Breaking: Volgende 4 Mains met deze 3 sterrenchef?
Nieuws

Breaking: Volgende 4 Mains met deze 3 sterrenchef?

Vanavond is het zo ver: dan mogen wij de allereerste 4 mains van “een topchef” met “een kleine garnaal in de keuken” lanceren. Roger van Damme en Would Be Chef Sven Ornelis koken dan samen voor een exclusief gezelschap in Het Gebaar in Antwerpen. Alles voor het goede doel.

De voorbije dagen kregen we van heel veel volgers op de blog, maar ook van verscheidene chefs bijzonder leuke reacties en gelukwensen met de tweede verjaardag van dit foodplatform. En erg leuk: vanochtend wenste één van onze beste Belgische chefs aller tijden ons nog veel geluk.

Van die situatie hebben we maar even misbruik gemaakt en dit berichtje gestuurd “1 vd komende jaren wij eens he?” En het antwoord was niet afwijzend, wel integendeel. “Zou wel leuk zijn.” Dus wie weet vieren we de derde verjaardag volgend jaar wel samen met topchef Gert De Mangeleer, die met Hertog Jan drie sterren haalde en nu met L.E.S.S. weer de pannen van het fornuis kookt.

Maar volgend jaar is volgend jaar. We duiken zometeen de keuken in en gaan proberen onze gasten te verwennen. En we hebben nog een mooie verrassing straks: want een aardig bedragje gaan we kunnen schenken aan SuperKrachtig Lekker. En de recepten van de gerechten van vanavond gaan we de komende dagen delen op de blog! Iets om naar uit te kijken!

Breaking: Volgende 4 Mains met deze 3 sterrenchef?
Breaking: Volgende 4 Mains met deze 3 sterrenchef?

Gerelateerde nieuwsberichten

GESTOOMD LENTEROLLETJE VAN GRAVADLAX

Lekker veel inspiratie: mijn weekmenu

Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer

Gazpacho Day, in de winter? Huh?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer