CULINAIR WEEKENDJE WEG MET MIJN OUDERS
Nieuws

Culinair weekendje weg met mijn ouders

Ik heb de liefste ouders van de hele wereld. Schatten. En ze lijken een beetje op mij. Correctie: ik lijk een beetje op hen. Veel zelfs. Mama is een fantastische kok, en ik heb een beetje leren koken van haar. Maar zij is een pro. Ik ben een Would Be. Maar de liefde voor het lekkere eten heb ik vast en zeker van haar meegekregen. Het was niet altijd grote weelde bij ons thuis, maar er was wel altijd veel en lekker eten. En papa is altijd een fanatieke en succesvolle atleet geweest; ik loop (wandel) dus een beetje in zijn voetsporen. Ik kan nauwelijks volgen hoor, maar als ik mijn tanden ergens inzet dan doe ik dat fanatiek. Heb ik van hem geërfd. Vandaar dat onophoudelijke wandelen wellicht.

Dit weekend gaan we nog eens uitgebreid samen genieten. We nemen mijn ouders, die zo ontzettend veel voor ons gedaan hebben, een gezellig weekendje mee op reis. Na de vrijdagse ochtendshow pik ik hen op en rijden we samen naar het Zwarte Woud, naar Baiersbronn. Ooit, een hele tijd geleden, op een trip terug uit Italië, hebben we het fantastische hotel Traube Tonbach ontdekt, en nu gaan we daar dus eens opnieuw naartoe. In dat hotel zitten trouwens een paar prachtige restaurants, met als absolute uitschieter de “Schwarzwaldstube”, een zalig drie sterrenrestaurant. Dat gaan we zeker opnieuw uitproberen. Heerlijk genieten, bij lekker eten, en een goed glas wijn, maar vooral: met de liefste ouders ever. Als je het verslag van ons tripje wil volgen, dat kan, op mijn Instagram Stories. Voor elk van u een zalig weekend, en sorry als ik wat aanwezig ben op deze blog. Even familietijd. Gewoon heerlijk genieten dus!

Gerelateerde nieuwsberichten

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer

D3235_stuntprijzen_social_1080x1080_ornbe_v2

Wijn Ornelis stopt! Maar dat is geen slecht nieuws…

Ik wil je iets belangrijks vertellen. Misschien was het je al opgevallen dat het de laatste tijd wat stiller was in onze wijnwinkel www.wijnornelis.be Daar hadden we ook een bijzondere reden voor … Lees meer