeester en partijvoorzitter van de N-VA, Bart De Wever. Het is sowieso al een opmerkelijke pagina, want De Wever is er behoorlijk jolig en lollig. Maar deze week heeft hij een zeer opvallende foto gepost waarmee hij suggereert dat hij per ongeluk katten-eten op z’n boterham heeft gesmeerd. Nu geloof ik elke politicus uiteraard honderd procent op z’n woord, maar dit is wel een erg speciale vergissing. Enfin, maakt niet uit.
Het deed me wel nadenken over het feit of katten-eten super ongezond zou zijn voor mensen. Ik heb even rondgebeld en gesurft en het antwoord is: neen. Sowieso spreken we over kleinere porties eten. Zelfs als je je (zogezegd) vergist zul je toch niet snel erg grote porties katten-eten naar binnenspelen. Nu is katten-eten wel niet bedoeld voor menselijke consumptie, dus je moet nu ook niet gaan overwegen om het in een gezond dieet te integreren. Het grootste probleem is het hoge aantal mineralen, en die heeft een mens dus niet nodig. Plus het feit dat de voedselvoorschriften voor dierenvoedsel veel minder streng zijn dan voor voedsel dat geschikt is voor menselijke consumptie. Maar no worries: onze lever en nieren kunnen best wel wat overbodige stoffen verwerken, daar zijn ze voor gemaakt en op getraind.
Conclusie: ook al denk ik dat Bart De Wever eigenlijk maar een mopje maakte, z’n portie katten-eten zal hem in elk geval niet zuur opbreken en hij zal er zeker geen voedselvergiftiging aan overhouden. De onderhandelingen kunnen dus rustig verdergaan, en Antwerpen hoeft zijn burgemeester voorlopig ook nog niet af te schrijven.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer