Blijven bakkers en slagers open dit weekend?
Nieuws

Blijven bakkers en slagers open dit weekend?

We merkten het vanochtend al bij Joe toen we vertelden dat de winkels in het weekend de komende weken dicht gaan, behalve de apotheken, de supermarkten en de zaken waar dierenvoeding wordt verkocht. Mensen zijn bezorgd en stellen zich heel veel vragen. En ze vroegen zich met name af of onze bakkers en slagers en groentewinkels de komende weken open blijven?

Het antwoord is: JA! Die blijven gewoon open. Ook in het weekend! Zelfs in tijden van crisis en ondanks de schrik voor besmetting met het corona-virus, moeten mensen natuurlijk gewoon blijven eten en drinken. En daarom zijn niet enkel de supermarkten open maar uiteraard ook alle kleine zelfstandigen. De bakkers blijven uw brood bakken, de slagers zorgen voor uw vlees, de verse groentjes liggen bij de groenteboer. Blijf bij hen winkelen. Ze hebben ook al onze steun nodig!

Heel belangrijk als je eten gaat kopen, ook als je naar de supermarkt gaat, en bij je bakker en slager, sta alsjeblief niet te dicht bij elkaar. Hou afstand en ruimte. Je kunt met het virus besmet raken wanneer iemand die ziek is of het virus draagt hoest of niest, of zo enthousiast praat dat er vochtdruppeltjes in de lucht worden geblazen die op je landen. Dat is zeer gevaarlijk. Probeer dus altijd een meter afstand te houden van elkaar. En betaal met de kaart! Cashgeld moeten we nu niet uitwisselen. Blijf gezond! Eet goed! En shop slim en voorzichtig.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer