Het is weer zover. Alles is nu al rond. De kalender is erbij gehaald, ingevuld, en die stress hebben we dus ook weer achter de rug. Ik weet al wanneer we naar Barcelona vliegen. Ik weet waar we eten op kerstavond en kerstdag. Er komt een neefje met z’n vriend op bezoek de tweede kerst en een vriendin van ons vanaf 30 december tot 2 januari. Ik weet waar ik moet DJ’n op oudjaar (ik vlieg speciaal terug naar België) en ik heb m’n restaurantje voor 1 januari ook al vastgelegd. De etentjes met de familie en de schoonfamilie begin januari zijn gepland, en zelfs het nieuwjaarsetentje met de buren staat in de agenda half januari. Voilà. Het kan lente worden.
Ben ik gek? Gestoord? Of pakken jullie het ook op die manier aan? Zijn jullie planners, die al kort na de zomervakantie de agenda voor de feestdagen proberen in te vullen? Hebben jullie nu al stiekem zin in die heerlijke kerstsfeer? En misschien wel de belangrijkste vraag: is het OK voor jullie als ik dit jaar eens een volledig kerstmenu voor jullie bedenk? Met allemaal toffe nieuwe lekkere gerechten? Laat maar weten welke ingrediënten ik eens gebruiken moet in mijn feestmenu om jullie gelukkig te maken. Gek hé, het is eind september, het wordt een zonnig weekend, en toch ben ik nu al volop aan het plannen voor de feestperiode aan het einde van het jaar. Sorry, het is sterker dan mezelf…
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer