Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Nieuws

Breaking news: dit wordt het “nieuwe” restaurant van Gert De Mangeleer

Het zat er al even aan te komen. Maar daarnet kwam een fijn persbericht in onze mailboox gevallen. Goed nieuws voor de fans van Gert de Mangeleer! Want Bar Bulot by Hertog Jan*** is de gloednieuwe à la carte brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens.

Oorspronkelijk ontstaan als tijdelijk seafoodrestaurant in de zomer van 2019, maar vandaag is Bar Bulot een volwaardig restaurant dat zowel vis- als vleesliefhebbers verleidt. Door hun passie, kennis en ervaring slagen Gert en Joachim erin om de allerbeste producten te combineren met een ongedwongen gastvrijheid. In hun zoektocht naar eenvoud streven ze, samen met hun team, resoluut naar perfectie. Bar Bulot opent zijn deuren op woensdag 23 oktober.

Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens lanceerden afgelopen zomer met Bar Bulot een gloednieuw project op de allereerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S. aan de Torhoutsesteenweg in Brugge. Het tijdelijke restaurant heropent zijn deuren nu definitief, compleet met een vernieuwd interieur en een nieuwe kaart.

Aan het roer van Bar Bulot by Hertog Jan*** staan gastheer Maxime Depreitere en Chef Pieter Lefevere die aan Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en tournedos au poivre een hedendaagse uitvoering geven. Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen en voor wie het wat meer mag zijn is er de exclusieve selectie “trésors de la cave” van Hertog Jan***. Of je nu reserveert voor een ingedekte tafel bij kaarslicht of een zitje op het terras – dat vanaf de lente toegankelijk is – in Bar Bulot geniet je steevast van onvervalste brasserieklassiekers.

Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer
Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer

MENU

De menukaart van Bar Bulot by Hertog Jan*** is puur met zeevruchten en schaaldieren en bereidingen met noordzeetong of paling in ’t groen. Die visgerechten worden aangevuld met vlezige klassiekers zoals een rilette van keelspek met augurk en gepekelde zilveruitjes, en een steak tartaar. Uit de hapjes, voor- en hoofdgerechten, sidedishes en desserts kan elke gast volgens eigen goesting zijn of haar menu samenstellen.

Alles uiteraard van een superieure kwaliteit, met een hoge afwerkingsgraad en met oog voor detail, zoals je dat gewoon bent van het Hertog Jan-team.

ADRES

Bar Bulot by Hertog Jan***
Torhoutsesteenweg 479
8200 Brugge
[email protected]

OPENINGSUREN

Gesloten op zondag en maandag
Di.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Woe.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Do.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Vr.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Za.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer