Op 25 maart 1947 werd Reginald Kenneth Dwight geboren in Engeland. Nu exact 72 jaar later is Elton John, zoals we hem allemaal kennen, een wereldwijd gevierde artiest die miljoenen platen heeft verkocht en geweldig veel prachtige songs heeft geschreven.
Elton heeft ook ontzettend veel gedaan voor het goede doel. Zo organiseert hij elk jaar een groot galadiner in Hollywood naar aanleiding van de Oscars, om fondsen in te zamelen voor AIDS-onderzoek. En wanneer Elton in die periode in Los Angeles arriveert gaat hij altijd minstens één avond dineren bij onze landgenoot Eddie Kerkhofs.
Eddie Kerkhofs, die oorspronkelijk afkomstig is uit Limburg, vertrok in 1966 naar Los Angeles om daar carrière te maken als chef. In 1977 opende Eddy zijn eigen restaurant Le Dôme, de plek waar alle beroemdheden wilden dineren. Hij raakte er bevriend met de filmsterren, en kookte op hun verzoek de lekkerste gerechten. Tot op vandaag kent hij velen van hen persoonlijk. Michael Douglas, Rod Stewart, Paris Hilton, Stevie Wonder, en vele anderen, ze konden de kookkunsten van deze sympathieke Amerikaanse Belg allemaal waarderen.
Een kleine tien jaar geleden waren Kürt Rogiers en ik een paar keer in Hollywood voor de oscars, en we leerden Eddie toen goed kennen. We gingen dineren in zijn nieuwe kleinschaliger, maar sympathieke restaurant “Il Piccolino” en werden ook voor het aperitief ontvangen bij hem thuis in zijn prachtige villa in de Hollywood Hills.
En toen Eddie op een keer bij ons in onze ochtendshow kwam praten over zijn leven als chef tussen de filmsterren, (een show die gezien het uurverschil ‘s avonds werd uitgezonden, van negen tot twaalf) vertelde hij dat hij net, zoals elk jaar opnieuw, gekookt had voor Elton John en zijn man. En hij had opnieuw het favoriete gerecht van Elton bereid: pasta met kaviaar.
Later maakte Eddie trouwens een superfijn programma op njam! met de naam “Hollyfood” en daarin vertelde hij hoe je dat gerecht zelf thuis kunt maken. Het recept en de aflevering kun je hieronder bekijken. Dus als je eens het favoriete gerecht van Elton John wil serveren, dan moet je zeker het recept van Eddie er eens bijnemen. Het is heerlijk!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer