Brussel: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Brussel: de hotspots volgens local foodies

Ook Brussel kent heel wat leuke plekjes om de voeten onder tafel te schuiven. Van top koffiebars, lunchbars tot klassiekers waar je terecht kan voor een uitgebreid diner. Ik zelf heb jaren in Brussel gewoond en ging heel vaak op ontdekking in de Vlaamse wijk aan de Dansaertstraat. Maar er zijn nog meer adresjes natuurlijk!

Would Be Chef deelt enkele niet te missen places-to-eat, geselecteerd door de local foodies zelf. 3 namen om te volgen voor Brussel zijn Dorothee Dauwe, Pierre De Greef en Amélie Vincent. Elk van hen woont in Brussel en kent onze hoofdstad als de beste. Ze zijn allemaal continu op zoek naar het nieuwe culinaire pareltje. Hun klassiekers delen ze gepassioneerd met Would Be Chef!

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

DorotheE Dauwe

https://www.instagram.com/p/BmbTogRlbVB/?utm_source=ig_web_copy_link

Dorothee is radiopresentator op Qmusic. Ze ging studeren aan het Rits in Brussel en is er nooit meer weggegaan. Brussel is al ongeveer 10 jaar de liefde van haar leven. Nu woont ze er met haar lief in een gezellig appartementje. Dorothees favoriete restaurant is Resto Henri aan de Vlaamsesteenweg.

“Kiezen is hier altijd bijzonder moeilijk, want de volledige kaart is lekker!” zegt Dorothee. “Meestal neem ik één van deze drie gerechten: de zeetong, steak tartaar of de vegetarische lasagne.” Dorothee gaat voor Resto Henri omdat je hier een vrij simpele Belgische keuken krijgt geserveerd waar werkelijk alles lekker is klaargemaakt. Bovendien kent ze geen enkel ander restaurant waar het personeel zo vriendelijk is. Voor de wijn laat Dorothee zich verrassen met de nieuwigheden die ze net binnen hebben. Je spot er Dorothee op haar verjaardag en eigenlijk minstens 1 keer per maand.

Resto Henri
Vlaamsesteenweg 113
1000 Brussel
02/218.00.08
www.restohenri.be

Pierre De Greef

https://www.instagram.com/p/Boods1_lFEe/?utm_source=ig_web_copy_link

Pierre De Greef is de drijvende kracht achter de concept store Chyl in Brussel waar alles rond biologische producten en gezondheid draait. Bovendien is hij ook co-founder van het creatieve online bedrijf We Share Agency. Pierre kiest voor Chez Richard, niet echt een restaurant maar meer een café waar je zowel ontbijt, lunch als bites at night kan smullen. “Als er écht één plek is waar mensen heen moeten wanneer ze naar Brussel komen dan is het Chez Richard”, benadrukt Pierre.

Chez Richard is voor Pierre een plek waar mensen samenkomen op elk moment van de dag. Al het eten is huisgemaakt en de wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd. De eigenaars van Chez Richard hebben volgens Pierre écht geïnvesteerd in hun stek. Chez Richard ligt in het centrum van de stad en geeft iedereen dat huiselijke gevoel wat extra troef is in een groot stad als Brussel. Pierre bestelt er altijd Américain fritte als lunch. En ’s avonds zondigt hij af en toe met de garnaalkroketten. Wie weet zie je hem er vanavond terug?

Chez Richard
Rue des Minimes 2
1000 Brussel
0479/61.12.56
chezrichard.be

Amélie Vincent

https://www.instagram.com/p/BoGvJAmA2zc/?utm_source=ig_web_copy_link

Amélie Vincent is beter gekend onder haar online naam The Foodalist. Deze schoonheid schuimt de volledige wereld af op zoek naar de beste plekken om te genieten van fine dining. Ze is een mix van Europese en Aziatische invloeden en pendelt daarom hoofdzakelijk tussen Brussel en Thailand.

Haar favoriete restaurant is Maru, waar je terecht kan voor de real Korean kitchen. Het menu bestaat er uit o.a. Doenjang soep, bibimap, Yukhwe & Jabchae. Of kies er voor een typische maar oh zo lekkere Koreaanse bbq. Amélie bestelt er altijd de pajeon, een heerlijk knapperige Koreaanse pannenkoek. “Eigenaar Kyky is enorm charmant en kook twerkelijk het beste Koreanse eten van Brussel”, benadrukt Amélie. Boris Beaucarne stond in voor het design van zowel het interieur, het menu als de selectie van wijnen. Maru heeft een warme en leuke sfeer en een cosmpolitisch kantje. En als je Amélie wil spotten, dan reserveer je best bij Maru op zondagavond. 맛있는 (smakelijk in’t Koreaans)!

Maru
Waterloosesteenweg 510
1050 Brussel
02/346.11.11
www.facebook.com/marubrussels

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer