Merci. Dank u wel. U bent geweldig. Ik vind het oprecht belangrijk om op deze dag van de arbeid een aantal mensen in de bloemetjes te zetten. Uiteraard dank ik iedereen die werkt om onze maatschappij mooi en leefbaar en goed en aangenaam te maken. Zonder uitzondering. Dat spreekt voor zich.
Maar dit is een foodblog. En ik vind het daarom echt belangrijk om alle mensen die in de voeding en de horeca werken een dikke merci te zeggen. Onze land- en tuinbouwers die zorgen dat ons eten degelijk en kwalitatief geproduceerd wordt. De transporteurs die ons eten van veld en akker naar kruidenier en supermarkt brengen. De bakker die midden in de nacht onze broodjes bakt, de beenhouwer die voor kwaliteitsvlees zorgt, de groentenboer die ons met raad en daad bijstaat, de kaasboer die ervoor zorgt dat we altijd perfect gerijpte kaas kunnen kopen. De mensen die werken in de kleinhandel en in de supermarkten.
En een extra dikke pluim aan het vele personeel in de horeca. Het is geen makkelijke sector om in te werken. Wanneer wij klinken op zon- en feestdagen brengen zij de flessen en de glazen naar onze tafel. Tijdens weekends en zelfs op feestdagen bedienen zij ons telkens professioneel en van harte. De chefs in de keuken dank ik voor hun streven naar perfectie, en om ons te verwennen met lekker eten, of dat nu sterreneten of gezonde volkse kost is. Hun keukenpersoneel dank ik voor hun inzet achter de schermen. De afwassers voor hun harde soms ondankbare werk. Het zaalpersoneel voor hun service en vriendelijkheid.
De horeca is geen makkelijke sector. Moeilijke uren. Niet overdreven betaald. Hard werk. maar de passie die ik bij zovelen voel in de sector, de wil om ons klanten te laten genieten, is indrukwekkend. Daarom, op deze dag van de arbeid: een hele dikke merci. U bent geweldig!
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer