Breaking news: Catalonië in complete lockdown

Veel mensen weten dat wij een flatje in Barcelona hebben, en dus vaak naar daar op reis gaan. En ze vragen ons of de situatie daar OK is nu corona overal wild om zich heen grijpt. We waren er nog in de krokusvakantie en gaan terug in de paasvakantie. Tenminste, dat dachten we. De voorbije dagen kregen we van veel vrienden wel al het nieuws dat de restaurants massaal aan het sluiten waren en dat er beetje bij beetje ook angst aan het ontstaan was.

Vanavond heeft de overheid van Catalonië beslist om in complete lockdown te gaan en de grenzen af te sluiten. Alles gaat dicht. Havens sluiten. Grenzen ook. De luchthaven gaat dicht. Alvast 15 dagen is dat nu het geval. Wellicht worden deze maatregelen overigens verlengd. Met andere woorden, mensen die op vakantie wilden naar Barcelona en omstreken zijn er de komende maanden aan voor de moeite.

Dat is jammer, uiteraard, maar gezondheid komt gewoon op de eerste plaats. Daarom hebben wij beslist om de paasvakantie gewoon thuis te blijven. We gaan in de toekomst nog vaak genoeg naar daar kunnen gaan. Eerst moeten we zorgen dat we dat rotvirus klein krijgen, en dat moeten we samen doen. Er is gewoon geen andere optie.