Hou jij ook van confituur op je boterham? Lekker hé? Zeker als die ook nog eens zelfgemaakt, of artisanaal bereid is. Maar er bestaat een plezierig en makkelijk alternatief, dat toch nog een beetje gezonder is. Vooral omdat er in confituur meestal heel veel suiker zit.
Een geniale tip is om vers fruit met een vork te prakken. Zeker fruit dat net iets rijper is, is hier zeer geschikt voor. Plet of prak die vruchten in een kommetje, en proef even voor. Voeg er wat suiker aan toe als je het echt nodig vindt, maar evengoed kun je wat honing, of andere zoetstof toevoegen. Vers geprakt fruit op je boterham is heerlijk.
Mijn papa deed het elke ochtend met een banaan. En tot op vandaag is het z’n perfecte ontbijt. Zonder extra suiker overigens. Gewoon schijfjes banaan op een boterham, zelfs zonder pletten. En papa is en was altijd een gezonde sportman, dus hij weet wat hij doet.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer