Breaking: zeer triest nieuws voor Jamie Oliver
Nieuws

Breaking: zeer triest nieuws voor Jamie Oliver

Zeer slecht nieuws voor Jamie Oliver, en de bijna 1300 personeelsleden van zijn restaurantgroep. Vanmiddag is immers bekend gemaakt dat zijn bedrijf gerechtelijke bescherming aangevraagd heeft tegen schuldeisers. Dat is meestal de laatste stap voor een faillissement.  Vanochtend luidde het nog dat er een put van 80 miljoen pond gevuld moest worden, maar daar zijn de restauranteigenaars dus niet toe in staat. Al geruime tijd gaan er geruchten dat de keten in slechte papieren zit, en nu is het einde dus echt heel dichtbij. Jamie’s Italianse restaurants, Barbecoa and Fifteen, zouden allemaal sluiten. In totaal zou het gaan over zo’n 23 tot 25 restaurants.

Op Instagram plaatste de beroemde TV-chef zelf volgende boodschap: “I’m devestated that our much-loved UK restaurants have gone into administration.  I am deeply saddenend by this outcome and would like to thank all of the people who have put their hearts and souls into this business over the years. Jamie.”

Allemaal heel erg en triest, zeker omdat Jamie een man vol passie en goesting was, die altijd met nobele bedoelingen met eten en restaurants bezig was. Hij stond voor lekker en gezond eten, met een hoge kwaliteit en veel respect voor dierenwelzijn. Maar het feit dat z’n restaurants in een grote keten zaten, een “merk” waren en overal hetzelfde soort eten brachten, zou volgens horecakenners één van de redenen zijn waarom de keten het moeilijk kreeg.

“Jamie heeft de boot een beetje gemist in een sector die voortdurend wijzigt,” aldus een analist in de Britse pers. “Het zijn vandaag de kleinschalige, authentieke eettentjes waar mensen het liefst gaan dineren. Nieuwe hippe plekken of net klassiekers met gewoon lekker eten, maar zonder in een keten te zitten. En dat grootschalige van de restaurants van Jamie, dat werkt vandaag gewoon minder goed. Kleine restaurantjes kunnen zich sneller aanpassen aan de markt en de wensen van de klanten, ze kunnen nieuwe producten aanbieden, een persoonlijker service, liefde voor het eten van het seizoen.”

Zonde hoor. Voor Jamie zelf. Ik heb hem altijd een geweldige chef gevonden, vol goede ideeën, schwung, en passie. Ik gunde en gun hem alle succes. Maar vooral ook zonde voor de zovele personeelsleden die nu hun job dreigen te verliezen. Vandaag gaan de getroffen restaurants al niet meer open. De vraag is of er de komende dagen en weken nog een overnemer zal gevonden worden die de keten nog zal kunnen redden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer