Het laatste avondmaal van Conner Rousseau

Elke week vragen we aan een bekende Vlaming wat hij of zij graag zou eten als laatste avondmaal. Niet dat ik hen snel zo’n laatste avondmaal toewens, verre van, maar het is wel een fijne manier om ze even na te laten denken over wat ze echt de lekkerste maaltijd aller tijden vinden. Onlangs stelde ik de vraag aan Conner Rousseau, de splinternieuwe voorzitter van de sp.a

Je moet Conner sowieso beginnen volgen op Instagram, want de manier waarop hij communiceert is met geen enkele andere politicus te vergelijken. Hij praat echt zoals jongeren praten op sociale media, zonder complexen of plechtig gedoe, en hij noemt z’n volgers bijvoorbeeld “matekes”. Iets wat hem ook wel eens kritiek oplevert van politieke journalisten en tegenstanders, maar ik vind het best verfrissend.

Toen ik Conner vroeg naar zijn favoriete laatste avondmaal, moest hij daar niet al te lang over nadenken. “Mijn laatste avondmaal zou zijn: samen met zoveel mogelijk mede- en oud-monitoren van onze kampen, aan zee eten in Nieuwpoort, in ons kampgebouw De Barkentijn. Ik zou dan liefst frieten eten met gyros zoals ze die daar altijd maken. En ik zou daar dan ne goeie Jack Sport (een Jack Daniels met cola zero) bij drinken. Een Stellake is ook goed hoor, maar als het eens wat meer mag zijn dan ga ik voor een Jack Sport. En die avond zou ik dan alle schone herinneringen ophalen aan al die kampen en zotte ervaringen.” 

Dat lijkt me een heerlijke manier om je laatste avondmaal te vieren, (behalve die Jack Sport, dat lijkt me niet zo lekker, maar soit) al mag die laatste maaltijd daar in Nieuwpoort ten vroegste over een dikke 70 jaar plaatsvinden. Intussen ben ik benieuwd wat zijn recept wordt voor de vernieuwing van zijn partij.