… Antwerpen!!! Echt waar. Dit jaar werden de prijzen nog uitgereikt in Singapore, maar volgend jaar zullen de plechtigheden voor deze prestigieuze prijsuitreiking plaatsvinden in de Schelde-stad. dat nieuws werd twee uur geleden bekendgemaakt op de Instagram-pagina van de San Pellegrino TOP50 zelf. Zo klonk het bericht….
“The next edition of the annual gastronomic fiesta of events that is The World’s 50 Best Restaurants will be hosted in Flanders, culminating in the famous awards ceremony in the fine city of Antwerp. Follow the link in our bio to learn more about The World’s 50 Best Restaurants 2020, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna, and five fun facts about the host destination.”
Dat is fantastisch nieuws voor Antwerpen en voor de volledigeBelgische gastronomie. Met de prijsuitreiking komen volgend jaar dus niet enkel de 50 beste chefs van de wereld (en veel van hun topcollega’s) maar ook honderden journalisten afgezakt naar ons landje. De ideale kans om Vlaanderen en België in the picture te plaatsen als het over topgastronomie gaat. Schitterend nieuws!!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer