Volgende week dinsdag is het weer zover. Dan wordt de lijst met de 50 beste restaurants van de wereld bekend gemaakt! The Worlds 50 Best van San Pellegrino wordt sinds jaar en dag beschouwd als de Oscars van de culinaire wereld.
Vandaag werden trouwens de 70 restaurants bekend gemaakt die net niet in de TOP 50 terecht zijn gekomen. En daar is bijzonder goed nieuws uit eigen land. Want op 111 is Kobe Desramault z’n toprestaurant in Gent terecht gekomen: Chambre Séparée. Nieuw in de lijst, maar zeer verdiend volgens de internationale jury.
En er is nog straffer nieuws: want The Jane van Nick Bril en Sergio Herman staat in de TOP 100 van de beste restaurants in de wereld. Op een geweldige 99ste plaats. Dikke dikke proficiat gasten. Wat een topprestatie, en welverdiend!!!
Volgende week dinsdag wordt super spannend. Want waarschijnlijk staat Peter Goossens z’n Hof Van Cleve dan opnieuw in de TOP 50. Dat zou pas echt verdiend zijn. We duimen mee Peter!!!
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer