Bart De Wever at katteneten… Hoe ongezond is dat?

Op zich een grappige foto wel, op de Instagram-pagina van de Antwerpse burgemeester en partijvoorzitter van de N-VA, Bart De Wever. Het is sowieso al een opmerkelijke pagina, want De Wever is er behoorlijk jolig en lollig. Maar deze week heeft hij een zeer opvallende foto gepost waarmee hij suggereert dat hij per ongeluk katten-eten op z’n boterham heeft gesmeerd. Nu geloof ik elke politicus uiteraard honderd procent op z’n woord, maar dit is wel een erg speciale vergissing. Enfin, maakt niet uit.

Het deed me wel nadenken over het feit of katten-eten super ongezond zou zijn voor mensen. Ik heb even rondgebeld en gesurft en het antwoord is: neen. Sowieso spreken we over kleinere porties eten. Zelfs als je je (zogezegd) vergist zul je toch niet snel erg grote porties katten-eten naar binnenspelen. Nu is katten-eten wel niet bedoeld voor menselijke consumptie, dus je moet nu ook niet gaan overwegen om het in een gezond dieet te integreren. Het grootste probleem is het hoge aantal mineralen, en die heeft een mens dus niet nodig. Plus het feit dat de voedselvoorschriften voor dierenvoedsel veel minder streng zijn dan voor voedsel dat geschikt is voor menselijke consumptie. Maar no worries: onze lever en nieren kunnen best wel wat overbodige stoffen verwerken, daar zijn ze voor gemaakt en op getraind.

Conclusie: ook al denk ik dat Bart De Wever eigenlijk maar een mopje maakte, z’n portie katten-eten zal hem in elk geval niet zuur opbreken en hij zal er zeker geen voedselvergiftiging aan overhouden. De onderhandelingen kunnen dus rustig verdergaan, en Antwerpen hoeft zijn burgemeester voorlopig ook nog niet af te schrijven.