Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram
Nieuws

Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram

Nick Bril, de super getalenteerde chef van het beroemde twee sterrenrestaurant The Jane, dat hij samen met Sergio Herman heeft in Antwerpen, heeft zich de voorbije dag nog eens behoorlijk boos gemaakt op Instagram. Nick is niet alleen een geweldige chef, maar hij is ook een gast met karakter, die niet over zich heen laat lopen. En wanneer mensen te moeilijk doen over het menu, omdat er teveel allergieën zijn of teveel ‘goestingskes‘ dan zegt hij eerlijk hoe moeilijk klanten het hem op deze manier wel maken. Dat is behoorlijk gedurfd. Ik snap het, ik hou wel van wat branie, maar het kan klanten wel eens afschrikken ook. Maar ook als mensen te kritisch zijn, dan durft Nick te reageren.

Gisteren postte hij dat hij eigenlijk een perfecte zaterdag beleefde, die enkel verstoord werd door een ronduit negatieve recensie over The Jane, die hij kreeg op Instagram, van een zekere voedsel.vitter die echt op elk detail aan het afgeven was. En op de koop toe had deze voedselvitter “maar 17 volgers” aldus Bril, wat wel aangaf hoe “belangrijk” (not) dit personage dus eigenlijk wel was. En daarom poste Nick zijn verhaal integraal op zijn eigen Instagram Stories. En hij zei er nog bij dat hij het even deelde, omdat het anders nutteloos geschreven was. Grappig. Moedig. Maar ja… ik ben het wel gaan lezen natuurlijk, en ik zal niet de enige geweest zijn.

Eerlijk: die voedselvitter schrijft wel goed. Scherp. Beetje grappig. Maar ook erg negatief. Niet enkel over The Jane, maar de paar recensies die hij verder op z’n Instagram Profiel heeft zijn van hetzelfde kaliber. Negatief. Dat vind ik te makkelijk, en daarom ook niet aangenaam om te lezen. Moeilijk doen over het feit dat een chef zeewolf of tonijn op het menu heeft staan is gewoon flauw. Geen enkel ingrediënt moet gediscrimineerd worden, alles heeft z’n plaats. En soms smijt hij met complimenten om dan toch te zeggen: “neen, dit is niet goed.” En inderdaad, amper 17 mensen volgen deze “vitter”. Plus zijn naam zegt alles. Moet een grote chef als Nick Bril hier dan van wakker liggen?

Ja en neen. Hij ligt er wel degelijk van wakker. Hij bekent het zelfs. Hij post het op zijn stories. Mensen lezen dat daardoor. Ik schrijf er hier nu ook over. Anderen misschien ook. Intussen heeft de schrijver al 28 volgers. Nog niet gigantisch. Maar wel bijna 50 procent meer dan voor de posts van Nick.

Ik snap het wel dat Nick zich aan het opwinden gaat. Kritiek is makkelijk. Zeker van een anonieme account die zichzelf vitter noemt en duidelijk de bedoeling heeft om vanuit een negatief standpunt te gaan beoordelen. Maar aan de andere kant: Nick zou natuurlijk ook de kritiek even kritisch kunnen bekijken. Deze mens is een vitter, neem hem dus niet al te serieus. Maar… misschien zit er in de opmerkingen ook wel iets waar Bril wel iets mee kan.

Laat je niet zo opjagen Nick. En dat geldt bij uitbreiding voor alle chefs die al te negatieve recensies krijgen. Je kunt niet voor iedereen goed doen. Vecht voor datgene waarin je gelooft. Blijf de lat belachelijk hoog leggen. Neem terechte kritiek ter harte. En als de recensent ongelijk heeft, laat je dan niet van de wijs brengen. Adem even in en uit. Drink een glas. Je bent en blijft een ster met twee sterren, Nick. En alles kan altijd beter. De kritiek. Maar jij misschien ook. Succes!

Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram
Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer