We merkten het vanochtend al bij Joe toen we vertelden dat de winkels in het weekend de komende weken dicht gaan, behalve de apotheken, de supermarkten en de zaken waar dierenvoeding wordt verkocht. Mensen zijn bezorgd en stellen zich heel veel vragen. En ze vroegen zich met name af of onze bakkers en slagers en groentewinkels de komende weken open blijven?
Het antwoord is: JA! Die blijven gewoon open. Ook in het weekend! Zelfs in tijden van crisis en ondanks de schrik voor besmetting met het corona-virus, moeten mensen natuurlijk gewoon blijven eten en drinken. En daarom zijn niet enkel de supermarkten open maar uiteraard ook alle kleine zelfstandigen. De bakkers blijven uw brood bakken, de slagers zorgen voor uw vlees, de verse groentjes liggen bij de groenteboer. Blijf bij hen winkelen. Ze hebben ook al onze steun nodig!
Heel belangrijk als je eten gaat kopen, ook als je naar de supermarkt gaat, en bij je bakker en slager, sta alsjeblief niet te dicht bij elkaar. Hou afstand en ruimte. Je kunt met het virus besmet raken wanneer iemand die ziek is of het virus draagt hoest of niest, of zo enthousiast praat dat er vochtdruppeltjes in de lucht worden geblazen die op je landen. Dat is zeer gevaarlijk. Probeer dus altijd een meter afstand te houden van elkaar. En betaal met de kaart! Cashgeld moeten we nu niet uitwisselen. Blijf gezond! Eet goed! En shop slim en voorzichtig.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer