Nieuws

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen. Iedereen keek uit naar deze editie omdat de grootmeester Peter Goossens niet langer in de keuken van Hof van Cleve staat.

Zou z’n opvolger al een of twee sterren kunnen binnenhalen? Dat was de vraag. En ja, Floris Van Der Veken heeft het gedaan. De twee sterren staan binnenkort in Kruisem op zijn gevel!

Het meest opvallende nieuws misschien: er komt geen nieuwe derde ster in ons land. Daar werd wel op gehint, maar het is toch niet gebeurd.

Jonge chef van het jaar is Julie Malaisse geworden van Pré De Chez Vous in Bouge in de buurt van Namen. Er gaat een groene ster naar Neon van Nils Proost en de sommelier van het jaar is Mathieu Vanneste van drie sterren restaurant Boury.

Dit zijn de nieuwe Michelin sterren in ons land

Apdikt (Mathieu Van Wetteren) in Steinfort (Luxemburg)

L’impératif D’Eole (Benoit Neusy) in Quévy-le-Grand (Henegouwen)

Hoeve De Bies (Maurice Huyne) in Sint-Martens-Voeren (Limburg)

Menssa (Christophe Hardiquest) in Sint-Pieters-Woluwe (Brussel)

La Roseraie (Marie Trignon) in Modave (Wallonië)

Julien (Davy Devlieghere) in Lievegem (Oost-Vlaanderen)

Pont Neuf (Tommy Bocklandt) in Antwerpen (Antwerpen)

Neon (Nils Proost) in Lier (Antwerpen)

Pré de chez vous (Julien Maliasse) in Bouge (Wallonië)

Dit zijn de nieuwe Twee Michelin sterren in ons land

Sir Kwinten (Glenn Verhasselt) in Lennik (Vlaams-Brabant)

Hof Van Cleve (Floris Van der Veken) in Kruishoutem (Oost-Vlaanderen)

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer