Complimentje op deze dag van de arbeid!

Merci. Dank u wel. U bent geweldig. Ik vind het oprecht belangrijk om op deze dag van de arbeid een aantal mensen in de bloemetjes te zetten. Uiteraard dank ik iedereen die werkt om onze maatschappij mooi en leefbaar en goed en aangenaam te maken. Zonder uitzondering. Dat spreekt voor zich.

Maar dit is een foodblog. En ik vind het daarom echt belangrijk om alle mensen die in de voeding en de horeca werken een dikke merci te zeggen. Onze land- en tuinbouwers die zorgen dat ons eten degelijk en kwalitatief geproduceerd wordt. De transporteurs die ons eten van veld en akker naar kruidenier en supermarkt brengen. De bakker die midden in de nacht onze broodjes bakt, de beenhouwer die voor kwaliteitsvlees zorgt, de groentenboer die ons met raad en daad bijstaat, de kaasboer die ervoor zorgt dat we altijd perfect gerijpte kaas kunnen kopen. De mensen die werken in de kleinhandel en in de supermarkten.

En een extra dikke pluim aan het vele personeel in de horeca. Het is geen makkelijke sector om in te werken. Wanneer wij klinken op zon- en feestdagen brengen zij de flessen en de glazen naar onze tafel. Tijdens weekends en zelfs op feestdagen bedienen zij ons telkens professioneel en van harte. De chefs in de keuken dank ik voor hun streven naar perfectie, en om ons te verwennen met lekker eten, of dat nu sterreneten of gezonde volkse kost is. Hun keukenpersoneel dank ik voor hun inzet achter de schermen. De afwassers voor hun harde soms ondankbare werk. Het zaalpersoneel voor hun service en vriendelijkheid.

De horeca is geen makkelijke sector. Moeilijke uren. Niet overdreven betaald. Hard werk. maar de passie die ik bij zovelen voel in de sector, de wil om ons klanten te laten genieten, is indrukwekkend. Daarom, op deze dag van de arbeid: een hele dikke merci. U bent geweldig!