Grappig. 7 oktober is blijkbaar World Frappé Day. We deden bij onze vrienden en kennissen even een kleine rondvraag, wat is dat eigenlijk: frappé. Er waren duidelijk twee kampen. Fifty-fifty. De ene helft wist meteen het antwoord. De andere had ergens een klok horen luiden, maar wist niet exact waar de klepel precies hangt. Eerlijk? Ik zat een beetje in het tweede kamp, wellicht omdat ik maar een occasionele koffiedrinker ben. Maar ik heb het even opgezocht, en kan het nu perfect uitleggen…
Een frappé is een verfrissende ijskoffie uit Griekenland. Het wordt gemaakt met oploskoffie, suiker en water. De ingrediënten worden geschud of gemixt met ijsblokjes. Het resultaat is een schuimige, koude koffiedrank, vaak geserveerd met melk en suiker naar smaak. Een populaire zomerse koffievariant in Griekenland. Bijzonder dat die feestdag in oktober valt. Maar kijk, met de opwarming van de aarde…
Ik ben een grote fan van dumplings. Je kunt het deeg in de supermarkt kopen en dan zelf vullen met Aziatisch opgewerkt gemengd gehakt met knoflook, gember, lente-ui, sojasaus en sesamolie, of met een soortgelijke mengeling met gehakte garnalen en Aziatische smaakmakers … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Nu ik een kleine maand aan het diëten en extra aan het sporten ben, probeer ik met echte zondes wat voorzichtig te zijn. Ik drink veel minder wijn, wat best wel lastig is voor mij, want een glaasje of twee, drie bij het eten was een dagelijkse plezante gewoonte … Lees meer
16 september is de dag van de onafhankelijkheid in Mexico, een absolute feestdag daar. Ik ben gek op Mexicaans eten, zeker als het top is klaar gemaakt en niet al te spicy … Lees meer
Zondag 15 september is linguini dag (of “linguine dag”). Het is een soort pasta die afkomstig is uit Italië. Het lijkt wat op spaghetti, maar is platter en iets breder, met de vorm van een lang, dunne lint … Lees meer
Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het persoonlijk erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het namelijk niet ontzettend breed, dus ze konden niet zomaar doen wat ze wilden, duur eten of veel op restaurant gaan, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer
Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug … Lees meer
Deze zomer heb ik in Barcelona twee gerechten voor vier personen kunnen maken, een slaatje en een pasta, met één kreeft. Het was een gigantische Europese kreeft van wel 63 cm lang en meer dan twee kilo, die ik in een culinaire supermarkt op de kop kon tikken … Lees meer