Ik was er al even mee bezig. Ik wou graag iets nieuws en plezierigs doen om alle mensen die nu, al dan niet tegen hun zin, thuis moeten koken een extra motivatie te geven. En ik mag het nu eindelijk bekend maken. Vanaf morgen lanceer ik elke dag een nieuwe Podcast. De “Kook Uw Eigen PotCast”.
Elke weekdag ga ik voortaan een gezellige babbel hebben met een bekende chef. Mensen die het gewoon zijn om in hun restaurant of op TV te koken, en die nu, net als wij allemaal, in een heel nieuwe wereld zijn terechtgekomen. Hun restaurants zijn nu dicht. Alle TV-opnames liggen plat.
Wat doen Roger van Damme, Pepe van La Botte, Loïc van VTM Koken, Gert De Mangeleer, Sofie Dumont en vele andere chefs nu, terwijl ze thuis zitten? Zitten ze nu een potje te janken of koken ze een potje voor hun gezin? Ik vraag het hen in gesprekken van een kwartiertje tot een half uur.
En aan het einde geven deze sympathieke chefs altijd een super simpel, maar heerlijk toprecept mee voor de luisteraars van de PotCast en de lezers van Would Be Chef. Morgen lanceren we de eerste PotCast trouwens in mijn ochtendshow op Joe… en we gaan er meteen een lekker potje van maken…. een smakelijke babbel met mijn culinaire boezemvriend Roger van Damme.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer