Brussel: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Brussel: de hotspots volgens local foodies

Ook Brussel kent heel wat leuke plekjes om de voeten onder tafel te schuiven. Van top koffiebars, lunchbars tot klassiekers waar je terecht kan voor een uitgebreid diner. Ik zelf heb jaren in Brussel gewoond en ging heel vaak op ontdekking in de Vlaamse wijk aan de Dansaertstraat. Maar er zijn nog meer adresjes natuurlijk!

Would Be Chef deelt enkele niet te missen places-to-eat, geselecteerd door de local foodies zelf. 3 namen om te volgen voor Brussel zijn Dorothee Dauwe, Pierre De Greef en Amélie Vincent. Elk van hen woont in Brussel en kent onze hoofdstad als de beste. Ze zijn allemaal continu op zoek naar het nieuwe culinaire pareltje. Hun klassiekers delen ze gepassioneerd met Would Be Chef!

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

DorotheE Dauwe

https://www.instagram.com/p/BmbTogRlbVB/?utm_source=ig_web_copy_link

Dorothee is radiopresentator op Qmusic. Ze ging studeren aan het Rits in Brussel en is er nooit meer weggegaan. Brussel is al ongeveer 10 jaar de liefde van haar leven. Nu woont ze er met haar lief in een gezellig appartementje. Dorothees favoriete restaurant is Resto Henri aan de Vlaamsesteenweg.

“Kiezen is hier altijd bijzonder moeilijk, want de volledige kaart is lekker!” zegt Dorothee. “Meestal neem ik één van deze drie gerechten: de zeetong, steak tartaar of de vegetarische lasagne.” Dorothee gaat voor Resto Henri omdat je hier een vrij simpele Belgische keuken krijgt geserveerd waar werkelijk alles lekker is klaargemaakt. Bovendien kent ze geen enkel ander restaurant waar het personeel zo vriendelijk is. Voor de wijn laat Dorothee zich verrassen met de nieuwigheden die ze net binnen hebben. Je spot er Dorothee op haar verjaardag en eigenlijk minstens 1 keer per maand.

Resto Henri
Vlaamsesteenweg 113
1000 Brussel
02/218.00.08
www.restohenri.be

Pierre De Greef

https://www.instagram.com/p/Boods1_lFEe/?utm_source=ig_web_copy_link

Pierre De Greef is de drijvende kracht achter de concept store Chyl in Brussel waar alles rond biologische producten en gezondheid draait. Bovendien is hij ook co-founder van het creatieve online bedrijf We Share Agency. Pierre kiest voor Chez Richard, niet echt een restaurant maar meer een café waar je zowel ontbijt, lunch als bites at night kan smullen. “Als er écht één plek is waar mensen heen moeten wanneer ze naar Brussel komen dan is het Chez Richard”, benadrukt Pierre.

Chez Richard is voor Pierre een plek waar mensen samenkomen op elk moment van de dag. Al het eten is huisgemaakt en de wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd. De eigenaars van Chez Richard hebben volgens Pierre écht geïnvesteerd in hun stek. Chez Richard ligt in het centrum van de stad en geeft iedereen dat huiselijke gevoel wat extra troef is in een groot stad als Brussel. Pierre bestelt er altijd Américain fritte als lunch. En ‘s avonds zondigt hij af en toe met de garnaalkroketten. Wie weet zie je hem er vanavond terug?

Chez Richard
Rue des Minimes 2
1000 Brussel
0479/61.12.56
chezrichard.be

Amélie Vincent

https://www.instagram.com/p/BoGvJAmA2zc/?utm_source=ig_web_copy_link

Amélie Vincent is beter gekend onder haar online naam The Foodalist. Deze schoonheid schuimt de volledige wereld af op zoek naar de beste plekken om te genieten van fine dining. Ze is een mix van Europese en Aziatische invloeden en pendelt daarom hoofdzakelijk tussen Brussel en Thailand.

Haar favoriete restaurant is Maru, waar je terecht kan voor de real Korean kitchen. Het menu bestaat er uit o.a. Doenjang soep, bibimap, Yukhwe & Jabchae. Of kies er voor een typische maar oh zo lekkere Koreaanse bbq. Amélie bestelt er altijd de pajeon, een heerlijk knapperige Koreaanse pannenkoek. “Eigenaar Kyky is enorm charmant en kook twerkelijk het beste Koreanse eten van Brussel”, benadrukt Amélie. Boris Beaucarne stond in voor het design van zowel het interieur, het menu als de selectie van wijnen. Maru heeft een warme en leuke sfeer en een cosmpolitisch kantje. En als je Amélie wil spotten, dan reserveer je best bij Maru op zondagavond. 맛있는 (smakelijk in’t Koreaans)!

Maru
Waterloosesteenweg 510
1050 Brussel
02/346.11.11
www.facebook.com/marubrussels

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer