Ben je een foodie en stuur je best veel berichtjes op de sociale media, of vind je het gewoon leuk om ook in je WhatsApp-berichten naar vrienden veel over eten en drank te kletsen, dan is er goed nieuws voor je.
Er werden namelijk weer een hele boel nieuwe emoji’s gelanceerd, en daar zitten toch wel wat nieuwe bij in de sector eten en drinken. Nieuw zijn de look en de ajuin, de wafel, de falafel, de boter, de oester, het fruitsapje in een kartonnetje, de “mate” (wat is dat eigenlijk?) en het ijsblokje. Nog niet genoeg natuurlijk, maar wat we krijgen krijgen we.
Vooral de ui is goed nieuws, want dat is toch één van de koningen in de keuken, ik hou ook wel van wat goeie boter af en toe, en een oester gaat er ook altijd in. Overigens niks tegen wat look af en toe, een goeie Belgische wafel, en ja: een falafel kan ook echt lekker zijn. Smakelijk sturen allemaal!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer