Breaking news: dit wordt het “nieuwe” restaurant van Gert De Mangeleer

Het zat er al even aan te komen. Maar daarnet kwam een fijn persbericht in onze mailboox gevallen. Goed nieuws voor de fans van Gert de Mangeleer! Want Bar Bulot by Hertog Jan*** is de gloednieuwe à la carte brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens.

Oorspronkelijk ontstaan als tijdelijk seafoodrestaurant in de zomer van 2019, maar vandaag is Bar Bulot een volwaardig restaurant dat zowel vis- als vleesliefhebbers verleidt. Door hun passie, kennis en ervaring slagen Gert en Joachim erin om de allerbeste producten te combineren met een ongedwongen gastvrijheid. In hun zoektocht naar eenvoud streven ze, samen met hun team, resoluut naar perfectie. Bar Bulot opent zijn deuren op woensdag 23 oktober.

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens lanceerden afgelopen zomer met Bar Bulot een gloednieuw project op de allereerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S. aan de Torhoutsesteenweg in Brugge. Het tijdelijke restaurant heropent zijn deuren nu definitief, compleet met een vernieuwd interieur en een nieuwe kaart.

Aan het roer van Bar Bulot by Hertog Jan*** staan gastheer Maxime Depreitere en Chef Pieter Lefevere die aan Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en tournedos au poivre een hedendaagse uitvoering geven. Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen en voor wie het wat meer mag zijn is er de exclusieve selectie “trésors de la cave” van Hertog Jan***. Of je nu reserveert voor een ingedekte tafel bij kaarslicht of een zitje op het terras – dat vanaf de lente toegankelijk is – in Bar Bulot geniet je steevast van onvervalste brasserieklassiekers.

MENU

De menukaart van Bar Bulot by Hertog Jan*** is puur met zeevruchten en schaaldieren en bereidingen met noordzeetong of paling in ’t groen. Die visgerechten worden aangevuld met vlezige klassiekers zoals een rilette van keelspek met augurk en gepekelde zilveruitjes, en een steak tartaar. Uit de hapjes, voor- en hoofdgerechten, sidedishes en desserts kan elke gast volgens eigen goesting zijn of haar menu samenstellen.

Alles uiteraard van een superieure kwaliteit, met een hoge afwerkingsgraad en met oog voor detail, zoals je dat gewoon bent van het Hertog Jan-team.

ADRES

Bar Bulot by Hertog Jan***
Torhoutsesteenweg 479
8200 Brugge
[email protected]

OPENINGSUREN

Gesloten op zondag en maandag
Di.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Woe.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Do.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Vr.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Za.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00