Breaking: zeer triest nieuws voor Jamie Oliver
Nieuws

Breaking: zeer triest nieuws voor Jamie Oliver

Zeer slecht nieuws voor Jamie Oliver, en de bijna 1300 personeelsleden van zijn restaurantgroep. Vanmiddag is immers bekend gemaakt dat zijn bedrijf gerechtelijke bescherming aangevraagd heeft tegen schuldeisers. Dat is meestal de laatste stap voor een faillissement.  Vanochtend luidde het nog dat er een put van 80 miljoen pond gevuld moest worden, maar daar zijn de restauranteigenaars dus niet toe in staat. Al geruime tijd gaan er geruchten dat de keten in slechte papieren zit, en nu is het einde dus echt heel dichtbij. Jamie’s Italianse restaurants, Barbecoa and Fifteen, zouden allemaal sluiten. In totaal zou het gaan over zo’n 23 tot 25 restaurants.

Op Instagram plaatste de beroemde TV-chef zelf volgende boodschap: “I’m devestated that our much-loved UK restaurants have gone into administration.  I am deeply saddenend by this outcome and would like to thank all of the people who have put their hearts and souls into this business over the years. Jamie.”

Allemaal heel erg en triest, zeker omdat Jamie een man vol passie en goesting was, die altijd met nobele bedoelingen met eten en restaurants bezig was. Hij stond voor lekker en gezond eten, met een hoge kwaliteit en veel respect voor dierenwelzijn. Maar het feit dat z’n restaurants in een grote keten zaten, een “merk” waren en overal hetzelfde soort eten brachten, zou volgens horecakenners één van de redenen zijn waarom de keten het moeilijk kreeg.

“Jamie heeft de boot een beetje gemist in een sector die voortdurend wijzigt,” aldus een analist in de Britse pers. “Het zijn vandaag de kleinschalige, authentieke eettentjes waar mensen het liefst gaan dineren. Nieuwe hippe plekken of net klassiekers met gewoon lekker eten, maar zonder in een keten te zitten. En dat grootschalige van de restaurants van Jamie, dat werkt vandaag gewoon minder goed. Kleine restaurantjes kunnen zich sneller aanpassen aan de markt en de wensen van de klanten, ze kunnen nieuwe producten aanbieden, een persoonlijker service, liefde voor het eten van het seizoen.”

Zonde hoor. Voor Jamie zelf. Ik heb hem altijd een geweldige chef gevonden, vol goede ideeën, schwung, en passie. Ik gunde en gun hem alle succes. Maar vooral ook zonde voor de zovele personeelsleden die nu hun job dreigen te verliezen. Vandaag gaan de getroffen restaurants al niet meer open. De vraag is of er de komende dagen en weken nog een overnemer zal gevonden worden die de keten nog zal kunnen redden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer