"Bijna een oog kwijt" door de hete peper in mijn ogen...
Nieuws

“Bijna een oog kwijt” door de hete peper in mijn ogen…

Deze week waren de opnames van “Van Passie tot Perfectie”, het nieuwe kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme op njam! ga presenteren vanaf 27 oktober. Het waren een paar superfijne dagen, maar op de tweede draaidag ging het grondig fout. Ik was “bijna een oog kwijt”. Enfin, zo voelde het alvast.

We namen op die tweede dag de generiek van het programma op, en Roger werd gevraagd om mij een beetje te plagen in de keuken. Hij brak bijvoorbeeld een ei op m’n hoofd. En hij zei ook: buig eens achterover met je hoofd en doe je mond eens open. Ik, stomme kip, deed dat. En toen strooide hij totaal onverwacht wat hot chilipoeder in mijn mond. Het was een “mopje”. En mijn reactie was wellicht funny in beeld, want zeer authentiek.

Maar, oh my god. Mijn mond stond in brand. Ik spoelde m’n mond meteen met water en cola light. Dat hielp nauwelijks. Maar veel erger was nog dat ik de chili die naast mijn mond was gevallen per ongeluk wegwreef… in mijn linkeroog.

Had ik dus niet meteen moeten doen. Vrijwel meteen begon m’n oog te branden van de pijn. Ik kon niks meer zien. Begon te huilen van de irritatie. En ik dacht dus echt dat ik m’n oog kwijt ging spelen. Gelukkig zag Roger meteen de ernst van de situatie in. Want hij had dit natuurlijk als gekkigheid bedacht, maar hij wou me uiteraard geen pijn doen.

Gelukkig zit Roger vaak in Thailand, en daar werken ze vaak met pepertjes, en zo’n accidentjes komen daar dus wel vaker voor. Dus hij zei meteen: kokosmelk in je oog doen. Terwijl ik zat te janken kreeg hij van de schminkster watten die hij in de kokosmelk dopte en hij depte daarmee m’n oog. Het was een smurrie en mijn gezicht hing vol kokosmelk. Maar het hielp wel. Het duurde een ellendig kwartiertje lang, maar m’n pijn ging langzaam over. Roger heeft me dus goed liggen gehad, maar ook gered.

Op de opnameset was er trouwens een producer die vertelde dat een vriend van haar eens is gaan plassen nadat hij een pepertje had gesneden… Dat moet ook een pijnlijke affaire geweest zijn. Ik kan me niet voorstellen hoe pijnlijk het is wanneer het daar “down under begint te branden.” Maar soit. Je weet het dus: peper in je ogen, of in je mond: kokosmelk smeren. En doe maar gul. Het verzacht de pijn echt!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer