CULINAIR GENIETEN BIJ DERTIG VERSCHILLENDE CHEFS TEGELIJK
Nieuws

Culinair genieten bij dertig verschillende chefs tegelijk

Het was alweer enkele jaren geleden dat ik er nog eens bij was, toen nog op de site van Tour & Taxis, maar ik ben blij dat ik dit jaar nog eens naar Culinaria ben afgezakt. Het blijft een fantastisch culinair festival waar 30 topchefs heerlijke signature dishes bereiden, en waar je dus in aanraking kunt komen met hun verschillende keukens. Het principe is simpel, je koopt een paspoort waarmee je kunt genieten van een Hendrick’s Gin aperitief, 5 gangen à volonté (4 hartige gerechten en een dessert), 1 Leffe ervaring, 1 kaasbord verkozen door de Zwitserse kazen, S.PELLEGRINO® naar believen en 1 Masalto koffie. In voorverkoop kosten die tickets 70€. Ter plaatse: 80€. Voor 20 euro meer krijg je er ook drie prima aangepaste wijnen bij.

Er zijn drie verschillende menu’s om uit te kiezen en wij gingen voor menu 1. We begonnen met een ei gegaard op 63° met gesmolten zachte Gruyère AOP van Senzanome in Brussel. Een mooie starter. Meteen daarna toverde chef Axel Colonna-Cesari van Centpourcent een mooie tagliatelle van knolselder met Griekse basilicum en nootjes tevoorschijn. Voor het visgerecht zorgden de mensen van l’ Epicérie Du Cirque. Het was behoorlijk lang aanschuiven hier, en je had een beetje het gevoel dat het redelijk kleine keukenteam het succes maar net aankon, maar wat op het bord kwam was wel superlekker. Maite, mijn nieuwscollega bij Joe, die mij vergezelde naar Culinaria bleef de hele avond herhalen dat de makreel met vadouvan en courgette haar lievelingsgerecht was, en ik moet eerlijk toegeven: dit was een erg smaakvol gerecht en het wachten wel waard. Daarna kregen we een lekker lamsgerecht met een mooie toets van citroen en artisjok van restaurant Magis in Tongeren. En eindigen deden we met een Zwitsers kaasbordje en een fris dessert van L’Amandier in Genval. Culinaria blijft dus een zeer mooi event, en een aanrader voor wie eens het werk van verschillende chefs proberen wil. Het heeft mij in elk geval zin gegeven om enkele van deze restaurants eens te gaan bezoeken.

S.PELLEGRINO® CULINARIA loopt van 18 tot 22 oktober 2017 in Brussel, aan de Vaartdijk. Tijdens CULINARIA wordt u meegevoerd in een gastronomisch avontuur rond het thema gezelligheid, betrokkenheid en de kunde van de Belgische chefs. Nu CULINARIA haar negende jaar ingaat, keert zij terug naar de bron en geeft de chefs een centrale plaats tijdens de feestelijkheden.

Alle info op http://www.culinaria.brussels

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer