Blijven bakkers en slagers open dit weekend?

We merkten het vanochtend al bij Joe toen we vertelden dat de winkels in het weekend de komende weken dicht gaan, behalve de apotheken, de supermarkten en de zaken waar dierenvoeding wordt verkocht. Mensen zijn bezorgd en stellen zich heel veel vragen. En ze vroegen zich met name af of onze bakkers en slagers en groentewinkels de komende weken open blijven?

Het antwoord is: JA! Die blijven gewoon open. Ook in het weekend! Zelfs in tijden van crisis en ondanks de schrik voor besmetting met het corona-virus, moeten mensen natuurlijk gewoon blijven eten en drinken. En daarom zijn niet enkel de supermarkten open maar uiteraard ook alle kleine zelfstandigen. De bakkers blijven uw brood bakken, de slagers zorgen voor uw vlees, de verse groentjes liggen bij de groenteboer. Blijf bij hen winkelen. Ze hebben ook al onze steun nodig!

Heel belangrijk als je eten gaat kopen, ook als je naar de supermarkt gaat, en bij je bakker en slager, sta alsjeblief niet te dicht bij elkaar. Hou afstand en ruimte. Je kunt met het virus besmet raken wanneer iemand die ziek is of het virus draagt hoest of niest, of zo enthousiast praat dat er vochtdruppeltjes in de lucht worden geblazen die op je landen. Dat is zeer gevaarlijk. Probeer dus altijd een meter afstand te houden van elkaar. En betaal met de kaart! Cashgeld moeten we nu niet uitwisselen. Blijf gezond! Eet goed! En shop slim en voorzichtig.