Het is weer zover. Alles is nu al rond. De kalender is erbij gehaald, ingevuld, en die stress hebben we dus ook weer achter de rug. Ik weet al wanneer we naar Barcelona vliegen. Ik weet waar we eten op kerstavond en kerstdag. Er komt een neefje met z’n vriend op bezoek de tweede kerst en een vriendin van ons vanaf 30 december tot 2 januari. Ik weet waar ik moet DJ’n op oudjaar (ik vlieg speciaal terug naar België) en ik heb m’n restaurantje voor 1 januari ook al vastgelegd. De etentjes met de familie en de schoonfamilie begin januari zijn gepland, en zelfs het nieuwjaarsetentje met de buren staat in de agenda half januari. Voilà. Het kan lente worden.
Ben ik gek? Gestoord? Of pakken jullie het ook op die manier aan? Zijn jullie planners, die al kort na de zomervakantie de agenda voor de feestdagen proberen in te vullen? Hebben jullie nu al stiekem zin in die heerlijke kerstsfeer? En misschien wel de belangrijkste vraag: is het OK voor jullie als ik dit jaar eens een volledig kerstmenu voor jullie bedenk? Met allemaal toffe nieuwe lekkere gerechten? Laat maar weten welke ingrediënten ik eens gebruiken moet in mijn feestmenu om jullie gelukkig te maken. Gek hé, het is eind september, het wordt een zonnig weekend, en toch ben ik nu al volop aan het plannen voor de feestperiode aan het einde van het jaar. Sorry, het is sterker dan mezelf…
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer