Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva
Nieuws

Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva

Het is nu echt officieel en op deze Belgische feestdag mogen we het ook schrijven op de blog: er gaat het één en ander veranderen met de beroemde “schatjes van patatjes”. Het is één van de bekendste slogans sinds jaar en dag, en als radiomaker heb ik het zelf ook al honderden keren in spotjes in mijn programma’s gedraaid: “Lutosa, schatjes van patatjes.” Die tijd is dus bijna voorbij. Het is te zeggen, de schatjes van patatjes blijven bestaan. Maar er wordt binnenkort afscheid genomen van de naam “Lutosa”.

Een zevental dagen geleden, op de Amerikaanse “French Fries Day”, lanceerde Lutosa nog een oproep om een petitie te ondertekenen om de hele wereld duidelijk te maken dat “French fries” eigenlijk een vals benaming is. Frietjes zijn natuurlijk Belgisch. “French” komt in het beste geval van “to french”… het snijden van de aardappelen om frieten te maken. Maar oorspronkelijk komt de friet van bij ons. Iets wat we op deze 21 juli, onze Nationale Feestdag nog graag eens vet mogen onderstrepen. Dus mee je stem laten horen kan nog altijd op www.voteforbelgianfries.be.

De naamsverandering van Lutosa naar Belviva, moet volgens de meest beroemde frietjesmaker van ons land ook op die manier bekeken worden. Om extra steun te bieden aan de Belgische friet zal Lutosa deze zomer haar naam dus “verbelgischen” in Belviva, met de BEL van België (want wij Belgen maken gewoon de beste frietjes) en de VIVA verwijzend naar het genot van frietjes eten. De naam wordt dus het komende jaar geleidelijk veranderd, op de verpakking staan beiden voorlopig nog om alle Belgen te laten wennen aan het verhaal, om begin 2021 definitief Belviva te worden.

Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva

Belviva maakt trouwens, net als Iglo, deel uit van de groep Nomad Foods die in West-Europa de onbetwiste leider is in diepvriesproducten. De groep heeft als als missie dagelijks een gezonde en lekkere maaltijd aan te bieden aan de consument, dit via voedzame, gezonde producten die gemakkelijk te bereiden zijn en op natuurlijke wijze geconserveerd. Binnenkort zullen al de Iglo en Belviva-producten een nutri- score op de verpakking krijgen. En meer dan 90% scoort A & B. Dit is het resultaat van 100% verse, natuurlijke voeding want doordat de producten snel worden diepgevroren op een temperatuur van – 40°C, wordt de celstructuur niet aangetast en blijft de versheid en kwaliteit van de voeding optimaal bewaard.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer