Het zal nu een dikke tien jaar geleden zijn dat ik de drastische beslissing nam om iets aan m’n overgewicht te gaan doen. Ik ging anders eten, veel water drinken en veel minder alcohol, en ik ging elke dag wandelen. Want die 113 kilo op de teller van de weegschaal vond ik echt niet aangenaam meer. Enfin, je weet hoe het gegaan is. Het is me gelukt om de kilo’s eraf te trainen. Maar dat ging natuurlijk niet in één keer. Dat ging dag per dag, kilometer wandelen per kilometer, gram per gram, kilootje per kilootje.
En ik herinner me dat het mij toch een flinke cent kostte. Om de zoveel maand moest ik namelijk nieuwe kleren kopen toen. Dat klinkt als een ramp, maar ik vond dat echt zalig in 2011. Het gaf me de kracht om door te gaan. Ik kocht natuurlijk niet telkens een volledig nieuwe garderobe. Maar om de twee maand of zo moest ik toch naar de winkel om een paar nieuwe hemden en broeken te kopen, omdat ik in de oude zwom. Heerlijk hoor. Dat kostte inderdaad centen, maar het gaf me telkens ook heel veel motivatie om door te blijven gaan. Want ik was alweer een maatje smaller. Zalig. Ik moest en zou blijven vechten!
Als ik nu nog eens door mijn kleerkast ga merk ik jammer genoeg dat er ook nog veel kleren inhangen die uit mijn toptijd komen. Toen was ik meer dan dertig kilo afgevallen en kon ik zelfs in de maat “small”. Kijk, in die kleren kan ik vandaag echt niet meer. Ik weeg weer een stukje meer dan toen. Maar ik leef in de hoop dat ik m’n strakste vormen nog wel eens terug winnen kan. Ooit.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer