Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva
Nieuws

Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva

Het is nu echt officieel en op deze Belgische feestdag mogen we het ook schrijven op de blog: er gaat het één en ander veranderen met de beroemde “schatjes van patatjes”. Het is één van de bekendste slogans sinds jaar en dag, en als radiomaker heb ik het zelf ook al honderden keren in spotjes in mijn programma’s gedraaid: “Lutosa, schatjes van patatjes.” Die tijd is dus bijna voorbij. Het is te zeggen, de schatjes van patatjes blijven bestaan. Maar er wordt binnenkort afscheid genomen van de naam “Lutosa”.

Een zevental dagen geleden, op de Amerikaanse “French Fries Day”, lanceerde Lutosa nog een oproep om een petitie te ondertekenen om de hele wereld duidelijk te maken dat “French fries” eigenlijk een vals benaming is. Frietjes zijn natuurlijk Belgisch. “French” komt in het beste geval van “to french”… het snijden van de aardappelen om frieten te maken. Maar oorspronkelijk komt de friet van bij ons. Iets wat we op deze 21 juli, onze Nationale Feestdag nog graag eens vet mogen onderstrepen. Dus mee je stem laten horen kan nog altijd op www.voteforbelgianfries.be.

De naamsverandering van Lutosa naar Belviva, moet volgens de meest beroemde frietjesmaker van ons land ook op die manier bekeken worden. Om extra steun te bieden aan de Belgische friet zal Lutosa deze zomer haar naam dus “verbelgischen” in Belviva, met de BEL van België (want wij Belgen maken gewoon de beste frietjes) en de VIVA verwijzend naar het genot van frietjes eten. De naam wordt dus het komende jaar geleidelijk veranderd, op de verpakking staan beiden voorlopig nog om alle Belgen te laten wennen aan het verhaal, om begin 2021 definitief Belviva te worden.

Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva

Belviva maakt trouwens, net als Iglo, deel uit van de groep Nomad Foods die in West-Europa de onbetwiste leider is in diepvriesproducten. De groep heeft als als missie dagelijks een gezonde en lekkere maaltijd aan te bieden aan de consument, dit via voedzame, gezonde producten die gemakkelijk te bereiden zijn en op natuurlijke wijze geconserveerd. Binnenkort zullen al de Iglo en Belviva-producten een nutri- score op de verpakking krijgen. En meer dan 90% scoort A & B. Dit is het resultaat van 100% verse, natuurlijke voeding want doordat de producten snel worden diepgevroren op een temperatuur van – 40°C, wordt de celstructuur niet aangetast en blijft de versheid en kwaliteit van de voeding optimaal bewaard.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer