Dit zijn de meest bejubelde bartenders van ons land
Nieuws

Dit zijn de meest bejubelde bartenders van ons land

Zondag 24 februari is World Bartender Day. De vrouw of man achter de bar mag vandaag wel eens in de bloemetjes gezet worden, want hij of zij kan niet enkel een cocktail, maar ook een avond maken, of kraken. Wat opvalt: veel lezers van deze blog weten het vakmanschap van een goede barman serieus te waarderen, en er kwamen dan ook veel toffe tips en inzendingen binnen. Onmogelijk om ze allemaal op een rij te zetten, maar ik maak vandaag toch graag een selectie van de meest bejubelde bartenders van ons landje.

De absoluut meest ingestuurde en dus populairste bartender is zonder twijfel Matthias Lammens van Cuines 33 te Knokke. Matthias wordt door de gasten van dit heerlijke sterrenrestaurant van chef Edwin Menue regelrecht de hemel in geprezen. Zijn gedrevenheid is volgens velen aanstekelijk. Je kunt ook goed met hem lachen, ook al is hij op en top professioneel en super beleefd. Hij is constant bezig met opzoekingswerk naar nieuwe cocktails en wil voortdurend nieuwe kruiden uitproberen. Echt een kerel waar we nog veel zullen van horen, volgens z’n vele fans. Ik moet zeggen: Cuines 33 was vorig jaar ook één van de restaurants waar ik prima gegeten en gedronken heb, en ja, Matthias was ook echt een flinke meerwaarde voor deze topzaak. Hij krijgt dan ook de grootste pluim en de titel “Bartender van het jaar” volgens de lezers van Would Be Chef.

Dit zijn de meest bejubelde bartenders van ons land
Dit zijn de meest bejubelde bartenders van ons land
Dit zijn de meest bejubelde bartenders van ons land
Dit zijn de meest bejubelde bartenders van ons land

Maar er waren nog gegadigden, die ook veel complimenten kregen. Iris geeft bijvoorbeeld een dikke pluim aan Joon De Grande van Barazar in de Langestraat in Brugge. “Iedere keer tovert hij een nieuwe cocktail uit zijn mouw op het moment zelf! Hij maakt zijn eigen smaken op basis van allerlei kruiden, fruit, kaas (jawel) en bier…. we hebben nog nooit 2 keer hetzelfde gedronken en we gaan nu al meer dan 1 jaar 1 tot 2 keer per maand…”

Katia wil graag even de aandacht vestigen op Barbelien van de gelijknamige bar in Gent. “De meest charmevolle barvrouw van het land, for real! Het is de enige plek waar ik zonder awkward gevoel aan de toog durf te gaan zitten (zelfs als vrouw) en dan laat je je best verrassen door haar heerlijke cocktail creaties. Haar kaart staat vol leuke cocktails, van de klassiekers tot special twists. Bovendien kan je er genieten van perfect getapte pintjes, heerlijke wijntjes (neen, geen katerwijntjes hier) en veel ambiance in een hedendaagse moderne bruine kroeg. En die barvrouw (met rode lippen, zwarte outfit en telkens grote statement oorringen als signature look) die zorgt voor een unieke vertrouwelijke sfeer! Een must visit als je in Gent bent! (Valt het op dat ik fan ben!)”

Volgens Jolien moeten we naar Bilzen voor de beste cocktails. Elias Edbli is daar aan de slag in The Knight’s Bar in de Kasteelstraat en “als mixologist heeft hij alles in huis om zijn cocktails te pairen met het eten wat er in het restaurant geserveerd wordt. En zijn Syrische roots zorgen voor speciale toetsen die terug te vinden zijn in zijn cocktails.”

Voor een Rum Manhattan moet je volgens Annemie naar BelRoy’s Bijou in de Graaf Van Egmontstraat in Antwerpen bij bartender Ben Belmans. “Hij werkt met een topteam. Altijd is er een hartelijke ontvangst en ze hebben er kennis van zaken die ze met plezier delen met de klanten. Er is een leuk aanbod brouwsels en een mooie keuze mocktails.”

Tenslotte wil Michiel graag Oskar Ghesquière van de Plantage in de Draakstraat in Antwerpen aanraden. “De Plantage was dit jaar ook volgens Venuz beste cocktailbar maar Oskar blijft onder al die aandacht toch heel bescheiden! Top bartender die veel vakkennis heeft maar die het classic houdt qua show! Je bevindt je precies in een woonkamer. Echt een plek om te ontdekken, maar hopelijk wordt de Plantage ook niet te bekend want dan zou het misschien zijn rustige cozy sfeer kunnen verliezen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer