Deze week waren de opnames van “Van Passie tot Perfectie”, het nieuwe kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme op njam! ga presenteren vanaf 27 oktober. Het waren een paar superfijne dagen, maar op de tweede draaidag ging het grondig fout. Ik was “bijna een oog kwijt”. Enfin, zo voelde het alvast.
We namen op die tweede dag de generiek van het programma op, en Roger werd gevraagd om mij een beetje te plagen in de keuken. Hij brak bijvoorbeeld een ei op m’n hoofd. En hij zei ook: buig eens achterover met je hoofd en doe je mond eens open. Ik, stomme kip, deed dat. En toen strooide hij totaal onverwacht wat hot chilipoeder in mijn mond. Het was een “mopje”. En mijn reactie was wellicht funny in beeld, want zeer authentiek.
Maar, oh my god. Mijn mond stond in brand. Ik spoelde m’n mond meteen met water en cola light. Dat hielp nauwelijks. Maar veel erger was nog dat ik de chili die naast mijn mond was gevallen per ongeluk wegwreef… in mijn linkeroog.
Had ik dus niet meteen moeten doen. Vrijwel meteen begon m’n oog te branden van de pijn. Ik kon niks meer zien. Begon te huilen van de irritatie. En ik dacht dus echt dat ik m’n oog kwijt ging spelen. Gelukkig zag Roger meteen de ernst van de situatie in. Want hij had dit natuurlijk als gekkigheid bedacht, maar hij wou me uiteraard geen pijn doen.
Gelukkig zit Roger vaak in Thailand, en daar werken ze vaak met pepertjes, en zo’n accidentjes komen daar dus wel vaker voor. Dus hij zei meteen: kokosmelk in je oog doen. Terwijl ik zat te janken kreeg hij van de schminkster watten die hij in de kokosmelk dopte en hij depte daarmee m’n oog. Het was een smurrie en mijn gezicht hing vol kokosmelk. Maar het hielp wel. Het duurde een ellendig kwartiertje lang, maar m’n pijn ging langzaam over. Roger heeft me dus goed liggen gehad, maar ook gered.
Op de opnameset was er trouwens een producer die vertelde dat een vriend van haar eens is gaan plassen nadat hij een pepertje had gesneden… Dat moet ook een pijnlijke affaire geweest zijn. Ik kan me niet voorstellen hoe pijnlijk het is wanneer het daar “down under begint te branden.” Maar soit. Je weet het dus: peper in je ogen, of in je mond: kokosmelk smeren. En doe maar gul. Het verzacht de pijn echt!
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer