Het laatste avondmaal van  Conner Rousseau
Nieuws

Het laatste avondmaal van Conner Rousseau

Elke week vragen we aan een bekende Vlaming wat hij of zij graag zou eten als laatste avondmaal. Niet dat ik hen snel zo’n laatste avondmaal toewens, verre van, maar het is wel een fijne manier om ze even na te laten denken over wat ze echt de lekkerste maaltijd aller tijden vinden. Onlangs stelde ik de vraag aan Conner Rousseau, de splinternieuwe voorzitter van de sp.a

Je moet Conner sowieso beginnen volgen op Instagram, want de manier waarop hij communiceert is met geen enkele andere politicus te vergelijken. Hij praat echt zoals jongeren praten op sociale media, zonder complexen of plechtig gedoe, en hij noemt z’n volgers bijvoorbeeld “matekes”. Iets wat hem ook wel eens kritiek oplevert van politieke journalisten en tegenstanders, maar ik vind het best verfrissend.

Toen ik Conner vroeg naar zijn favoriete laatste avondmaal, moest hij daar niet al te lang over nadenken. “Mijn laatste avondmaal zou zijn: samen met zoveel mogelijk mede- en oud-monitoren van onze kampen, aan zee eten in Nieuwpoort, in ons kampgebouw De Barkentijn. Ik zou dan liefst frieten eten met gyros zoals ze die daar altijd maken. En ik zou daar dan ne goeie Jack Sport (een Jack Daniels met cola zero) bij drinken. Een Stellake is ook goed hoor, maar als het eens wat meer mag zijn dan ga ik voor een Jack Sport. En die avond zou ik dan alle schone herinneringen ophalen aan al die kampen en zotte ervaringen.” 

Dat lijkt me een heerlijke manier om je laatste avondmaal te vieren, (behalve die Jack Sport, dat lijkt me niet zo lekker, maar soit) al mag die laatste maaltijd daar in Nieuwpoort ten vroegste over een dikke 70 jaar plaatsvinden. Intussen ben ik benieuwd wat zijn recept wordt voor de vernieuwing van zijn partij.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer