CULINAIR WEEKENDJE WEG MET MIJN OUDERS
Nieuws

Culinair weekendje weg met mijn ouders

Ik heb de liefste ouders van de hele wereld. Schatten. En ze lijken een beetje op mij. Correctie: ik lijk een beetje op hen. Veel zelfs. Mama is een fantastische kok, en ik heb een beetje leren koken van haar. Maar zij is een pro. Ik ben een Would Be. Maar de liefde voor het lekkere eten heb ik vast en zeker van haar meegekregen. Het was niet altijd grote weelde bij ons thuis, maar er was wel altijd veel en lekker eten. En papa is altijd een fanatieke en succesvolle atleet geweest; ik loop (wandel) dus een beetje in zijn voetsporen. Ik kan nauwelijks volgen hoor, maar als ik mijn tanden ergens inzet dan doe ik dat fanatiek. Heb ik van hem geërfd. Vandaar dat onophoudelijke wandelen wellicht.

Dit weekend gaan we nog eens uitgebreid samen genieten. We nemen mijn ouders, die zo ontzettend veel voor ons gedaan hebben, een gezellig weekendje mee op reis. Na de vrijdagse ochtendshow pik ik hen op en rijden we samen naar het Zwarte Woud, naar Baiersbronn. Ooit, een hele tijd geleden, op een trip terug uit Italië, hebben we het fantastische hotel Traube Tonbach ontdekt, en nu gaan we daar dus eens opnieuw naartoe. In dat hotel zitten trouwens een paar prachtige restaurants, met als absolute uitschieter de “Schwarzwaldstube”, een zalig drie sterrenrestaurant. Dat gaan we zeker opnieuw uitproberen. Heerlijk genieten, bij lekker eten, en een goed glas wijn, maar vooral: met de liefste ouders ever. Als je het verslag van ons tripje wil volgen, dat kan, op mijn Instagram Stories. Voor elk van u een zalig weekend, en sorry als ik wat aanwezig ben op deze blog. Even familietijd. Gewoon heerlijk genieten dus!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer