Brussel: de hotspots volgens local foodies

Ook Brussel kent heel wat leuke plekjes om de voeten onder tafel te schuiven. Van top koffiebars, lunchbars tot klassiekers waar je terecht kan voor een uitgebreid diner. Ik zelf heb jaren in Brussel gewoond en ging heel vaak op ontdekking in de Vlaamse wijk aan de Dansaertstraat. Maar er zijn nog meer adresjes natuurlijk!

Would Be Chef deelt enkele niet te missen places-to-eat, geselecteerd door de local foodies zelf. 3 namen om te volgen voor Brussel zijn Dorothee Dauwe, Pierre De Greef en Amélie Vincent. Elk van hen woont in Brussel en kent onze hoofdstad als de beste. Ze zijn allemaal continu op zoek naar het nieuwe culinaire pareltje. Hun klassiekers delen ze gepassioneerd met Would Be Chef!

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

DorotheE Dauwe

Dorothee is radiopresentator op Qmusic. Ze ging studeren aan het Rits in Brussel en is er nooit meer weggegaan. Brussel is al ongeveer 10 jaar de liefde van haar leven. Nu woont ze er met haar lief in een gezellig appartementje. Dorothees favoriete restaurant is Resto Henri aan de Vlaamsesteenweg.

“Kiezen is hier altijd bijzonder moeilijk, want de volledige kaart is lekker!” zegt Dorothee. “Meestal neem ik één van deze drie gerechten: de zeetong, steak tartaar of de vegetarische lasagne.” Dorothee gaat voor Resto Henri omdat je hier een vrij simpele Belgische keuken krijgt geserveerd waar werkelijk alles lekker is klaargemaakt. Bovendien kent ze geen enkel ander restaurant waar het personeel zo vriendelijk is. Voor de wijn laat Dorothee zich verrassen met de nieuwigheden die ze net binnen hebben. Je spot er Dorothee op haar verjaardag en eigenlijk minstens 1 keer per maand.

Resto Henri
Vlaamsesteenweg 113
1000 Brussel
02/218.00.08
www.restohenri.be

Pierre De Greef

View this post on Instagram

Where’s the food at? @chez.richard

A post shared by Pierre De Greef (@pierredegreef) on

Pierre De Greef is de drijvende kracht achter de concept store Chyl in Brussel waar alles rond biologische producten en gezondheid draait. Bovendien is hij ook co-founder van het creatieve online bedrijf We Share Agency. Pierre kiest voor Chez Richard, niet echt een restaurant maar meer een café waar je zowel ontbijt, lunch als bites at night kan smullen. “Als er écht één plek is waar mensen heen moeten wanneer ze naar Brussel komen dan is het Chez Richard”, benadrukt Pierre.

Chez Richard is voor Pierre een plek waar mensen samenkomen op elk moment van de dag. Al het eten is huisgemaakt en de wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd. De eigenaars van Chez Richard hebben volgens Pierre écht geïnvesteerd in hun stek. Chez Richard ligt in het centrum van de stad en geeft iedereen dat huiselijke gevoel wat extra troef is in een groot stad als Brussel. Pierre bestelt er altijd Américain fritte als lunch. En ’s avonds zondigt hij af en toe met de garnaalkroketten. Wie weet zie je hem er vanavond terug?

Chez Richard
Rue des Minimes 2
1000 Brussel
0479/61.12.56
chezrichard.be

Amélie Vincent

Amélie Vincent is beter gekend onder haar online naam The Foodalist. Deze schoonheid schuimt de volledige wereld af op zoek naar de beste plekken om te genieten van fine dining. Ze is een mix van Europese en Aziatische invloeden en pendelt daarom hoofdzakelijk tussen Brussel en Thailand.

Haar favoriete restaurant is Maru, waar je terecht kan voor de real Korean kitchen. Het menu bestaat er uit o.a. Doenjang soep, bibimap, Yukhwe & Jabchae. Of kies er voor een typische maar oh zo lekkere Koreaanse bbq. Amélie bestelt er altijd de pajeon, een heerlijk knapperige Koreaanse pannenkoek. “Eigenaar Kyky is enorm charmant en kook twerkelijk het beste Koreanse eten van Brussel”, benadrukt Amélie. Boris Beaucarne stond in voor het design van zowel het interieur, het menu als de selectie van wijnen. Maru heeft een warme en leuke sfeer en een cosmpolitisch kantje. En als je Amélie wil spotten, dan reserveer je best bij Maru op zondagavond. 맛있는 (smakelijk in’t Koreaans)!

Maru
Waterloosesteenweg 510
1050 Brussel
02/346.11.11
www.facebook.com/marubrussels