Breaking: Starbucks koffie voortaan ook in de supermarkt

Als je gek bent van de koffie van Starbucks, dan is er fantastisch nieuws. Je hoeft voortaan niet meer het huis uit om je favoriete beker koffie te kopen. Gisteren maakte de Zwitserse levensmiddelengigant Nestlé de deal die het maakte met het Amerikaanse Starbucks bekend: binnen enkele weken kun je 24 Starbucks-koffieproducten in de supermarkt vinden. Niet overal ter wereld, maar België is wel één van de landen waar het experiment weldra begint.

Over een paar weken zijn overigens niet enkel in supermarkten en maar ook via onlinewinkels dus 24 producten met het Starbucks-logo te koop. Het gaat om hele koffiebonen, gebrande en gemalen koffie en capsules (cups) die zijn ontwikkeld met behulp van de technologieën achter Nespresso en Nescafé Dolce Gusto. De capsules zijn daardoor bruikbaar voor apparaten waarmee ook Nespresso en Nescafé-koffie wordt gemaakt.

Nu nog papieren bekertjes kopen waar je de naam van je familieleden lekker fout op kunt schrijven met een dikke stift, en de iconische afhaal- en meeneemkoffie van Starbucks kun je voortaan dus ook thuis drinken. Geweldig nieuws voor de fans!