Bart De Wever at katteneten... Hoe ongezond is dat?
Nieuws

Bart De Wever at katteneten… Hoe ongezond is dat?

Op zich een grappige foto wel, op de Instagram-pagina van de Antwerpse burgemeester en partijvoorzitter van de N-VA, Bart De Wever. Het is sowieso al een opmerkelijke pagina, want De Wever is er behoorlijk jolig en lollig. Maar deze week heeft hij een zeer opvallende foto gepost waarmee hij suggereert dat hij per ongeluk katten-eten op z’n boterham heeft gesmeerd. Nu geloof ik elke politicus uiteraard honderd procent op z’n woord, maar dit is wel een erg speciale vergissing. Enfin, maakt niet uit.

Het deed me wel nadenken over het feit of katten-eten super ongezond zou zijn voor mensen. Ik heb even rondgebeld en gesurft en het antwoord is: neen. Sowieso spreken we over kleinere porties eten. Zelfs als je je (zogezegd) vergist zul je toch niet snel erg grote porties katten-eten naar binnenspelen. Nu is katten-eten wel niet bedoeld voor menselijke consumptie, dus je moet nu ook niet gaan overwegen om het in een gezond dieet te integreren. Het grootste probleem is het hoge aantal mineralen, en die heeft een mens dus niet nodig. Plus het feit dat de voedselvoorschriften voor dierenvoedsel veel minder streng zijn dan voor voedsel dat geschikt is voor menselijke consumptie. Maar no worries: onze lever en nieren kunnen best wel wat overbodige stoffen verwerken, daar zijn ze voor gemaakt en op getraind.

Conclusie: ook al denk ik dat Bart De Wever eigenlijk maar een mopje maakte, z’n portie katten-eten zal hem in elk geval niet zuur opbreken en hij zal er zeker geen voedselvergiftiging aan overhouden. De onderhandelingen kunnen dus rustig verdergaan, en Antwerpen hoeft zijn burgemeester voorlopig ook nog niet af te schrijven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer