Culinair kwisje: wat is een hoagie?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was.

Een hoagie is een populair type sandwich in de Verenigde Staten, een vooramelijk in de regio Philadelphia. Voor zo’n hoagie gebruikt men meestal een langwerpig broodje, vaak een zacht Italiaans of Frans stokbrood, dat wordt opengesneden en daarna gevuld met verschillende ingrediënten. Typische vullingen zijn ham, kalkoen, salami, en kaas, maar ook sla, tomaten, uien en augurken. Hoagies worden vaak op smaak gebracht met mayonaise, mosterd, olijfolie, azijn, en kruiden. Ze zijn bekend om hun royale porties en veelzijdige samenstelling, en ze kunnen zowel koud als warm geserveerd worden. Hoagies zijn een zeer geliefd fastfoodgerecht in de VS.

Eigenlijk zijn hoagies een beetje vergelijkbaar met de belegde broodjes bij ons. Ik denk dat veel mensen ook bij ons vanmiddag tijdens de lunch deze feestdag dus zullen meevieren zonder het goed te beseffen.