
Beter dan confituur, gezond broodbeleg in 1,2,3!!!
Hou jij ook van confituur op je boterham? Lekker hé? Zeker als die ook nog eens zelfgemaakt, of artisanaal bereid is. Maar er bestaat een plezierig en makkelijk alternatief, dat toch nog een beetje gezonder is. Vooral omdat er in confituur meestal heel veel suiker zit.
Een geniale tip is om vers fruit met een vork te prakken. Zeker fruit dat net iets rijper is, is hier zeer geschikt voor. Plet of prak die vruchten in een kommetje, en proef even voor. Voeg er wat suiker aan toe als je het echt nodig vindt, maar evengoed kun je wat honing, of andere zoetstof toevoegen. Vers geprakt fruit op je boterham is heerlijk.
Mijn papa deed het elke ochtend met een banaan. En tot op vandaag is het z’n perfecte ontbijt. Zonder extra suiker overigens. Gewoon schijfjes banaan op een boterham, zelfs zonder pletten. En papa is en was altijd een gezonde sportman, dus hij weet wat hij doet.
Reacties