Merci. Dank u wel. U bent geweldig. Ik vind het oprecht belangrijk om op deze dag van de arbeid een aantal mensen in de bloemetjes te zetten. Uiteraard dank ik iedereen die werkt om onze maatschappij mooi en leefbaar en goed en aangenaam te maken. Zonder uitzondering. Dat spreekt voor zich.
Maar dit is een foodblog. En ik vind het daarom echt belangrijk om alle mensen die in de voeding en de horeca werken een dikke merci te zeggen. Onze land- en tuinbouwers die zorgen dat ons eten degelijk en kwalitatief geproduceerd wordt. De transporteurs die ons eten van veld en akker naar kruidenier en supermarkt brengen. De bakker die midden in de nacht onze broodjes bakt, de beenhouwer die voor kwaliteitsvlees zorgt, de groentenboer die ons met raad en daad bijstaat, de kaasboer die ervoor zorgt dat we altijd perfect gerijpte kaas kunnen kopen. De mensen die werken in de kleinhandel en in de supermarkten.
En een extra dikke pluim aan het vele personeel in de horeca. Het is geen makkelijke sector om in te werken. Wanneer wij klinken op zon- en feestdagen brengen zij de flessen en de glazen naar onze tafel. Tijdens weekends en zelfs op feestdagen bedienen zij ons telkens professioneel en van harte. De chefs in de keuken dank ik voor hun streven naar perfectie, en om ons te verwennen met lekker eten, of dat nu sterreneten of gezonde volkse kost is. Hun keukenpersoneel dank ik voor hun inzet achter de schermen. De afwassers voor hun harde soms ondankbare werk. Het zaalpersoneel voor hun service en vriendelijkheid.
De horeca is geen makkelijke sector. Moeilijke uren. Niet overdreven betaald. Hard werk. maar de passie die ik bij zovelen voel in de sector, de wil om ons klanten te laten genieten, is indrukwekkend. Daarom, op deze dag van de arbeid: een hele dikke merci. U bent geweldig!
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer