Breaking: Sergio Herman heeft (iets) nieuws!

Vanmorgen heeft sterrenchef en horeca-ondernemer Sergio Herman fijn nieuws aangekondigd. Na z’n restaurants en luxe-frituren voegt hij een nieuw merk toe aan zijn foodimperium.

Koffie is voor sterrenchef Sergio Herman een essentieel onderdeel van het leven. Hij lanceert vandaag dan ook zijn eigen koffiemerk, dat Inkbrew Coffee zal heten. Het is een koffie van de allerhoogste kwaliteit, beschikbaar in een medium roast en een dark roast. Voor de productie van zijn eigen zwarte goud liet Herman zich bijstaan door een team van koffie-experts. Onder hen ook koffieoloog Annelies Houwen, die hem hielp de samenstelling van de bonen te perfectioneren. 

Koffie als de perfecte afsluiter van een perfecte maaltijd

Sergio Herman streeft naar perfectie in alles wat hij doet. Dat hij nu zijn eigen koffiemerk lanceert, mag geen verrassing worden genoemd. Voor de sterrenchef is koffie een essentieel onderdeel van elke dag, en zo ook van een restaurantbeleving.

“Ik wil alle onderdelen van een restaurantbezoek beheersen, koffie is daar een belangrijk onderdeel van. Het maakt een bezoek af.” Koffie serveren op professioneel niveau vereist focus en concentratie in elk aspect van de bereiding. Maar ook thuis willen steeds meer mensen topkwaliteit serveren, al moet dan wel wat sneller en makkelijker gaan. Vanwege de toenemende aandacht voor de koffiecultuur zijn de hoge eisen voor thuis dezelfde als op restaurant. Aan die eisen komt Inkbrew Coffee met beide varianten tegemoet.

Een harmonieus geheel gebaseerd op kennis en ervaringen

Voor de creatie van zijn eigen Inkbrew Coffee schakelde Herman een team van experts in. Onder hen ook koffie-expert Annelies Houwen, die al meer dan vijf jaar koffie levert aan Pure C en sinds enige tijd ook aan AIRrepublic. Door haar uitgebreide netwerk in de koffiewereld weet ze dan ook als geen ander hoe ze de bonen van de allerhoogste kwaliteit kan vinden. Met grote aandacht voor de keuze van bonen, de maling en de branding creëerden Houwen en het creatieve team van Herman samen Inkbrew Coffee.

Het brandproces afstemmen op de juiste samenstelling van de koffiebonen is dan ook een echt huzarenstukje geweest. Niet alleen de mening van het professionele team was van belang, maar zelfs Sergio’s moeder en vrouw waren betrokken in het proces. Ieder’s benadering van koffie is anders, en dus ook waardevol. Die veelzijdige combinatie resulteerde uiteindelijk in een harmonieus geheel. Voor Herman is koffie, vanwege het uitgesproken karakter van het product, ook in de keuken een heel waardevol ingrediënt. Doorheen zijn carrière als chef verwerkte hij koffie in bepaalde dessertcombinaties of in krachtige fonds. Soms zit er zelfs koffie als secret spice in een saus.

100% Arabica in dark roast en medium roast

Iedereen beleeft koffie op een andere manier. Dat weet ook Sergio, dus brengt hij twee varianten van zijn koffie op de markt: een dark roast en een medium roast. De dark roast is intens en zorgt voor een powershot (ideaal voor espresso of bereidingen met melk), terwijl de medium roast voor rust en harmonie zorgt (ideaal voor filter). Allebei met de beste Arabica-bonen gemaakt.

“De naam Inkbrew Coffee komt van de uitspraak dat ik soms écht het heerlijke gevoel heb dat het zwarte goud door mijn aderen stroomt en de link van de zwarte vloeistof naar het inkt in mijn arm is dan ook snel gelegd. Dit maakt de naam Inkbrew voor mij erg persoonlijk,” aldus Sergio.

De bonen van Inkbrew Coffee zijn 100% Arabica, en zijn ongemalen en gemalen beschikbaar in verpakkingen van 250 gram. Een koker met 250 gram koffie kost €8,40.

Wie de koffie wil kopen voor eigen gebruik of om verder te verdelen, vindt alle informatie op www.inkbrewcoffee.com