Ik had mijn maatje Roger een uurtje geleden nog aan de lijn. Hij was in Warschau voor de uitreiking van de Best Chef Awards 2017, een super belangrijke culinaire prijs. Enkele weken geleden was hij al dolgelukkig dat hij samen met enkele toppatissiers en dessertenmakers in de TOP10 van de wereld was terecht gekomen, maar vanavond was hij best zenuwachtig. Zo vlak voor de uitreiking van zo’n belangrijke award, die de toppers van de hele wereld bijeen brengt, loop je als patissier toch echt wel figuurlijk op eieren. Dit was de shortlist:
En een kwartiertje geleden zag ik het live op Facebook gebeuren. Mijn goede maat Roger werd uitgeroepen tot beste Pastry Chef van de hele wereld! Een fantastische erkenning voor één van de absolute topchefs die ons land kent. Roger, een enorme proficiat voor deze super prijs. Ik ben zo fier als een gieter dat ik je mijn vriend noemen mag, en dat ik je culinaire parcours enorm waardeer, dat weet je wel. Hier drinken we binnenkort een glas op maatje!!!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer