Ze beginnen nu toch echt bezorgd te worden, de mensen in de horeca. De lockdown heeft al lang geduurd, en ook al proberen de meeste chefs en restauranteigenaars de moed erin te houden en met take away en zo creatief aan de slag te gaan, toch begint het te knagen en meer nog: voor sommigen begint het er echt moeilijk uit te zien.
Vandaag komt de veiligheidsraad weer samen. Ik weet dat heel veel chefs ontzettend benieuwd zijn. Voor alle duidelijkheid, ze verwachten echt niet dat ze snel weer open zullen mogen doen. Maar ze snakken zo hard naar perspectief. Ze willen zo graag weten hoe lang ze nog verplicht gesloten zijn, en wanneer ze, al dan niet op een super voorzichtige manier weer mogen gaan doen wat ze het liefste doen: gasten ontvangen en verwennen.
Iedereen heeft begrip voor de virologen en voor de overheid, voor de super moeilijke situatie. Maar heel vaak wordt verwezen naar het buitenland, naar Nederland of Oostenrijk, waar wel wat meer duidelijkheid en perspectief wordt geboden. Ik leef ontzettend mee met deze hele mooie, en zwaar getroffen sector? Hopelijk komt er voor onze restaurateurs snel nieuws. Goed of desnoods slecht nieuws, maar vooral duidelijkheid. Gaan ze voor de zomer weer open mogen? Overheid?
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer