Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva
Nieuws

Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva

Het is nu echt officieel en op deze Belgische feestdag mogen we het ook schrijven op de blog: er gaat het één en ander veranderen met de beroemde “schatjes van patatjes”. Het is één van de bekendste slogans sinds jaar en dag, en als radiomaker heb ik het zelf ook al honderden keren in spotjes in mijn programma’s gedraaid: “Lutosa, schatjes van patatjes.” Die tijd is dus bijna voorbij. Het is te zeggen, de schatjes van patatjes blijven bestaan. Maar er wordt binnenkort afscheid genomen van de naam “Lutosa”.

Een zevental dagen geleden, op de Amerikaanse “French Fries Day”, lanceerde Lutosa nog een oproep om een petitie te ondertekenen om de hele wereld duidelijk te maken dat “French fries” eigenlijk een vals benaming is. Frietjes zijn natuurlijk Belgisch. “French” komt in het beste geval van “to french”… het snijden van de aardappelen om frieten te maken. Maar oorspronkelijk komt de friet van bij ons. Iets wat we op deze 21 juli, onze Nationale Feestdag nog graag eens vet mogen onderstrepen. Dus mee je stem laten horen kan nog altijd op www.voteforbelgianfries.be.

De naamsverandering van Lutosa naar Belviva, moet volgens de meest beroemde frietjesmaker van ons land ook op die manier bekeken worden. Om extra steun te bieden aan de Belgische friet zal Lutosa deze zomer haar naam dus “verbelgischen” in Belviva, met de BEL van België (want wij Belgen maken gewoon de beste frietjes) en de VIVA verwijzend naar het genot van frietjes eten. De naam wordt dus het komende jaar geleidelijk veranderd, op de verpakking staan beiden voorlopig nog om alle Belgen te laten wennen aan het verhaal, om begin 2021 definitief Belviva te worden.

Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva

Belviva maakt trouwens, net als Iglo, deel uit van de groep Nomad Foods die in West-Europa de onbetwiste leider is in diepvriesproducten. De groep heeft als als missie dagelijks een gezonde en lekkere maaltijd aan te bieden aan de consument, dit via voedzame, gezonde producten die gemakkelijk te bereiden zijn en op natuurlijke wijze geconserveerd. Binnenkort zullen al de Iglo en Belviva-producten een nutri- score op de verpakking krijgen. En meer dan 90% scoort A & B. Dit is het resultaat van 100% verse, natuurlijke voeding want doordat de producten snel worden diepgevroren op een temperatuur van – 40°C, wordt de celstructuur niet aangetast en blijft de versheid en kwaliteit van de voeding optimaal bewaard.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer