Covid gekregen, vlak voor de eerste vaccin prik
Nieuws

Covid gekregen, vlak voor de eerste vaccin prik

Het is echt de grootste pech die een mens kan hebben, maar het is een goede maat van mij wel overkomen. Letterlijk drie dagen voor hij de eerste prik zou krijgen, voelt hij zich ziek worden. Hoesten, een beetje koorts, en op de koop toe heeft hij last van wat smaakverlies. En wat blijkt: hij is inderdaad positief getest op covid. Het is maar de vraag of hij de ziekte nu snel onder controle krijgt, want hij is dan nog wel jong (iets ouder) dan ik, maar hij voelt zich echt wel slecht. “Nog nooit zo ziek geweest”, zei hij. De vaccinatie deze week kan natuurlijk niet doorgaan. Ik hoop dat hij snel beter wordt. Sterkte maat.

Het toont nog maar eens aan: het virus is er nog steeds, en gaat nog altijd flink rond. Ook al zakken alle cijfers dan wel stevig, het zijn nog steeds mensen achter de cijfers, en ze worden nog steeds ziek van dat rotvirus. Mensen die het niet (meer) verwachten kunnen in de laatste rechte lijn nog struikelen, en dat wil je echt niet meemaken. Daarom is het belangrijk om nu extra uit te kijken. We zijn toch wat minder waakzaam, wat losser, we mogen ook wat meer, en we denken: ik zal het nu toch echt wel niet meer krijgen. En dan, wanneer je het niet meer verwacht, gebeurt het plots toch. Gevaarlijk hoor.

Ik ben zelf wel flink aan het aftellen. Op 14 juni krijg ik mijn eerste prik, hier in Wachtebeke. Pfizer. Op 19 juli de tweede. Dat valt wat lastig, want dan ben ik in principe in Barcelona. Maar dat lossen we wel op. Ik vlieg wel een dagje terug of zo. Want als ik begon te schuiven met de tweede datum, dan ging de eerste ook later komen, en daar heb ik geen zin in. Ik wil geen seconde wachten op mijn eerste prik. Van zodra het kon wou ik m’n spuitje. Blij dat het gaat gebeuren, een weekje na mijn 48ste verjaardag. Nog twee weekjes geduld dus. En intussen probeer ik zo veilig mogelijk te blijven. Ik zou toch echt niet willen voorhebben wat m’n maat nu overkomen is: ziek worden in de laatste rechte lijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer