Het zat er al even aan te komen. Maar daarnet kwam een fijn persbericht in onze mailboox gevallen. Goed nieuws voor de fans van Gert de Mangeleer! Want Bar Bulot by Hertog Jan*** is de gloednieuwe à la carte brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens.
Oorspronkelijk ontstaan als tijdelijk seafoodrestaurant in de zomer van 2019, maar vandaag is Bar Bulot een volwaardig restaurant dat zowel vis- als vleesliefhebbers verleidt. Door hun passie, kennis en ervaring slagen Gert en Joachim erin om de allerbeste producten te combineren met een ongedwongen gastvrijheid. In hun zoektocht naar eenvoud streven ze, samen met hun team, resoluut naar perfectie. Bar Bulot opent zijn deuren op woensdag 23 oktober.
Gert De Mangeleer en Joachim Boudens lanceerden afgelopen zomer met Bar Bulot een gloednieuw project op de allereerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S. aan de Torhoutsesteenweg in Brugge. Het tijdelijke restaurant heropent zijn deuren nu definitief, compleet met een vernieuwd interieur en een nieuwe kaart.
Aan het roer van Bar Bulot by Hertog Jan*** staan gastheer Maxime Depreitere en Chef Pieter Lefevere die aan Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en tournedos au poivre een hedendaagse uitvoering geven. Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen en voor wie het wat meer mag zijn is er de exclusieve selectie “trésors de la cave” van Hertog Jan***. Of je nu reserveert voor een ingedekte tafel bij kaarslicht of een zitje op het terras – dat vanaf de lente toegankelijk is – in Bar Bulot geniet je steevast van onvervalste brasserieklassiekers.
De menukaart van Bar Bulot by Hertog Jan*** is puur met zeevruchten en schaaldieren en bereidingen met noordzeetong of paling in ’t groen. Die visgerechten worden aangevuld met vlezige klassiekers zoals een rilette van keelspek met augurk en gepekelde zilveruitjes, en een steak tartaar. Uit de hapjes, voor- en hoofdgerechten, sidedishes en desserts kan elke gast volgens eigen goesting zijn of haar menu samenstellen.
Alles uiteraard van een superieure kwaliteit, met een hoge afwerkingsgraad en met oog voor detail, zoals je dat gewoon bent van het Hertog Jan-team.
Bar Bulot by Hertog Jan***
Torhoutsesteenweg 479
8200 Brugge
[email protected]
OPENINGSUREN
Gesloten op zondag en maandag
Di.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Woe.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Do.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Vr.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Za.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer