Op 25 maart 1947 werd Reginald Kenneth Dwight geboren in Engeland. Nu exact 72 jaar later is Elton John, zoals we hem allemaal kennen, een wereldwijd gevierde artiest die miljoenen platen heeft verkocht en geweldig veel prachtige songs heeft geschreven.
Elton heeft ook ontzettend veel gedaan voor het goede doel. Zo organiseert hij elk jaar een groot galadiner in Hollywood naar aanleiding van de Oscars, om fondsen in te zamelen voor AIDS-onderzoek. En wanneer Elton in die periode in Los Angeles arriveert gaat hij altijd minstens één avond dineren bij onze landgenoot Eddie Kerkhofs.
Eddie Kerkhofs, die oorspronkelijk afkomstig is uit Limburg, vertrok in 1966 naar Los Angeles om daar carrière te maken als chef. In 1977 opende Eddy zijn eigen restaurant Le Dôme, de plek waar alle beroemdheden wilden dineren. Hij raakte er bevriend met de filmsterren, en kookte op hun verzoek de lekkerste gerechten. Tot op vandaag kent hij velen van hen persoonlijk. Michael Douglas, Rod Stewart, Paris Hilton, Stevie Wonder, en vele anderen, ze konden de kookkunsten van deze sympathieke Amerikaanse Belg allemaal waarderen.
Een kleine tien jaar geleden waren Kürt Rogiers en ik een paar keer in Hollywood voor de oscars, en we leerden Eddie toen goed kennen. We gingen dineren in zijn nieuwe kleinschaliger, maar sympathieke restaurant “Il Piccolino” en werden ook voor het aperitief ontvangen bij hem thuis in zijn prachtige villa in de Hollywood Hills.
En toen Eddie op een keer bij ons in onze ochtendshow kwam praten over zijn leven als chef tussen de filmsterren, (een show die gezien het uurverschil ’s avonds werd uitgezonden, van negen tot twaalf) vertelde hij dat hij net, zoals elk jaar opnieuw, gekookt had voor Elton John en zijn man. En hij had opnieuw het favoriete gerecht van Elton bereid: pasta met kaviaar.
Later maakte Eddie trouwens een superfijn programma op njam! met de naam “Hollyfood” en daarin vertelde hij hoe je dat gerecht zelf thuis kunt maken. Het recept en de aflevering kun je hieronder bekijken. Dus als je eens het favoriete gerecht van Elton John wil serveren, dan moet je zeker het recept van Eddie er eens bijnemen. Het is heerlijk!
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer