We merkten het vanochtend al bij Joe toen we vertelden dat de winkels in het weekend de komende weken dicht gaan, behalve de apotheken, de supermarkten en de zaken waar dierenvoeding wordt verkocht. Mensen zijn bezorgd en stellen zich heel veel vragen. En ze vroegen zich met name af of onze bakkers en slagers en groentewinkels de komende weken open blijven?
Het antwoord is: JA! Die blijven gewoon open. Ook in het weekend! Zelfs in tijden van crisis en ondanks de schrik voor besmetting met het corona-virus, moeten mensen natuurlijk gewoon blijven eten en drinken. En daarom zijn niet enkel de supermarkten open maar uiteraard ook alle kleine zelfstandigen. De bakkers blijven uw brood bakken, de slagers zorgen voor uw vlees, de verse groentjes liggen bij de groenteboer. Blijf bij hen winkelen. Ze hebben ook al onze steun nodig!
Heel belangrijk als je eten gaat kopen, ook als je naar de supermarkt gaat, en bij je bakker en slager, sta alsjeblief niet te dicht bij elkaar. Hou afstand en ruimte. Je kunt met het virus besmet raken wanneer iemand die ziek is of het virus draagt hoest of niest, of zo enthousiast praat dat er vochtdruppeltjes in de lucht worden geblazen die op je landen. Dat is zeer gevaarlijk. Probeer dus altijd een meter afstand te houden van elkaar. En betaal met de kaart! Cashgeld moeten we nu niet uitwisselen. Blijf gezond! Eet goed! En shop slim en voorzichtig.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer