Veel mensen weten dat wij een flatje in Barcelona hebben, en dus vaak naar daar op reis gaan. En ze vragen ons of de situatie daar OK is nu corona overal wild om zich heen grijpt. We waren er nog in de krokusvakantie en gaan terug in de paasvakantie. Tenminste, dat dachten we. De voorbije dagen kregen we van veel vrienden wel al het nieuws dat de restaurants massaal aan het sluiten waren en dat er beetje bij beetje ook angst aan het ontstaan was.
Vanavond heeft de overheid van Catalonië beslist om in complete lockdown te gaan en de grenzen af te sluiten. Alles gaat dicht. Havens sluiten. Grenzen ook. De luchthaven gaat dicht. Alvast 15 dagen is dat nu het geval. Wellicht worden deze maatregelen overigens verlengd. Met andere woorden, mensen die op vakantie wilden naar Barcelona en omstreken zijn er de komende maanden aan voor de moeite.
Dat is jammer, uiteraard, maar gezondheid komt gewoon op de eerste plaats. Daarom hebben wij beslist om de paasvakantie gewoon thuis te blijven. We gaan in de toekomst nog vaak genoeg naar daar kunnen gaan. Eerst moeten we zorgen dat we dat rotvirus klein krijgen, en dat moeten we samen doen. Er is gewoon geen andere optie.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer