Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen. Iedereen keek uit naar deze editie omdat de grootmeester Peter Goossens niet langer in de keuken van Hof van Cleve staat.
Zou z’n opvolger al een of twee sterren kunnen binnenhalen? Dat was de vraag. En ja, Floris Van Der Veken heeft het gedaan. De twee sterren staan binnenkort in Kruisem op zijn gevel!
Het meest opvallende nieuws misschien: er komt geen nieuwe derde ster in ons land. Daar werd wel op gehint, maar het is toch niet gebeurd.
Jonge chef van het jaar is Julie Malaisse geworden van Pré De Chez Vous in Bouge in de buurt van Namen. Er gaat een groene ster naar Neon van Nils Proost en de sommelier van het jaar is Mathieu Vanneste van drie sterren restaurant Boury.
Apdikt (Mathieu Van Wetteren) in Steinfort (Luxemburg)
L’impératif D’Eole (Benoit Neusy) in Quévy-le-Grand (Henegouwen)
Hoeve De Bies (Maurice Huyne) in Sint-Martens-Voeren (Limburg)
Menssa (Christophe Hardiquest) in Sint-Pieters-Woluwe (Brussel)
La Roseraie (Marie Trignon) in Modave (Wallonië)
Julien (Davy Devlieghere) in Lievegem (Oost-Vlaanderen)
Pont Neuf (Tommy Bocklandt) in Antwerpen (Antwerpen)
Neon (Nils Proost) in Lier (Antwerpen)
Pré de chez vous (Julien Maliasse) in Bouge (Wallonië)
Sir Kwinten (Glenn Verhasselt) in Lennik (Vlaams-Brabant)
Hof Van Cleve (Floris Van der Veken) in Kruishoutem (Oost-Vlaanderen)
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer