Beter dan confituur, gezond broodbeleg in 1,2,3!!!
Nieuws

Beter dan confituur, gezond broodbeleg in 1,2,3!!!

Hou jij ook van confituur op je boterham? Lekker hé? Zeker als die ook nog eens zelfgemaakt, of artisanaal bereid is. Maar er bestaat een plezierig en makkelijk alternatief, dat toch nog een beetje gezonder is. Vooral omdat er in confituur meestal heel veel suiker zit.

Een geniale tip is om vers fruit met een vork te prakken. Zeker fruit dat net iets rijper is, is hier zeer geschikt voor. Plet of prak die vruchten in een kommetje, en proef even voor. Voeg er wat suiker aan toe als je het echt nodig vindt, maar evengoed kun je wat honing, of andere zoetstof toevoegen. Vers geprakt fruit op je boterham is heerlijk.

Mijn papa deed het elke ochtend met een banaan. En tot op vandaag is het z’n perfecte ontbijt. Zonder extra suiker overigens. Gewoon schijfjes banaan op een boterham, zelfs zonder pletten. En papa is en was altijd een gezonde sportman, dus hij weet wat hij doet.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer