Ik heb de liefste ouders van de hele wereld. Schatten. En ze lijken een beetje op mij. Correctie: ik lijk een beetje op hen. Veel zelfs. Mama is een fantastische kok, en ik heb een beetje leren koken van haar. Maar zij is een pro. Ik ben een Would Be. Maar de liefde voor het lekkere eten heb ik vast en zeker van haar meegekregen. Het was niet altijd grote weelde bij ons thuis, maar er was wel altijd veel en lekker eten. En papa is altijd een fanatieke en succesvolle atleet geweest; ik loop (wandel) dus een beetje in zijn voetsporen. Ik kan nauwelijks volgen hoor, maar als ik mijn tanden ergens inzet dan doe ik dat fanatiek. Heb ik van hem geërfd. Vandaar dat onophoudelijke wandelen wellicht.
Dit weekend gaan we nog eens uitgebreid samen genieten. We nemen mijn ouders, die zo ontzettend veel voor ons gedaan hebben, een gezellig weekendje mee op reis. Na de vrijdagse ochtendshow pik ik hen op en rijden we samen naar het Zwarte Woud, naar Baiersbronn. Ooit, een hele tijd geleden, op een trip terug uit Italië, hebben we het fantastische hotel Traube Tonbach ontdekt, en nu gaan we daar dus eens opnieuw naartoe. In dat hotel zitten trouwens een paar prachtige restaurants, met als absolute uitschieter de “Schwarzwaldstube”, een zalig drie sterrenrestaurant. Dat gaan we zeker opnieuw uitproberen. Heerlijk genieten, bij lekker eten, en een goed glas wijn, maar vooral: met de liefste ouders ever. Als je het verslag van ons tripje wil volgen, dat kan, op mijn Instagram Stories. Voor elk van u een zalig weekend, en sorry als ik wat aanwezig ben op deze blog. Even familietijd. Gewoon heerlijk genieten dus!
Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer