Het zat er al even aan te komen. Maar daarnet kwam een fijn persbericht in onze mailboox gevallen. Goed nieuws voor de fans van Gert de Mangeleer! Want Bar Bulot by Hertog Jan*** is de gloednieuwe à la carte brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens.
Oorspronkelijk ontstaan als tijdelijk seafoodrestaurant in de zomer van 2019, maar vandaag is Bar Bulot een volwaardig restaurant dat zowel vis- als vleesliefhebbers verleidt. Door hun passie, kennis en ervaring slagen Gert en Joachim erin om de allerbeste producten te combineren met een ongedwongen gastvrijheid. In hun zoektocht naar eenvoud streven ze, samen met hun team, resoluut naar perfectie. Bar Bulot opent zijn deuren op woensdag 23 oktober.
Gert De Mangeleer en Joachim Boudens lanceerden afgelopen zomer met Bar Bulot een gloednieuw project op de allereerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S. aan de Torhoutsesteenweg in Brugge. Het tijdelijke restaurant heropent zijn deuren nu definitief, compleet met een vernieuwd interieur en een nieuwe kaart.
Aan het roer van Bar Bulot by Hertog Jan*** staan gastheer Maxime Depreitere en Chef Pieter Lefevere die aan Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en tournedos au poivre een hedendaagse uitvoering geven. Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen en voor wie het wat meer mag zijn is er de exclusieve selectie “trésors de la cave” van Hertog Jan***. Of je nu reserveert voor een ingedekte tafel bij kaarslicht of een zitje op het terras – dat vanaf de lente toegankelijk is – in Bar Bulot geniet je steevast van onvervalste brasserieklassiekers.
De menukaart van Bar Bulot by Hertog Jan*** is puur met zeevruchten en schaaldieren en bereidingen met noordzeetong of paling in ’t groen. Die visgerechten worden aangevuld met vlezige klassiekers zoals een rilette van keelspek met augurk en gepekelde zilveruitjes, en een steak tartaar. Uit de hapjes, voor- en hoofdgerechten, sidedishes en desserts kan elke gast volgens eigen goesting zijn of haar menu samenstellen.
Alles uiteraard van een superieure kwaliteit, met een hoge afwerkingsgraad en met oog voor detail, zoals je dat gewoon bent van het Hertog Jan-team.
Bar Bulot by Hertog Jan***
Torhoutsesteenweg 479
8200 Brugge
[email protected]
OPENINGSUREN
Gesloten op zondag en maandag
Di.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Woe.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Do.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Vr.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Za.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer