Breaking: Sergio Herman heeft (iets) nieuws!
Nieuws

Breaking: Sergio Herman heeft (iets) nieuws!

Vanmorgen heeft sterrenchef en horeca-ondernemer Sergio Herman fijn nieuws aangekondigd. Na z’n restaurants en luxe-frituren voegt hij een nieuw merk toe aan zijn foodimperium.

Koffie is voor sterrenchef Sergio Herman een essentieel onderdeel van het leven. Hij lanceert vandaag dan ook zijn eigen koffiemerk, dat Inkbrew Coffee zal heten. Het is een koffie van de allerhoogste kwaliteit, beschikbaar in een medium roast en een dark roast. Voor de productie van zijn eigen zwarte goud liet Herman zich bijstaan door een team van koffie-experts. Onder hen ook koffieoloog Annelies Houwen, die hem hielp de samenstelling van de bonen te perfectioneren. 

Koffie als de perfecte afsluiter van een perfecte maaltijd

Sergio Herman streeft naar perfectie in alles wat hij doet. Dat hij nu zijn eigen koffiemerk lanceert, mag geen verrassing worden genoemd. Voor de sterrenchef is koffie een essentieel onderdeel van elke dag, en zo ook van een restaurantbeleving.

“Ik wil alle onderdelen van een restaurantbezoek beheersen, koffie is daar een belangrijk onderdeel van. Het maakt een bezoek af.” Koffie serveren op professioneel niveau vereist focus en concentratie in elk aspect van de bereiding. Maar ook thuis willen steeds meer mensen topkwaliteit serveren, al moet dan wel wat sneller en makkelijker gaan. Vanwege de toenemende aandacht voor de koffiecultuur zijn de hoge eisen voor thuis dezelfde als op restaurant. Aan die eisen komt Inkbrew Coffee met beide varianten tegemoet.

Een harmonieus geheel gebaseerd op kennis en ervaringen

Voor de creatie van zijn eigen Inkbrew Coffee schakelde Herman een team van experts in. Onder hen ook koffie-expert Annelies Houwen, die al meer dan vijf jaar koffie levert aan Pure C en sinds enige tijd ook aan AIRrepublic. Door haar uitgebreide netwerk in de koffiewereld weet ze dan ook als geen ander hoe ze de bonen van de allerhoogste kwaliteit kan vinden. Met grote aandacht voor de keuze van bonen, de maling en de branding creëerden Houwen en het creatieve team van Herman samen Inkbrew Coffee.

Het brandproces afstemmen op de juiste samenstelling van de koffiebonen is dan ook een echt huzarenstukje geweest. Niet alleen de mening van het professionele team was van belang, maar zelfs Sergio’s moeder en vrouw waren betrokken in het proces. Ieder’s benadering van koffie is anders, en dus ook waardevol. Die veelzijdige combinatie resulteerde uiteindelijk in een harmonieus geheel. Voor Herman is koffie, vanwege het uitgesproken karakter van het product, ook in de keuken een heel waardevol ingrediënt. Doorheen zijn carrière als chef verwerkte hij koffie in bepaalde dessertcombinaties of in krachtige fonds. Soms zit er zelfs koffie als secret spice in een saus.

Breaking: Sergio Herman heeft (iets) nieuws!
Breaking: Sergio Herman heeft (iets) nieuws!
Breaking: Sergio Herman heeft (iets) nieuws!

100% Arabica in dark roast en medium roast

Iedereen beleeft koffie op een andere manier. Dat weet ook Sergio, dus brengt hij twee varianten van zijn koffie op de markt: een dark roast en een medium roast. De dark roast is intens en zorgt voor een powershot (ideaal voor espresso of bereidingen met melk), terwijl de medium roast voor rust en harmonie zorgt (ideaal voor filter). Allebei met de beste Arabica-bonen gemaakt.

“De naam Inkbrew Coffee komt van de uitspraak dat ik soms écht het heerlijke gevoel heb dat het zwarte goud door mijn aderen stroomt en de link van de zwarte vloeistof naar het inkt in mijn arm is dan ook snel gelegd. Dit maakt de naam Inkbrew voor mij erg persoonlijk,” aldus Sergio.

De bonen van Inkbrew Coffee zijn 100% Arabica, en zijn ongemalen en gemalen beschikbaar in verpakkingen van 250 gram. Een koker met 250 gram koffie kost €8,40.

Wie de koffie wil kopen voor eigen gebruik of om verder te verdelen, vindt alle informatie op www.inkbrewcoffee.com

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer

Hoeveel calorieën kun je nu echt verbranden met wandelen?

Hoeveel calorieën kun je verbranden met wandelen?

In mijn boek “Waarom Wandelen” dat hier nog altijd te koop is, schrijf ik het uitgebreid: wandelen is goed. Erg goed. En gezond. Want wandelen helpt uiteraard fantastisch om veel calorieën en dus ook vet te verbranden, daar is geen discussie over … Lees meer

Tot wanneer mag je cappuccino drinken zonder dat Italianen je raar bekijken?

Tot hoe laat mag je cappuccino drinken zonder Italianen boos te maken?

Van mij mag je cappuccino drinken op elk uur van de dag. Ik ben niet van de koffie-politie en mensen drinken wat ze willen wanneer ze dat willen. Maar Italianen zijn daar een stukje strenger in … Lees meer

Een nieuwe herfstweek: een nieuw weekmenu

Het is herfstvakantie. Enfin, voor mij. Even een weekje zonder ochtendshow. Even een weekje langer uitslapen. Even een weekje Barcelona. Kortom: even genieten … Lees meer

Wat zijn de gezondste noten?

Dinsdag 22 oktober is wereld notendag. Nu ik weer volop aan het afvallen ben eet ik graag wat noten tussendoor. Een handjevol kan mij al voldoende energie en kracht geven en dat is ook logisch, want noten zijn over het algemeen zeer gezond en bevatten veel essentiële voedingsstoffen, zoals gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen … Lees meer

Ik heb tips nodig voor mijn nieuwe moestuin!

Het is eindelijk zo ver. Nadat we een dikke vier jaar in Lochristi wonen zijn we eindelijk onze tuin in orde aan het brengen. Nu, we hadden altijd al een mooie oude tuin met veel prachtige grote bomen … Lees meer