Het laatste avondmaal van  Conner Rousseau
Nieuws

Het laatste avondmaal van Conner Rousseau

Elke week vragen we aan een bekende Vlaming wat hij of zij graag zou eten als laatste avondmaal. Niet dat ik hen snel zo’n laatste avondmaal toewens, verre van, maar het is wel een fijne manier om ze even na te laten denken over wat ze echt de lekkerste maaltijd aller tijden vinden. Onlangs stelde ik de vraag aan Conner Rousseau, de splinternieuwe voorzitter van de sp.a

Je moet Conner sowieso beginnen volgen op Instagram, want de manier waarop hij communiceert is met geen enkele andere politicus te vergelijken. Hij praat echt zoals jongeren praten op sociale media, zonder complexen of plechtig gedoe, en hij noemt z’n volgers bijvoorbeeld “matekes”. Iets wat hem ook wel eens kritiek oplevert van politieke journalisten en tegenstanders, maar ik vind het best verfrissend.

Toen ik Conner vroeg naar zijn favoriete laatste avondmaal, moest hij daar niet al te lang over nadenken. “Mijn laatste avondmaal zou zijn: samen met zoveel mogelijk mede- en oud-monitoren van onze kampen, aan zee eten in Nieuwpoort, in ons kampgebouw De Barkentijn. Ik zou dan liefst frieten eten met gyros zoals ze die daar altijd maken. En ik zou daar dan ne goeie Jack Sport (een Jack Daniels met cola zero) bij drinken. Een Stellake is ook goed hoor, maar als het eens wat meer mag zijn dan ga ik voor een Jack Sport. En die avond zou ik dan alle schone herinneringen ophalen aan al die kampen en zotte ervaringen.” 

Dat lijkt me een heerlijke manier om je laatste avondmaal te vieren, (behalve die Jack Sport, dat lijkt me niet zo lekker, maar soit) al mag die laatste maaltijd daar in Nieuwpoort ten vroegste over een dikke 70 jaar plaatsvinden. Intussen ben ik benieuwd wat zijn recept wordt voor de vernieuwing van zijn partij.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer