Breaking: zeer triest nieuws voor Jamie Oliver
Nieuws

Breaking: zeer triest nieuws voor Jamie Oliver

Zeer slecht nieuws voor Jamie Oliver, en de bijna 1300 personeelsleden van zijn restaurantgroep. Vanmiddag is immers bekend gemaakt dat zijn bedrijf gerechtelijke bescherming aangevraagd heeft tegen schuldeisers. Dat is meestal de laatste stap voor een faillissement.  Vanochtend luidde het nog dat er een put van 80 miljoen pond gevuld moest worden, maar daar zijn de restauranteigenaars dus niet toe in staat. Al geruime tijd gaan er geruchten dat de keten in slechte papieren zit, en nu is het einde dus echt heel dichtbij. Jamie’s Italianse restaurants, Barbecoa and Fifteen, zouden allemaal sluiten. In totaal zou het gaan over zo’n 23 tot 25 restaurants.

Op Instagram plaatste de beroemde TV-chef zelf volgende boodschap: “I’m devestated that our much-loved UK restaurants have gone into administration.  I am deeply saddenend by this outcome and would like to thank all of the people who have put their hearts and souls into this business over the years. Jamie.”

Allemaal heel erg en triest, zeker omdat Jamie een man vol passie en goesting was, die altijd met nobele bedoelingen met eten en restaurants bezig was. Hij stond voor lekker en gezond eten, met een hoge kwaliteit en veel respect voor dierenwelzijn. Maar het feit dat z’n restaurants in een grote keten zaten, een “merk” waren en overal hetzelfde soort eten brachten, zou volgens horecakenners één van de redenen zijn waarom de keten het moeilijk kreeg.

“Jamie heeft de boot een beetje gemist in een sector die voortdurend wijzigt,” aldus een analist in de Britse pers. “Het zijn vandaag de kleinschalige, authentieke eettentjes waar mensen het liefst gaan dineren. Nieuwe hippe plekken of net klassiekers met gewoon lekker eten, maar zonder in een keten te zitten. En dat grootschalige van de restaurants van Jamie, dat werkt vandaag gewoon minder goed. Kleine restaurantjes kunnen zich sneller aanpassen aan de markt en de wensen van de klanten, ze kunnen nieuwe producten aanbieden, een persoonlijker service, liefde voor het eten van het seizoen.”

Zonde hoor. Voor Jamie zelf. Ik heb hem altijd een geweldige chef gevonden, vol goede ideeën, schwung, en passie. Ik gunde en gun hem alle succes. Maar vooral ook zonde voor de zovele personeelsleden die nu hun job dreigen te verliezen. Vandaag gaan de getroffen restaurants al niet meer open. De vraag is of er de komende dagen en weken nog een overnemer zal gevonden worden die de keten nog zal kunnen redden.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer