CULINAIR GENIETEN BIJ DERTIG VERSCHILLENDE CHEFS TEGELIJK
Nieuws

Culinair genieten bij dertig verschillende chefs tegelijk

Het was alweer enkele jaren geleden dat ik er nog eens bij was, toen nog op de site van Tour & Taxis, maar ik ben blij dat ik dit jaar nog eens naar Culinaria ben afgezakt. Het blijft een fantastisch culinair festival waar 30 topchefs heerlijke signature dishes bereiden, en waar je dus in aanraking kunt komen met hun verschillende keukens. Het principe is simpel, je koopt een paspoort waarmee je kunt genieten van een Hendrick’s Gin aperitief, 5 gangen à volonté (4 hartige gerechten en een dessert), 1 Leffe ervaring, 1 kaasbord verkozen door de Zwitserse kazen, S.PELLEGRINO® naar believen en 1 Masalto koffie. In voorverkoop kosten die tickets 70€. Ter plaatse: 80€. Voor 20 euro meer krijg je er ook drie prima aangepaste wijnen bij.

Er zijn drie verschillende menu’s om uit te kiezen en wij gingen voor menu 1. We begonnen met een ei gegaard op 63° met gesmolten zachte Gruyère AOP van Senzanome in Brussel. Een mooie starter. Meteen daarna toverde chef Axel Colonna-Cesari van Centpourcent een mooie tagliatelle van knolselder met Griekse basilicum en nootjes tevoorschijn. Voor het visgerecht zorgden de mensen van l’ Epicérie Du Cirque. Het was behoorlijk lang aanschuiven hier, en je had een beetje het gevoel dat het redelijk kleine keukenteam het succes maar net aankon, maar wat op het bord kwam was wel superlekker. Maite, mijn nieuwscollega bij Joe, die mij vergezelde naar Culinaria bleef de hele avond herhalen dat de makreel met vadouvan en courgette haar lievelingsgerecht was, en ik moet eerlijk toegeven: dit was een erg smaakvol gerecht en het wachten wel waard. Daarna kregen we een lekker lamsgerecht met een mooie toets van citroen en artisjok van restaurant Magis in Tongeren. En eindigen deden we met een Zwitsers kaasbordje en een fris dessert van L’Amandier in Genval. Culinaria blijft dus een zeer mooi event, en een aanrader voor wie eens het werk van verschillende chefs proberen wil. Het heeft mij in elk geval zin gegeven om enkele van deze restaurants eens te gaan bezoeken.

S.PELLEGRINO® CULINARIA loopt van 18 tot 22 oktober 2017 in Brussel, aan de Vaartdijk. Tijdens CULINARIA wordt u meegevoerd in een gastronomisch avontuur rond het thema gezelligheid, betrokkenheid en de kunde van de Belgische chefs. Nu CULINARIA haar negende jaar ingaat, keert zij terug naar de bron en geeft de chefs een centrale plaats tijdens de feestelijkheden.

Alle info op http://www.culinaria.brussels

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer