Nieuws

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom. Je hebt eigenlijk ook maar twee ingrediënten nodig: room en poedersuiker.

Neem 250 ml koude room (minstens 35% vetgehalte) en 2 eetlepels poedersuiker (naar smaak natuurlijk, zoetekauwen kunnen gerust wat extra toevoegen). Zorg ervoor dat de room goed koud is. Sommige mensen plaatsen de kom en de kloppers van de mixer ook in de koelkast voor ongeveer 15 minuten. Giet de koude room vervolgens in de gekoelde kom. Begin sowieso met het mixen op een lage snelheid om spatten te voorkomen. Maar na een minuut, wanneer de room al begint in te dikken kun je de snelheid verhogen. Voeg vervolgens de poedersuiker toe terwijl je blijft mixen. Proef de slagroom en voeg meer suiker toe als je een zoetere smaak verkiest. En als je wilt kun je ook nog wat vanille-extract toevoegen.

En nu komt het gevaar: mix tot de slagroom stijve pieken vormt want dan is die stevig genoeg en zal niet inzakken. En stop dan. Want als je dan verder mixt ben je gewoon boter aan het maken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want zoete boter is niet wat je aan je roomijs toe wilt voegen. Dus op tijd stoppen is de truc.

Overigens is het wel plezant om je eigen boter eens te maken. Ik heb dat zelf al vaak es gedaan en het is gewoon plezant om te doen. Voeg dan geen suiker toe, maar bijvoorbeeld wel zout, en of verse kruiden of wat truffel of truffelextract, en je krijgt een zalige boter.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_2683

De grootste fout die ik maak bij sporten

Ik sport bijna elke dag. Lange wandelingen, minstens een uur in de gym, vaak meer. Beweging is mijn uitlaatklep, mijn energiebron, mijn ritme. Sommige mensen zeggen dat ik overdrijf – en eerlijk gezegd, soms hebben ze gelijk … Lees meer

Hockney-mock-cover1

De poëzie van Hockney is nu te koop in pre-order

Would Be Chef is een foodblog, maar af en toe maak ik een uitstapje en schrijf ik hier ook over ander fijn nieuws. En vandaag heb ik echt super goed nieuws … Lees meer

Weet je waarom ik vandaag zo blij ben?

Zo wakker worden, als deze ochtend,  is toch een droom? Ik kwam de trap afgewandeld en de zon scheen alsof het al zomer is, maar in de tuin lag nog wel een dun laagje sneeuw alsof het nog winter is, en dat is het natuurlijk ook nog altijd … Lees meer

gym

Veel vragen en best wel wat kritiek op mijn vele uren sporten

Ik krijg de laatste tijd veel vragen en opmerkingen over al mijn sporten. Sinds augustus vorig jaar heb ik de knop omgezet om (voor de zoveelste keer) gezonder te gaan leven en veel te bewegen … Lees meer

Waarom goede voornemens begin januari mislukken!

Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer

Kreeftje Oudjaar

Ons menu voor oudjaar… en wat eet jij?

Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer

Preventief op dieet voor de Kerstdagen! Goed idee?

In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer

World Fastfood Day: wat zijn de populairste fastfoodketens?

Wat zijn de populairste fastfoodketens?

Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer