Kobe Desramaults kondigde vorige week zijn laatste jaar Chambre Séparée aan in Gent. Nog tot 12 december volgend jaar zal Chambre Séparée, het bijzondere restaurant met amper 16 couverts, in hartje Gent, nog open zijn, en dan stopt de chef er definitief mee. Daar schrikken sommigen van, maar eigenlijk was het altijd zo bedoeld. Als een tijdelijk concept van 4 jaar. Na 15 jaar ‘In de Wulf’ in het landelijke Dranouter, wou Kobe eens voelen hoe de stad hem ook zou kunnen inspireren.
Dat is aardig gelukt. Iedereen die er ging eten was zwaar onder de indruk. Chambre Séparée heeft dan ook een Michelinster, scoort maar liefst 18 op 20 bij Gault&Millau en duikt heel hoog op in veel internationale restaurantlijstjes. Maar de natuur lonkt opnieuw. In 2020 kookt Kobe nog een heel jaar in Chambre Séparée in Gent en ondertussen gaat hij op zoek naar een nieuwe bestemming voor zijn Chambre Séparée, het buitenland is daarbij niet uitgesloten. Wie zin heeft om het culinaire topvakmanschap van Kobe en z’n team nog eens te ervaren in de Arteveldestad: je hebt nog een klein jaartje!
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer