Beroemd sterren restaurant kondigt sluiting aan
Nieuws

Beroemd sterren restaurant kondigt sluiting aan

Kobe Desramaults kondigde vorige week zijn laatste jaar Chambre Séparée aan in Gent. Nog tot 12 december volgend jaar zal Chambre Séparée, het bijzondere restaurant met amper 16 couverts, in hartje Gent, nog open zijn, en dan stopt de chef er definitief mee. Daar schrikken sommigen van, maar eigenlijk was het altijd zo bedoeld. Als een tijdelijk concept van 4 jaar. Na 15 jaar ‘In de Wulf’ in het landelijke Dranouter, wou Kobe eens voelen hoe de stad hem ook zou kunnen inspireren.

Dat is aardig gelukt. Iedereen die er ging eten was zwaar onder de indruk. Chambre Séparée heeft dan ook een Michelinster, scoort maar liefst 18 op 20 bij Gault&Millau en duikt heel hoog op in veel internationale restaurantlijstjes. Maar de natuur lonkt opnieuw. In 2020 kookt Kobe nog een heel jaar in Chambre Séparée in Gent en ondertussen gaat hij op zoek naar een nieuwe bestemming voor zijn Chambre Séparée, het buitenland is daarbij niet uitgesloten. Wie zin heeft om het culinaire topvakmanschap van Kobe en z’n team nog eens te ervaren in de Arteveldestad: je hebt nog een klein jaartje!

Beroemd sterren restaurant kondigt sluiting aan
Beroemd sterren restaurant kondigt sluiting aan
Beroemd sterren restaurant kondigt sluiting aan

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer