D-day voor de horeca? Het is dringend nodig!!!

Ze beginnen nu toch echt bezorgd te worden, de mensen in de horeca. De lockdown heeft al lang geduurd, en ook al proberen de meeste chefs en restauranteigenaars de moed erin te houden en met take away en zo creatief aan de slag te gaan, toch begint het te knagen en meer nog: voor sommigen begint het er echt moeilijk uit te zien.

Vandaag komt de veiligheidsraad weer samen. Ik weet dat heel veel chefs ontzettend benieuwd zijn. Voor alle duidelijkheid, ze verwachten echt niet dat ze snel weer open zullen mogen doen. Maar ze snakken zo hard naar perspectief. Ze willen zo graag weten hoe lang ze nog verplicht gesloten zijn, en wanneer ze, al dan niet op een super voorzichtige manier weer mogen gaan doen wat ze het liefste doen: gasten ontvangen en verwennen.

Iedereen heeft begrip voor de virologen en voor de overheid, voor de super moeilijke situatie. Maar heel vaak wordt verwezen naar het buitenland, naar Nederland of Oostenrijk, waar wel wat meer duidelijkheid en perspectief wordt geboden. Ik leef ontzettend mee met deze hele mooie, en zwaar getroffen sector? Hopelijk komt er voor onze restaurateurs snel nieuws. Goed of desnoods slecht nieuws, maar vooral duidelijkheid. Gaan ze voor de zomer weer open mogen? Overheid?